Multe ocazii, dar fără gol cu Păuleștiul


Dinamo a început la Buftea seria de meciuri amicale prin care pregătește ultimele meciuri din sezonul regular al Ligii 2. Adversara trupei lui Ovidiu Burcă a fost CS Păulești, din eșalonul al treilea. Valentin Lazăr a fost titular la prahoveni.

Încurajat de cei aproape 50 de fani prezenși la meci, tehnicianul dinamovist a folosit în prima repriză o formulă 4-5-1, cu Țîră atacant. De altfel, în ofensivă, soluțiile sunt puține, după plecarea lui Buhăescu. El și alți 2 jucători, Dudea și Fara, și-au reziliat contractele după greva de la începutul săptămânii. Minutul 5 a adus prima ocazie a meciului. Scăpat pe stânga pe un contraatac rapid, Florescu a tras din unghi, la colțul lung, la o palmă de bară. Nici Delciu n-a avut mai mult succes, de data aceasta după o fază de atac purtată pe dreapta. Mijlocașul a intrat în centrul, a șutat de la 16 metri, dar nu a nimerit ținta.

Dujmovic nu a fost întrebuințat în primul sfert de oră al partidei. Cei de la Păulești au avut două șuturi slabe, unul prins de portarul nostru, iar la altul mingea s-a dus mult pe lângă. Țîră a contribuit și el la statistica șuturilor pe poartă, în minutul 11, după o pasă a lui Moura. Brazilianul s-a pus apoi în situație de finalizator, însă portarul prahovenilor a blocat mingea pe care scria 1-0.

Cea mai frumoasă fază a primei reprize a venit la șutul senzațional al lui Șerban, care a trimis mingea în transversală, de la 25 de metri. Minutul 22 a adus o dublă ocazie uriașă. Dani Iglesias a luat și el la țintă transversala, cu o lovitură de cap. Mingea a sărit la Larrucea, acesta a tras puternic, dar portarul Păuleștiului a reușit cumva să blocheze balonul. Ultima parte s-a repetat la indigo două minute mai târziu și scorul a rămas 0-0.

Delciu a dat peste cap apărarea prahoveană în minutul 27, a pivotat pe lângă un adversar și a șutat, însă exact pe direcția portarului de la Păulești. Fundașii centrali ai lui Dinamo s-au remarcat și ei în careul prahovean. Giafer a trimis cu capul, mingea a fost respinsă în corner, iar apoi Patriche a încercat o execuție acrobatică, dar balonul s-a dus în aut de poartă. Borcea a ratat incredibil, după un corner al Păuleștiului. A fost servit perfect de Delciu, a rămas singur cu portarul advers, dar a șutat exact în acesta. Tot Borcea a încercat să marcheze și cu capul, fără succes.

După 0-0 la pauză, Ovidiu Burcă a schimbat complet echipa. Imediat a venit și prima ocazie. Ahmed Bani a bătut bine un corner, iar un fundaș prahovean a respins din fața lui Pop. Imediat, Irimia a recuperat o minge și a șutat la colțul lung, dar pe lângă. Bani putea fi primul care să marcheze la Buftea. A fost pus de Irimia, aflat la debutul la echipa mare a lui Dinamo, în poziție de gol, însă portarul de la Păulești a deturnat mingea.

Iulian Roșu a apărut și el la finalizare, după o pătrundere excelentă a lui Ghezali pe dreapta. Roșu a șutat însă peste transversală. Nici celălalt Roșu de la mijlocul terenului, Neluț, nu a avut mai mult succes. A pus capul la centrarea lui Bani, însă mingea a ocolit vinclul, în minutul 70. Pop a vrut să se remarce marcând cu un lob de senzație. Portarul Păuleștiului a fost însă atent.

CS Păulești putea da lovitura. Unul din jucătorii prahoveni a depășit apărarea alb-roșie, a rămas singur cu Oncescu, însă portarul nostru a blocat. S-a terminat 0-0, în ciuda numărului foarte mare de ocazii avute de fotbaliștii lui Burcă. Următorul joc amical al lui Dinamo va avea loc pe 25 ianuarie, contra celor de la CSO Plopeni.

Dinamo (prima repriză): Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche, Șerban – Delciu, Gorka Larrucea, Dani Iglesias, Borcea, Florescu – Țîră.

Dinamo (repriza a doua): Oncescu – Cr. Ionescu, Bena, Demici, Amzăr – Ghezali, I. Roșu, N. Roșu, A. Irimia, Bani – Pop.

Foto: GSP

 

Previous Revine Șerdean. Și promite multe
Next Vlad Iacob vrea pedepsirea lui Vali Lazăr

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *