Mișcare de ultimă oră a PCH către Badea


Dinamo duce pe plan judiciar, în instanță, o luptă aprigă pentru că sunt două tabere care vor să treacă sau să blocheze aprobarea „noului plan de reorganizare”. RTZ & Partners SPRL, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA și Asociația Peluza Cătălin Hîldan formează desantul care dorește aprobarea „noului plan” prin care datoriile de la masa credală vor fi reduse undeva sub suma de două milioane de euro, scrie playsport.ro.

Dacă planul RTZ curge conform graficului, APCH devine, prin conversia creanței în acțiuni, acționar majoritar, cu peste 99% cotă socială. Gherila formată din Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo – Badea) și Dorin Șerdean, administratorul firmei Lotus, actualul acționar majoritar, încearcă, prin toate modalitățile, să împiedice aprobarea „noului plan”.

În acest sens, Dorin Șerdean și ACSFC Dinamo au formulat mai multe contestații și obiecțiuni pe care judecătorul sindic trebuie să le soluționeze înainte de a aproba, sau nu, „Planul modificat cu prelungirea perioadei de implementare).

Imediat, aripa RTZ – PCH a răspuns printr-o mișcare foarte interesantă și a încercat să-i scoată de la masa credală pe Dorin Șerdean și „Dinamo- Badea”. Astfel, așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate , acționarul APCH (20,06% cotă socială din SC Dinamo 1948 SA) i-a virat în conturi lui Dorin Șerdean suma de 16.185 lei, bani ce reprezintă valoarea creanței sale de la categoria salariați.

Șerdean a returnat banii și, din informațiile noastre, în ultimele zile, între părți a mai existat această pendulare în conturi.

Mai mult, APCH a înștiințat, printr-o adresă, judecătorul sindic și a atașat și probele viramentelor bancare, totul în vederea termenului de miercuri, 16 noiembrie. Mai mult, fanii- acționari au procedat în același fel și în legătură cu creanța Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo. De data asta este vorba de o sumă mult mai mare, 60.694 lei, reacția ACSFC Dinamo fiind similară cu cea a lui Dorin Șerdean. Suma a fost returnată, iar între conturi a existat, de mai multe ori și sub cheltuiala comisioanelor bancare, schimbul de bani.

Prin această mișcare, APCH încearcă să demonstreze în fața judecătorului sindic că, în antiteză cu ceilalți acționari, urmărește reintegrarea în circuitul economic pentru SC Dinamo 1948 SA și, prin refuzul acestora de a încasa valoarea creanțelor, Șerdean și ACSFC Dinamo au un singur interes, blocarea noului plan și, implicit, falimentarea societății. De partea cealaltă, avocații ACSFC Dinamo, respectiv ai lui Dorin Șerdean se apaără și spun că APCH nu are nicio calitate pentru a achita creanțele în numele SC Dinamo 1948 SA. Marți și miercuri, judecătorul sindic a fixat termene pentru a judeca contestațiile și obiecțiunile formulate de Dorin Șerdean, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, respectiv Cornel Țălnar.

Citește și:

”Man of God” în cinematografele din România

Previous Zăvăleanu, prima victorie în fața lui Șerdean
Next Veste excelentă pentru Dinamo: a scăpat de un proces greu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *