Momentul acela când îți aduci aminte de ”Minunea de la Liberec”…


Prima și singura participare a lui Dinamo în grupele Europa League s-a întâmplat după ceea ce jurnaliștii au numit ”Minunea de la Liberec”, în august 2009. Când roș-albii au întors rezultatul potrivnic de la București, 0-3 la ”masa verde”, după 0-2 pe teren în Ștefan cel Mare, și-au reușit o calificare istorică în Cehia După 3-0 la Liberec în timpul regulamentar, goluri Andrei Cristea și Marius Niculae – dublă, și o serie de penalty-uri ce i-au ținut pe fanii roș-albilor cu sufletul la gură.

Chiar dacă la alt nivel, partida din această seară din manșa secundă a semifinalelor Champions League, dintre Liverpool și Barcelona, ne-a adus aminte de acest ultim moment glorios din istoria lui Dinamo. Care rămâne prima echipă din România calificată în semifinalele CCE… În această seară, pe Anfield Road, ”cormoranii” au mai scris o pagină de istorie memorabilă în fotbalul mondial. După 0-3 pe Nou Camp, contra lui Messi și Suarez, fără Salah și Firmino, Liverpool a reușit o victorie magistrală, 4-0, după dublele semnate de Origi și Wijnaldum. Iar gândurile au zburat la acea finală de vis a englezilor din 2005 de la Istanbul, când au câștigat Champions League ultima oară după ce-au întors un 0-3 potrivnic la pauză cu AC Milan și au învins la penalty-uri.

Diseară, se va ști a doua finalistă a Ligii, după meciul de la Amsterdam dintre Ajax și Tottenham, în tur 1-0 pentru olandezi.

Citește și:

A lucrat cu Jurgen Klopp și deconspiră un secret al germanului

 

 

-->
Previous CE BUN ERA! Jucătorul Under 21 care marchează și e aproape să fie iar campion
Next Marius Niculae a lucrat cu Jurgen Klopp. Care e secretul germanului

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *