Mircea Lucescu povestește despre momentul când l-a adus pe Ilie Balaci la Dinamo: ”Sunt șocat”


Mircea Lucescu (73 de ani) nu poate să-și revină după ce a aflat că Ilie Balaci, cel pe care l-a avut elev atât la Dinamo, cât și la echipa națională, s-a stins din viață. El a rememorat câteva amintiri pe care le-a avut cu ”Minunea Blondă„

”Sunt șocat. În meseria noastră e mult stres. El fuma destul de mult. E un avertisment pentru toți ceilalți care după 50 de ani ar trebui să se controleze serios. Îmi pare foarte rău pentru el, pentru familia lui, pentru prieteni, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc.

Eu am ținut foarte mult la el. Din păcate, apoi s-a accidentat și n-a putut participa la Mondialul din 1982. Îl consider printre marile talente ale fotbalului românesc alături de Dobrin, Hagi, Pârcălab”, a declarat Mircea Lucescu la TV Digi Sport.

”Il Luce” a vorbit și despre momentul în care l-a adus la Dinamo: ”M-am ocupat foarte mult de el în acea perioadă după accidentare. Cred că l-am luat de la Slatina atunci, l-am adus la București, preluasem Dinamo, eram și la echipa națională. Simțeam că Dinamo avea nevoie atunci de niște jucători. L-am luat cu mine acolo. Îmi aduc aminte că l-am ajutat să-și ia și casă în București. L-am luat și la echipa națională în ultimele meciuri, chiar dacă era la Craiova și el se mutase la Slatina”.

Lucescu a explicat și de ce crede că Balaci nu a reușit să se impună ca antrenor.

”Ultima întâlnire cu el am avut-o la restaurantul Doina. Am discutat mult despre tot ce s-a întâmplat în cariera lui de antrenorat. Îmi povestea că multe lucruri le-a preluat de la noi și asta l-a ajutat mult în cariera lui. Noi suntem extrem de pretențioși cu numele importante, n-a existat niciun moment răbdarea cu Balaci în România.

Se construiește greu o carieră, dar se distruge într-o fracțiune de secundă. În străinătate e mai ușor pentru că ești tratat ca antrenor și atât. Pe când noi suntem extrem de pretențioși cu cei care trec din meseria de jucător în cea de antrenor. Suporți mai ușor criticile venite de la străini decât de la ai tăi. Nu e doar cazul lui”.

Ilie Balaci le-a antrenat în România doar pe Pandurii Tg. Jiu, Drobeta-Turnu Serverin și Universitatea Craiova. În rest, a antrenat doar în zona Golfului.

32 de meciuri a jucat ILIE BALACI pentru Dinamo în prima divizie, în două sezoane competiționale, 1986-1987 și 1987-1988. A marcat un gol în tricoul alb-roșu.

Citește și:

Ce mare dinamovist i-a luat locul în echipă „Prințului” Balaci

-->
Previous DOLIU S-a stins "Minunea Blondă"... "A căzut din picioare". Reacții tulburătoare
Next VIDEO Un fost coleg al lui Balaci a izbucnit în plâns pe teren: ”Dănciulescu m-a anunțat”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *