Mircea Lucescu și-a anunțat revenirea


Dinamo a celebrat azi, în avans, 74 de ani de existență. Au fost premiați toți cei care au scris istorie, însă momentul culminant a fost predarea dosarului stadionului de către Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, către Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Așadar Dinamo va avea un stadion nou.

O zi onorată de nume mari din istoria clubului, de la toate secțiile, de la Leon Rotman, la Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Mircea Lucescu, Marius Niculae sau Ionel Danciulescu și Ancuța Bodnar, cea mai nouă campioană olimpică dată de clubul din „Ștefan Cel Mare”. Cei mai vechi sportivi, dar și cei încă în activitate, cum e și cazul lui David Popovici, ultimul venit în club, au fost premiați și aplaudați în fața tribunei oficiale a stadionului Dinamo unde au luat loc și juniori de la toate disciplinele.

Moment emoționant

Ivona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin, a fost prima invitată pe scenă. A primit o plachetă aniversară după care a donat două premii și un costum al fostului mare campion dinamovist pentru muzeul de la CS Dinamo, care nu avea niciun obiect al legendarului canoist. Cu lacrimi în ochi, Ivona a rostit câteva cuvinte și le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru aplauze.

Mircea Lucescu și-a anunțat revenirea

Cel mai important moment al zilei pentru suflarea dinamovist a fost intrarea „în scenă” a lui Mircea Lucescu. „Il Luce” și-a anunțat revenirea la Dinamo atunci când noul stadion va fi gata:

„Vă promit că mă întorc şi vom avea şi echipă dacă vom avea stadion. Vă mulţumesc încă o dată şi vă mulţumesc şi pentru toate stadioanele pe care le-aţi făcut în România” a spus Mircea Lucescu la festivitate.

„Am revenit pe Dinamo într-un moment extraordinar pe care mi-l doream de mult, construirea unui nou stadion. Am spus că nu mă întorc la Dinamo până nu văd un stadion nou aşa cum trebuie să aibă un club cum este Dinamo, cu asemenea performanţă internaţională de-a lungul anilor. Sunt 32 de ani de când eu nu am mai fost pe acest stadion, în afară de faptul că am fost de două ori cu Rapid ca adversar al lui Dinamo.

Inima mea, sufletul meu, rămân legate de Dinamo, de acest stadion care mi-a adus atâtea satisfacţii mie şi suporterilor noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca acele vremuri să revină şi un pas este construirea unui nou stadion. Pentru că asta va însemna foarte mult în performanţele ulterioare ale acestui club. Voi fi alături de cei care vor face tot pentru a readuce în prim plan istoria clubului Dinamo” a spus Mircea Lucescu.

Ce a spus Lucian Bode

A urmat intervenția lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care a predat toată documentația stadionului către Ministerul Dezvoltării pentru construirea noii arene: „Sper să avem și echipă în 2024, una de cupe europene. Am aflat însă că Dinamo va avea sigur un antrenor de cupe europene, pe Mircea Lucescu. Cum a zis și dânsul, acest club plin de nume ce-au adus respect țării, merită un stadion nou. Clubul Dinamo e un simbol, azi scriem istorie pentru clubul Dinamo. Construim o arenă multifuncțională pentru Dinamo. Stadionul va fi preluat de CNI curând”.

Aniversarea s-a încheiat cu o partidă de Old Boys între numele mari din istoria lui Dinamo și meciul de handbal dintre Dinamo și Steaua. Primul, un deliciu pentru cei prezenți, al doilea sărbătoare de titlu pentru „dulăi”.

„Fiți siguri că Dinamo va avea un stadion nou. CNI are termeni clari, Guvernul sprijină această investiție așa că nu ne rămâne decât să ne vedem sănătoși la inaugurare.” – Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației

Citește și:

Ilie Năstase: ”Trebuiau să iasă de pe gheață. Urât”

Previous Astăzi urmează marele anunț
Next Dinamo nu își schimbă doar sigla

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *