O idee de la Mircea Lucescu în ziua în care a împlinit 74 de ani


Mircea Lucescu a împlinit astăzi 74 de ani. Momentan, liber de contract, Il Luce se bucură de viața în familie, mai ales că fiul său, Răzvan, afirma că nu crede că se va mai înhăma la muncă la vreun club de fotbal.

Pe lângă trofeele câștigate ca antrenor și ca jucător, demn de luat în seamă și crezul reputatului tehnician, unul izvorât din ideile lui Sun Tzu: ”Dacă știi valoarea ta, dar nu o știi pe a adversarului, poți câștiga, dar și pierde. Dacă vei cunoaște valoarea ta și a adversarului, vei câștiga tot timpul. Dacă nu vei cunoaște nici valoarea ta, nici pe a adversarului, vei pierde tot timpul”.

Mircea Lucescu – carte de vizită
Născut pe 29.07.1945, Bucureşti
Debut în Liga I: 21.06.1964, Dinamo – Rapid 5-2
A jucat la: Dinamo (1963-1965, 1967-1977 şi 1990), Sportul Studenţesc (1965-1967), Corvinul (1977-1982)
Meciuri/goluri în Liga I: 362-78
Meciuri/goluri în cupele europene: 15-3
Debut în echipa naţională: 21.09.1945, România – Elveţia 4-2
Meciuri/goluri în echipa naţională: 70-9
Palmares:
– Campion al României cu Dinamo (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1990)
– Cupa României cu Dinamo (1968)
– a participat cu echipa naţională la CM 1970

A antrenat pe: Corvinul (1978-1981), echipa naţională a României (1981-1985), Dinamo (1985-1990), Pisa (1990-1991), Brescia (1991-1996), Reggiana (1996-1997), Rapid (1997-1999 şi 1999-2000), Inter Milano (1999), Galatasaray (2000-2002), Beşiktaş (2002-2004), Şahtior Doneţk (2004-2016), Zenith St. Petersburg (2016-2017), naționala Turciei (2017-2019)
Palmares ca antrenor:
– a calificat echipa naţională la Campionatul European din 1984
– Campion al României cu Dinamo (1990) şi cu Rapid (1999)
– Cupa României cu Dinamo (1986, 1990) şi cu Rapid (1998)
– Supercupa României (1999 cu Rapid)
– Supercupa Europei cu Galatasaray (2000)
– Campion al Turciei cu Galatasaray (2002) şi cu Beşiktaş (2003)
– Campion al Ucrainei (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 și 2014 cu Şahtior)
– Cupa Ucrainei (2004, 2008, 2011, 2012, 2013 și 2016 cu Şahtior)
– Supercupa Ucrainei (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 cu Şahtior)
– Supercupa Rusiei (2016 cu Zenith)
– Cupa UEFA (2009 cu Şahtior)

Citește și:

ULTIMA ORĂ Cine ar putea prelua Dinamo de marți. E liber de contract

Previous Lui Moldovan i se recomandă și să NU vină la Dinamo
Next ULTIMA ORĂ Cine ar putea prelua Dinamo de marți. E liber de contract

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *