Neînvinși, dar eliminați. Adio, Cupă!


Dărâmați în campionat, rămași fără Burcă, dinamoviștii au văzut Cupa drept salvarea unui sezon dificil. Pentru a ieși din grupe, băieții lui Kopic aveau nevoie de un succes cu Oțelul, pe Arcul de Triumf. A ieșit un 3-3 spectaculos, care a dus-o pe Dinamo pe locul 4 în grupă.

Dinamo și Oțelul au pornit lupta pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei României sub o ninsoare ca-n povești, pe un gazon curățat exemplar. Noul antrenor al roș-albilor a mizat pe un trio ofensiv alcătuit din Ghezali, Gregorio, Politic, pentru a depăși formația care a produs surpriza în Superligă, învingând liderul FCSB. Amzăr a încălzit primul atmosfera. A slalomat prin defensiva adversă, a fost blocat de un fundaș gălățean, mingea a ajuns la Politic, care a tras mult pe lângă poartă.

Dincolo, Golubovic a parat de două ori în fața gălățenilor. Mai întâi, la șutul lui Tănasă, iar apoi la bomba lui Teles, de la 25 de metri. Portarul a deturnat în corner și mingea șutată de același Teles, din lateral stânga. Golul a picat în poarta cealaltă. La un corner bătut perfect de Ilic, Bena s-a înălțat de lângă doi adversari și a împins mingea în plasă. Bucuria dinamoviștilor a durat două minute. Teles a fost găsit în mijlocul careului cu o centrare de pe dreapta, l-a întors pe Bena, a șutat, iar balonul deviat de Lucas a intrat în poarta roș-albilor.

Putea fi chiar 1-2, când Pop a pus capul la o minge venită tot de la Maciel, iar Golubovic a respins în bară. Golubovic și-a mai salvat o dată echipa cu 1 minut înainte de pauză, când a deturnat în corner un șut-centrare a lui Cisotti. La câteva secunde, Costin a centrat perfect, însă Politic a pus greșit piciorul și a trimis în peluză. 1-1 la pauză și Dinamo era eliminată din Cupă la acel moment.

Gafă monumentală a lui Bena

Partea a doua l-a transformat pe Bena din erou în gropar. Pop, intrat în prima repriză, a pătruns pe dreapta, a centrat, iar fundașul dinamovist a gafat inexplicabil și, singur cu poarta goală, și-a băgat mingea în plasă. S-a făcut 1-3 după doar două minute. Maciel a bătut perfect un corner, iar Cisse a intrat în poartă cu tot cu Lucas și cu minge. Pe o contră, Tănasă l-a întins pe Golubovic, fără a schimba tabela. A făcut-o Amzăr. Fundașul dinamovist a sprintat pe stânga, a intrat în careu și a tras la colțul scurt, surprinzându-l pe Dur-Bozoancă.

Abia intrat pe teren, Abdallah a șutat frumos, la colțul lung, dar și pe lângă. Dinamoviștii au sperat la calificare până la final. În minutul 84, Amzăr a trecut de Jelev, i-a pus mingea pe cap lui Gregorio, care a făcut 3-3. Roș-albii au continuat să preseze. Chiar înainte ca arbitrul să arate prelungirile, Bani a sprintat spre poartă, a fost însă faultat de Cisse, care a fost eliminat. La cabine a fost trimis și Dorinel Munteanu, care a protestat la decizia arbitrului. Gregorio a bătut lovitura liberă de la 18 metri, dar în zid. S-a terminat egal și Dinamo se concentrează doar pe Superligă.

După eliminarea din Cupă, pentru Dinamo urmează 3 meciuri de campionat, în care poate spera la puncte: acasă cu Universitatea Cluj (11 decembrie), la Botoșani (18 decembrie) și din nou pe teren propriu contra celor de la FC Voluntari (22 decembrie).

 

DINAMO – OȚELUL 3-3

Dinamo: Golubovic – Costin (56 Moura), Lucas, Bena, Patriche, Amzăr – Iglesias, Ilic – Ghezali (56 Abdallah), Gregorio, Politic (67 Bani).

Oțelul: Dur-Bozoancă – Jelev, Yabre, Cisse, Gomes – Lopes (33 Zivulic), Cisotti, Teles (85 Neagu) – Maciel, Fatai (26 Pop), Tănasă (85 Rus).

Foto: GSP

Citește și

Șefa ANM a oferit detalii despre noul val de frig și ninsori. Cât va dura

 

 

Previous Primul transfer pe care îl vrea Kopic
Next Frate, frate, dar play-off-ul e pe puncte

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *