Nicolae Badea rupe tăcerea: „Eu am semnat cu Fabbrini”


Nicolae Badea este omul din umbră care a ținut Dinamo în viață alături de Program DDB. Patronul de la Computerland și fostul președinte al „câinilor” se încăpățânează să nu lase societatea care deține clubul din Liga 1 și din motive financiare.

Practic, apariția discretă a lui Badea alături de fanii din proiectul DDB e justificată de un interes financiar direct. Cu pixul în mână și cu o agendă plină de însemnări de la întâlnirile anterioare, Badea a dat pagina și început să deseneze planul de salvare al clubului după dezastruoasa apariție a grupului lui Pablo Cortacero, scrie Costin Ștucan în gsp.ro.

„Ce fac fanii acum e admirabil, dar proiectul DDB e o ancoră fragilă. E nevoie de un plan serios pentru a redresa clubul”, spune omul de afaceri, aplecat peste agendă.

Grafice, chenare, însemnări și săgeți au început să înflorească pe o foaie goală.

„Implicarea mea la Dinamo momentan e sub forma unui contract de mecenat. Eu am semnat acest contract cu Diego Fabbrini. Amortizez practic o parte din salariul jucătorului sub forma acestui contract. Evident, Fabbrini poate să poarte apoi o insignă discretă cu logoul Computerland”, spune Badea.

Potrivit legii 32 din 1994, „mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena, transferă, fără obligație de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfășurarea unor activități în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau știintific-cercetare fundamentală și aplicată”.

În urma unui act notarial, Badea a devenit mecena pentru Fabbrini. Spune, însă, că „sunt și alți oameni de afaceri, prieteni cu mine, dispuși să semneze contracte de mecenat cu jucătorii lui Dinamo”.

Dintr-o mișcare din încheietură, pe foaie apar alte cifre, însoțite de explicație: „Dinamo poate salva 500.000 de euro plus alte 200.000 de euro din taxe doar prin aceste contracte de mecenat”.

Citește și:

AUR, mesaj ferm către europarlamentari referitor la pașaportul de vaccinare

Previous Ioan Andone a adus un fotbalist care o putea ajuta pe Dinamo: ”E un fenomen”
Next Planul lui Nicolae Badea pentru salvarea lui Dinamo: ”Atâția bani s-ar strânge”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *