O nouă analiză a lui Cornel Dinu


-->
Expertul Orange Sport, Cornel Dinu, a sesizat schimbarea în bine propusă de selecţionerul Edward Iordănescu, dar consideră că „a fost suflată” de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.

„E o diferenţă foarte mare. M-am uitat la discursul lui Edi. E fantastic. E de propagandist. De ce? E o imensă diferenţă şi a avut un sufleor inspirat. Faţă de 4-3-3 pe care l-a jucat complet neinspirat la Podgorica, formula 3-5-1-1 s-a dovedit mai apropiată de adevăr, vând întâlneşti astfel de echipe, cu jucători care evoluează în campionate mai puternice decât ai noştri. Diferenţa a fost majoră, aşa trebuia să abordeze şi meciul cu Podgorica. Echipei îi lipseşte ceva mental-emoţional. La Podgorica ai aranjat echipa total neinspirat şi mai apropiat de adevăr a fost la Zenica.

Problema care se pune e… Nu se poate să rateză ocazia aia, prin Puşcaş. Am mai avut ocazii. Doar Puşcaş a reuşit să tragă în fundaşul advers. Bosnia a fost mai mult spre vacanţă, căzută. Am mai avut şi ocazia lui Burcă, lovitura de cap.

Nu poţi veni să ne spui înaintea meciului că problema e mental-emoţională, când tu ai schimbat tactica… Stoichiţă cred că i-a spus. S-a jucat 3-5-1-1. Edi nu e de asemenea nivel, deocamdată, deşi are o capacitate de a epata sfidător, aroganţă. Că el nu-şi strică palmaresul, că a avut ofertă mult mai bună. N-a avut norocul să de ducă în Golf, că dau un exemplu, Boloni, care a avut o ofertă decentă.

Am convingerea că i s-a şoptit să stăm cu băieţii ăştia în apărare. Diferenţa a fost mult prea mare între meciuri, între ce a gândit la Podgorica, unde sunt sigur că a gândit el, faţă de acum, când i s-a şoptit. I s-a spus să ne închidem foarte bine şi să surprindem, ca dovadă am avut ocazii.

Apoi, în minutul 74, a băgat cinci jucători de atac. Nu se poate să ajungi la 1-5-5. Cu toată responsabilitatea spun că numirea lui Edi este cu totul diferită faţă de caracteristicile fotbalistice”, a mai spus Cornel Dinu.

Citește și:

Naţionala României la 100 de ani. Cum s-a implicat Regina Maria, de ce tricolorii au purtat tricourile lui U Cluj

Previous Rapid vrea un jucător de la Dinamo
Next Plan mare la Dinamo: un milion de euro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *