Monica Iagăr: ”Cei din urmă vor fi primii. Vom avea stadion nou”


Comandantul CS Dinamo, Monica Iagăr, a acordat astăzi un interviu spumos în care ne-a explicat prin ce trece de când au început discuțiile pentru un stadion nou și cum se va rezolva această problemă. De asemenea, fosta atletă a explicat de ce stadionul Dinamo are porțiuni unde este destul de murdar.

Care este situația în acest moment privind discuțiile ca Dinamo să aibă un stadion nou?

În primul rând să știți că nu îmi este ușor și îi invit pe fani să vină ei să răspundă la toate injuriile care mi se aduc zilnic mie sau familiei mele. Îi invit să vină ei în locul meu dacă cred că vor manageria problema mai bine decât mine. Să vă explic.Nu ne obligă nimeni și nu avem un timp. Singurul ultimatum pe care l-am avut a fost dat de Federație, 31 martie. Dar nu FRF-ul este cel care construiește sau cel care se ocupă de acte.  Ei au fost inițiatorii acestui demers către UEFA și trebuie să știe dacă au cele patru stadioane, trei, două, unul sau nimic. Așa că îi înțeleg. Dar în același timp un stadion se poate construi și într-un an, și în doi. În momentul de față este doar la nivel de hârtii și nimic nu se poate stabili doar la acest nivel. Dar noi vom merge cu aceste hârtii până în pânzele albe ca să rezolvăm acest stadion.

De fapt, unde este problema?

Nu este nicio problemă. Asta voi nu înțelegeți. Acest stadion nu este un document. E un cumul de factori. Și atunci acel cumul de factori trebuie să se adune într-un document. Și când vom avea nevoie de autorizație de construire, va dura sau nu va dura. În funcție de cum ne-om mișca. Cei de la CNI s-au înțeles cu fiecare în parte și doar la Dinamo încă înțelegerile nu au ajuns într-un sens. Sensul înțelegerii a ajuns pe 30 martie, un pic mai târziu, într-adevăr. Dar cei din urmă vor fi primii. La noi în atletism există o vorbă. Cei din urmă vor fi primii. Să se bazeze pe asta! Eu zic că da, Dinamo va avea un stadion nou. Nu cred că cineva poate să stea în calea naturii, mai ales o hârtie. Doar că acea hârtie trebuie să o faci cap-coadă bine.

Va fi cu pistă sau fără pistă?

Asta nu știu. Nu e în pixul meu nici acest lucru. Nu știu dacă va decide cineva, chiar nu știu procedura, dacă îmi voi da eu sau nu acordul. În România avem niște legi. Legea 69 spune că orice bază desființată trebuie înlocuită cu o altă bază. Pista de atletism dacă o desființează trebuie să o pună în altă parte cel care o desființează. Nu eu. Eu acord doar suportul actelor ca cineva să vină să construiască acest stadion. Așa că degeaba vor ca eu să fac ceva. Adu-mi hârtia pe care eu trebuie să o semnez ca să înceapă construcția stadionului și eu o semnez. Vino oricând. 24 din 24 de ore și eu o semnez!

De ce este în acest moment mizeria aceea pe stadion? Ați văzut pozele?

Noi ne ocupăm de curățenia stadionului. Dar oamenii au avut liber de Paște, marțea asta au venit lucru. Ce să faci mai întâi? Terenul de tenis, stadionul? Într-adevăr, m-am dus și eu până la oficială și este mizerie. Sus, unde sunt wc-urile. Când o să am oameni o să se rezolve problema. Deocamdată sunt foarte puțini și noi nu avem contractată o firmă de curățenie. Să vină suporterii că majoritatea au între 20 și 25 de ani. Mi-ar plăcea să vină ei să mă ajute să curăt stadionul Dinamo. Nu avem lacăt pe ușă, este parcul lor. Dacă sunt dornici să muncească îi invit să ne ajute.

 

-->
Previous Poziție oficială a CS Dinamo după incidentul de la handbal masculin
Next Monica Iagăr merge mâine să vândă bilete pentru derby!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *