--> -->

Miza revenirii lui Dorin Șerdean


-->
Dorin Șerdean, cel care a preluat de curând de la Cortacero rolul de reprezentant al societății Lotus, deținătoarea a 72% dintre acțiunile lui Dinamo, a făcut primul pas pentru a prelua conducerea clubului.

Omul de afaceri din Alba Iulia, considerat de fanii-acționari din Programul DDB „unul dintre membrii găștii spaniole”, a trimis o notificare către administratorul judiciar al clubului, RTZ&Partners, prin care solicită două lucruri.

Șerdean speră să atragă un investitor puternic, care să redreseze rapid situația financiară a clubului. Pentru asta, are nevoie să cunoască toate detaliile procesului de insolvență.

Miza revenirii, îndepărtarea lui Mureșan?

Potrivit playsport, Șerdean a solicitat să-i fie trimise toate actele oficiale din momentul demarării procedurii de insolvență, precum și ultimul statut al Dinamo 1948 SA. Miza, susțin sursele GSP, este să-l schimbe pe administratorul special Iuliu Mureșan, considerat principalul vinovat că Dinamo a ajuns cu un picior în „B”.

„Șerdean nu a cerut înlăturarea lui Mureșan, însă solicitarea de a primi actul constitutiv actualizat cam în această direcție duce. Ăsta e substratul. Dar deocamdată îl ascunde sub aparența nevinovată a solicitării de acte, în calitate de «nou acționar». Dorește să vadă care sunt condițiile legale în care se poate elimina actualul administrator special”.

Rivalii lui Șerdean încearcă să-i anticipeze acestuia viitoarele mișcări: „Poate cere convocarea Adunării Generale a Acționarilor și să încerce să preia el funcția de administrator special, dar nu cred că s-ar băga, până să aibă ceva la mână, un investitor.

Poate doar dacă e vreun masochist, pe relația cu suporterii. Oamenii ăștia au dorit să facă un business rapid pe spatele echipei. Și-au închipuit că dau un tun rapid, dau puțin pe ea, găsesc un investitor, încasează un profit și pleacă. Numai că nu le-a ieșit socoteala.

Pe de altă parte, să zici că vrei să redresezi rapid și să ceri banii de salariu, tu, acționar, nu prea sună a acționariat”.

Dorin Șerdean a preluat în martie pachetul majoritar al acțiunilor, deținut de Cortacero, în urma unei tranzacții încheiate în Spania. Potrivit raportului de cauze întocmit de administratorii clubului din Ștefan cel Mare, Cortacero și fostul său asociat Alex Couto au fost găsiți responsabili pentru un managament defectuos, care a dus la intrarea lui Dinamo în insolvență, pe 28 iunie 2021.

Citește și:

Pesimism feroce la Dinamo: ”Niciun viitor”

-->
Previous Cum mai decurg discuțiile cu investitorii
Next Lupescu, Prunea și Andone la Dinamo?

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.