Mircea Lucescu: „Dragostea pentru culorile unui club nu dispare în niciun fel”


Dinamo București a pierdut ieri cu 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev. O înfrângere fără drept de apel, dar care a fost nesemnificativă ținând cont de scopul acestei deplasări, salvarea clubului.

Mircea Lucescu, legenda lui Dinamo și omul din spatele acestui meci al salvării, a avut parte de mai multe surprize din partea fanilor care au mers cu echipa în Ucraina.

Antrenorul a primit un card onorific de membru DDB, un tricou inscripționat cu numele său și sigla lui Dinamo, dar și un tablou imens. Surpriza mare a fost când acesta le-a cerut fanilor să primească înapoi cadoul oferit, pentru a-l expune pe viitorul stadion al lui Dinamo.

„Fac cadou (n.r tabloul) lui Dinamo și noului stadion al lui Dinamo, pentru că într-adevăr o foarte mare parte din viața mea fotbalistică mi-am petrecut-o alături de acest club și e normal să fiu alături de voi în toate situațiile.

”Să existe permanent o relație”

Eu vă mulțumesc vouă, celor prezenți aici pentru că într-un moment de dificultate pentru acest club, voi ați fost aproape, voi sunteți cei mai importanți, voi sunteți baza. Mulți s-au retras, dar voi cu o insistență extraordinară … aici se vede dragoste pentru club și față de istoria lui. Toată țara și în rândul tuturor suporterilor lui Dinamo, indiferent unde se află.. în America, în Europa, în Asia, ei trebuie să înțeleagă că dragostea pentru culorile unui club nu dispare în niciun fel, și nici nu se diminuează cu trecerea timpului. Voi ați demonstrat asta și vă felicit.

Eu sunt prezent din respect pentru voi, căci văzând atâta disponibilitate de a fi alături de Dinamo într-un moment foarte greu pentru această echipă, m-a impresionat. Cred că i-am contaminat și pe conducătorii lui Dynamo Kiev, cărora le-am spus ce înseamnă Dinamo București. Ceea ce a însemnat, ceea ce înseamnă și ceea ce va însemna și că ar fi bine ca între cele două echipe să existe permanent o relație de amiciție și de respect reciproc. Vă mulțumesc încă o dată.”, a declarat Mircea Lucescu prezent la dineu.

Suporterii prezenți la acest dineu i-au scandat numele și l-au aplaudat pe marele Mircea Lucescu pentru gestul său extraordinar, pentru cuvintele frumoase și pentru întreaga sa carieră atât la Dinamo.

Mircea Lucescu rămâne un nume uriaș atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru cel european și mondial. Anul trecut, site-ul italian Calciomercato a realizat un top ai celor mai buni antrenori din istorie, iar antrenorul nostru ocupa poziția cu numărul 10.

„Un maestru al fotbalului.”

„Un maestru al fotbalului deseori subevaluat. În anii ’90, românul a fost o prezență fixă în Serie A. Debutul la Pisa, anii cu Brescia, paranteza scurtă numită Reggiana și sezonul de la Inter încheiat cu demisie. Concluzia: „A descoperit multe talente și a pus o amprentă precisă echipelor sale”.

Lucescu completează: „Nu am fost la mari cluburi, dar am promovat jucători. Lumea mă ține minte”.

MULȚUMIM, MIRCEA LUCESCU!

Citește și:

Dănciulescu, regretat: “Printre puținii dinamoviști”

Previous Cerere specială a lui Gigi Mulțescu la Kiev
Next Igor Surkis, mesaj superb după amicalul salvării: ”Noi nu uităm”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *