--> -->

Mișcare riscantă a lui Dusan Uhrin


-->

Dusan Uhrin a regăsit-o pe Dinamo cu mai multe probleme decât sezonul trecut. Lotul este mai subțire, iar jucătorii sunt nepregătiți fizic.

Cehul a pomenit și în declarațiile publice despre condiția fizică slabă a echipei. În realitate, el a constatat în antrenamente că e dezastruoasă condiția, nu e doar slabă! După ce a revenit la București i-a testat pe fotbaliști și a căutat să amelioreze nivelul pregătirii fizice cu două antrenamente mai tari decât erau de obicei, scrie gsp.ro.

Consecința? I s-au accidentat câțiva jucători și abia a reușit să mai alcătuiască un lot pentru partida din campionat cu Sepsi, una pe care „câinii” au încheiat-o la egalitate, 0-0.

Criza de efectiv a devenit foarte clară spre finalul acelui joc, unul în care Uhrin l-a coborât pe atacantul Irobiso ca fundaș central, fiindcă nu mai avea nici un stoper care să-i completeze apărarea. Dușan a angajat recent și un preparator fizic, după o perioadă în care dinamoviștii au preferat să economisească niște bani și nu au mai plătit vreun astfel de specialist.

Dinamo renunță la luptă sau se târăște în continuare

Cehul e îngrijorat și e chiar încurcat de situație. El crede că ar fi capabil să aducă echipa la un nivel de pregătire decent, însă pentru a repara condiția fizică în timpul sezonului ar trebui să sacrifice rezultatele în partidele care au mai rămas din play-out.

Antrenorul a observat deja că antrenamentele tari îi obosesc fotbaliștii și cresc riscul accidentării lor. Forțând cu un program pe care echipele normale îl folosesc vara, înaintea campionatului, Uhrin și-ar putea aduce jucătorii în formă pentru barajul de salvare de la retrogradare, însă el ar compromite și puținele șanse care le-au mai rămas „câinilor” de a-și asigura salvarea înaintea barajului.

Au mai rămas șapte etape din play-out și Dinamo e cu nouă puncte în spatele Chindiei, prima formație aflată deasupra liniei ultimelor patru. Retrogradatele direct sunt cunoscute: Gaz Metan și Clinceni, afectate de probleme economice grave și condamnate să nu primească licențe pentru campionatul viitor.

Previous Ultimele vești despre noul stadion Dinamo
Next Revine Mircea Lucescu în România?

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *