Negoiță, trezește-te! Ce nu ia în calcul actualul patron al lui Dinamo


Ionuț Negoiță a scos în fiecare an profit de la Dinamo. Mai puțin în sezonul trecut când performanțele sportive au fost 0 și nimeni n-a mai fost interesat de jucătorii de la Dinamo. Chiar nici de Mattia Montini, care avea 13 goluri marcate.

Așa că în vară n-a reușit să mai vândă niciun jucător, toți fotbaliștii care au plecat au fost liberi sau ca să li se rezilieze contractele ”câinii” au trebuit să le dea salarii în avans. O afacere foarte proastă pentru un patron obișnuit cu profitul. Dar asta se întâmplă când nu investești niciun ban în jucători și n-ai nici o strategie bună la club pentru a-ți promova fotbaliști din propria pepinieră.

Practic, ultimul jucător vândut pe o sumă bunicică este May Mahlangu, care a plecat la Ludogorets pe 500.000 de mii de euro, august 2018. Iar ultima vânzare marca Negoiță a fost Hanca…cedat pe doar 60.000 de euro la finalul lunii decembrie 2018, la Cracovia. Fostul mijlocaș este acum unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din Polonia, cu 5 reușite în campionat.

Strategie proastă? Puțin spus. Vinzi ieftin și bun și rămâi cu echipa descoperită pentru că fotbaliștii aduși nu s-au ridicat la nivelul la care erau cei care au fost cedați.

În sfârșit, echipa joacă fotbal!

Ceea ce nu vede Negoiță este că pentru prima dată în ultimii ani, echipa Dinamo bagă spaima în adversari. Fără investiții foarte mari, dar cu un buget mărit salarial și cu un antrenor de top. Iar dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut provocat tot dinspre Rin, Dinamo are șanse mari anul acesta să intre în play-off și acolo, de ce nu, să se bată pentru titlu. Toți oamenii de fotbal spun asta la cum joacă în acest moment echipa. Asta se traduce prin bani mai mulți la anul.

Cupa României este iar un obiectiv realizabil care te duce în turul III preliminar al Europa League. Și asta se traduce prin finanțe mai mari.

Ce-ar trebui să facă Negoiță? Să caute cumpărători dacă vrea, dar pe silent! Și să asigure liniștea la echipa de fotbal, să plătească salariile la timp și să creeze în sfârșit un climat propice pentru performanță. Cât timp va mai fi patron. Un minut, o oră, o zi sau un an! Pentru că afacerea Dinamo cu Dusan Uhrin antrenor ar putea fi cea mai bună din viața lui de patron de fotbal.

De ce?

Pentru că are certitudinea că antrenorul ceh de 52 de ani poate să facă într-un timp scurt pe orice jucător să învețe să fie fotbalist. Și chiar dacă ar vinde în iarnă doi, trei jucători în pauza competițională, așa cum are de gând dacă rămâne la Dinamo, va aduce din nou unii liberi de contract pe care Dusan Uhrin îi va alege atent și pe care îi va integra imediat în angrenajul echipei pentru a-și îndeplini obiectivele.

Citește și:

Ce sumă a strâns PCH prin programul DDB. Cât se poate strânge în total

-->
Previous Ce sumă a strâns PCH prin programul DDB. Cât se poate strânge în total
Next Mircea Lucescu la Dinamo: ”Să o salvăm”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *