Noi detalii despre stadionul Dinamo


Mulți se ceartă, suporterii nu câștigă. Șansele ca un stadion nou în Ștefan cel Mare să se construiască scad pe zi ce trece. Chiar dacă unii își duc mai nou lupte politice prin intermediul acestui subiect. Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, n-a ratat ocazia să atace PSD și să spune că ei pot face stadionul. Dar tare mi-e teamă că sunt doar vorbe goale, mai ales că se apropie campania electorală.

”Spun încă o dată foarte clar, Primăria Sectorului 2 se poate implica, are fondurile necesare, nu doar pentru a moderniza stadionul, dar și baza sportivă. În primul rând, cred că este normal și este modelul apărut în toată lumea civilizată, aceste baze țin de primării, în primul rând.

Doar în zona fost comunistă mai țin bazele de ministere. Ministerele au un alt rol, de a reglementa și de a propune politici, legi, nu de a deține cluburi sportive, stadioane sau facilităti sportive. Acestea sunt la autoritățile locale.

În mod normal, ar trebui să fie trecut în administrarea primăriei generale sau a sectorului. Pașii către normalitate, ar fi o HG prin care baza să treacă din administrarea ministerului către primăria capitalei, iar Consiliul General să îl dea în administrare consiliului local sector 2. Noi avem banii necesari pentru a administra baza.

Ne tot ascundem dupa pretexte, nu se poate, e un litigiu, nu vrea Badea, nu vrea CS-ul. Situația amplasamentului inițial, că de acolo a pornit tot circul, a fost creată de guvernul PSD Năstase și poate fi foarte ușor remediat de guvernul PSD Dăncilă. Știți pricipiul „cine a făcut mizerie să strângă?”

Așa e și aici. Mai ales că guvernarea Dăncilă e campioană la OUG-uri. Să dea în sfârșit una și pentru populație, nu doar pentru interesele lor legale. Suntem pregătiți să facem această investiție, nu doar pentru Dinamo, pentru cetățenii sectorului 2. Va fi o bază a tuturor cluburilor din sector care vor putea activa acolo”, a declarat Dan Cristian Popescu la Radio Dinamo.

Nici varianta să se joace pe stadionul din Colentina nu este una posibilă.

„Din câte am înțeles, nu poate fi adus la standarde de Liga I, pentru că este foarte aproape de blocuri, deci poate fi folosit pentru antrenamente, dar nu de nivelul cel mai înalt. E o poziție ingrată între blocuri. Am avut o discuție cu cei de la CNI pentru o investiție acolo, dar ne-am blocat din cauza acestor parametri. Nu am abandonat discuțiile, dar momentan e imposibil. Căutăm soluții”, a adăugat Dan Cristian Popescu.

Citește și:

TRANSFER Marius Niculae revine, oficial, pe teren! Cu cine s-a înțeles

-->
Previous Un fost fotbalist adulat în Ștefan cel Mare e sigur: ”Îl felicit”
Next TRANSFER Marius Niculae revine, oficial, pe teren! Cu cine s-a înțeles

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *