Nicolae Badea, anunț în prag de Anul Nou: „Asta se va întâmpla la Dinamo”


Dinamo traversează un moment foarte greu din punct de vedere financiar, Nicolae Badea susținând echipa în ultimele meciuri jucate în 2020. Salariile jucătorilor au rămas însă neplătite și omul de afaceri a explicat ce se va întâmpla într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

– Domnule Badea, ne pregătim să trecem într-un nou an și la Dinamo se anunță apocalipsa.
– N-aș vrea să vorbesc acum despre Dinamo….

– Totuși, ați fost numărul unu în club foarte mulți ani, sunteți și acum alături de echipă. Chiar vom asista la plecări în masă?
– Eu nu cred. Ce vă pot spune este că s-a discutat cu jucătorii reeșalonarea restanțelor salariale pe care clubul le are către ei.

DINAMO. Nicolae Badea: „Fanii dețin și creanțe în club”

– Să înțelegem că vă veți implica mai mult decât până acum? Că actualul acționar majoritar, domnul Cortacero, pare s-o facă mai mult cu vorba…
– Atâta vreme cât Dinamo are un acționar majoritar nu mă voi implica mai mult decât am făcut-o până acum. Am mai spus-o, dacă am dat niște bani, totul e din postura de fan „Dinamo” și din solidaritate cu suporterii din DDB.

– DDB deține 20,06 la sută din acțiuni la club. Cortacero e suspectat că prin anunțata mărire de capital urmărește că valoarea acestor acțiuni să se dilueze considerabil.
– Nu este adevărat că s-ar ajunge la diluarea acestora. Fanii din DDB care au contribuit cu bani dețin și creanțe în club. Dinamo trăiește astăzi prin efortul minunat al celor 12 mii de suporteri cotizanți. O mișcare născută, culmea, la un meci al Stelei cu Manchester City.

– Cu acea farsă jucată marei rivale, în august 2016, când o întreagă tribună a fișat mesajul „Doar Dinamo Bucuresti”….
– Exact. Acești fani sunt formidabili. Și vă mai spun ceva. De fapt, l-aș cita pe Boloni, care la voi în ziar a spus că „Bogăția sentimentală a suporterilor este mai importantă decât a celui ce vine să conducă”.

– Mai concret, vă rog..
– Dinamo este o societate. Și ca în orice societate, conducătorii vin și pleacă. Mult mai importanți, în cazul nostru, al unui club de fotbal, sunt suporterii. Ei rămân întotdeauna alături de club. Iar ai lui Dinamo, mă repet, sunt formidabili.

– Cu dumneavoastră printre ei…
– Nu vreau să spun mai mult. Gata cu Dinamo. Dar aș mai avea, totuși, ceva de zis.

Nicolae Badea: „Ăsta-i henț, stimabile!”
– Vă ascult…
– Tot la voi în ziar am citit un interviu cu primarul Iașiului, Chirica. Și vorbea despre experiența lor nefericită cu Horia Sabo, „pe care ni l-a trimis Nicolae Badea”. Eu nu-l cunosc personal pe domnul Mihai Chirica, nu mi-am permis să vorbesc niciodată despre persoane pe care nu le-am cunoscut. Dânsul cum își permite? E adevărat că mă știu cu Horia, dar nu l-am propus și nu l-am trimis eu la Iași, să fie clar. Și încă ceva!

– Spuneți….
– De la Iași eu îl cunosc doar pe Andrei Cristea, pe care l-am avut jucător la Dinamo. Eu doar cu el vorbesc. Am mai auzit de Coana Chirița în Iași, dar nu de Chirica. Spunea la un moment dat că jucătorii lui Poli „să pună mâna și să joace fotbal”. Păi ăsta-i henț, stimabile!

Citește și:

OFICIAL Un alt ex-dinamovist și-a găsit echipă: s-a întors în orașul natal. EXCLUSIV

Previous Cortacero cedează acțiunile: ”Au dat asigurări”
Next Diego Fabbrini, decizie importantă în prag de Revelion

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *