--> -->

Mișcare riscantă a lui Dusan Uhrin


-->

Dusan Uhrin a regăsit-o pe Dinamo cu mai multe probleme decât sezonul trecut. Lotul este mai subțire, iar jucătorii sunt nepregătiți fizic.

Cehul a pomenit și în declarațiile publice despre condiția fizică slabă a echipei. În realitate, el a constatat în antrenamente că e dezastruoasă condiția, nu e doar slabă! După ce a revenit la București i-a testat pe fotbaliști și a căutat să amelioreze nivelul pregătirii fizice cu două antrenamente mai tari decât erau de obicei, scrie gsp.ro.

Consecința? I s-au accidentat câțiva jucători și abia a reușit să mai alcătuiască un lot pentru partida din campionat cu Sepsi, una pe care „câinii” au încheiat-o la egalitate, 0-0.

Criza de efectiv a devenit foarte clară spre finalul acelui joc, unul în care Uhrin l-a coborât pe atacantul Irobiso ca fundaș central, fiindcă nu mai avea nici un stoper care să-i completeze apărarea. Dușan a angajat recent și un preparator fizic, după o perioadă în care dinamoviștii au preferat să economisească niște bani și nu au mai plătit vreun astfel de specialist.

Dinamo renunță la luptă sau se târăște în continuare

Cehul e îngrijorat și e chiar încurcat de situație. El crede că ar fi capabil să aducă echipa la un nivel de pregătire decent, însă pentru a repara condiția fizică în timpul sezonului ar trebui să sacrifice rezultatele în partidele care au mai rămas din play-out.

Antrenorul a observat deja că antrenamentele tari îi obosesc fotbaliștii și cresc riscul accidentării lor. Forțând cu un program pe care echipele normale îl folosesc vara, înaintea campionatului, Uhrin și-ar putea aduce jucătorii în formă pentru barajul de salvare de la retrogradare, însă el ar compromite și puținele șanse care le-au mai rămas „câinilor” de a-și asigura salvarea înaintea barajului.

Au mai rămas șapte etape din play-out și Dinamo e cu nouă puncte în spatele Chindiei, prima formație aflată deasupra liniei ultimelor patru. Retrogradatele direct sunt cunoscute: Gaz Metan și Clinceni, afectate de probleme economice grave și condamnate să nu primească licențe pentru campionatul viitor.

-->
Previous Ultimele vești despre noul stadion Dinamo
Next Revine Mircea Lucescu în România?

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.