--> -->

Modalitate prin care Dinamo se poate salva


-->
Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) a analizat situația actuală celor de la Dinamo, pe care îi vede continuând în Liga 1 după chinul barajului.

Fostul mijlocaș al „câinilor” a explicat ce crede că ar trebui făcut la club pentru a ieși din zona neagră în care s-a afundat în ultimii trei ani. Totul într-un interviu acordat pentru GSP.

– Dinamo e al 3-a an la retrogradare. Va învăța totuși ceva din această experiență?

– Primul lucru pe care trebuie să-l facă Dinamo e să-și construiască stadion. Nu știu ce se întâmplă, de ce nu-l are încă. Este un club care atrage ca imagine. Dinamo ar atrage privați din nou, dacă ar avea un stadion nou. Nu știu ce lucruri se ascund, de ce nu vine un privat să preia clubul, de ce nu se înțeleg acolo, la ei. Mă întreb și eu de ce Dinamo este unde este.

– Este presiunea mai mare la Dinamo decât la alte cluburi?

– Trebuie organizat mult mai bine clubul, să știe fiecare care este responsabilitatea lui. Antrenori, conducători, medici etc. Să fie cineva care să facă ordine. Să existe disciplină, jucătorii să știe că vor fi plătiți, să se identifice cu clubul, să vadă că sunt respectați, ca să poți să ceri apoi de la ei.

– Acum sunt ca un sat fără stăpân?

– Posibil. Când sunt atât de multe probleme, când și jucătorii își permit tot felul de declarații, e normal să te gândești la acest aspect.

– Cum vi se pare implicarea suporterilor la Dinamo? A programului DDB, atât financiar, cât și ca putere decizională.
– Este o chestie complicată. E de apreciat ceea ce fac ei, dar până la urmă vor trebui să-și aleagă un reprezentant care să fie în club și atât.

– Câți oameni pot conduce un club?

– Să-și pună un manager sportiv capabil și, pe parte sportivă, nu mai intervine nimeni. Dacă toți își dau cu părerea și dacă toți au un punct de vedere care vor să fie respectat, atunci niciodată nu va ieși nimic bun. Trebuie să fie un singur șef. Restul să fie simpli suporteri: „Eu sunt dinamovist, îmi susțin clubul, mă duc să-mi fac abonament, plătesc cotizația, dau banii și atât”. Altfel nu merge. Antrenorul ăla nu e bun, aducem altul și altul, jucătorii ăia nu sunt buni, aducem alții și alții.

– Vi se pare Dusan Uhrin soluția viabilă pentru Dinamo?

– Toți au fost pregătiți ca antrenori. Poate că Stoican n-a avut experiență, dar nici Bonetti și Rednic n-au reușit. E posibil ca Uhrin să formeze un nucleu stabil la nivelul jucătorilor, cu oarecare liniște din afară. Poate nici el nu are presiune din afară. Poate e o stare și se vor așeza lucrurile. Cred că e un tip mai dur, mai disciplinat, cere respect, eu cred că lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

– Și-a meritat Dinamo poziția din clasament în acest sezon?

– Cam da. Cum au mers lucrurile, cum a jucat echipa… Și ca stare de spirit. Am văzut echipe mai modeste ca lot, dar mai organizate, care stau mai bine în teren, cu jucători care se susțin unul pe celălalt, se ajută.

– Dinamo ar fi fost mai jos dacă nu existau problemele financiare de la Clinceni și Gaz Metan?

– Dacă cele două arătau ca atunci când lucrurile mergeau bine, ar fi fost greu. Ați văzut evoluția lui Dinamo în anumite momente.

Citește și:

Becali, războinic: ”Așa e CFR acum”

-->
Previous Se schimbă formatul Cupei României
Next Mihalcea o vede favorită pe Dinamo la baraj

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.