--> -->

Mesajul DDB pentru jucători


-->
După toate cele întâmplate în ultimele zile la Dinamo, fanii acționari au venit cu un mesaj adresat în special jucătorilor.

O ÎNTREBARE PENTRU PAUL, STELIANO, DEIAN, ALEX, VLAD & CO
Și pentru toți oamenii care se îndoiesc de buna-credință a DDB

Nu există nimeni în fotbal mai interesat decât suporterul și antrenorul ca jucătorii să fie mulțumiți și fericiți. Pentru că ambii știu că doar așa echipa poate obține rezultate.

Unde se duc fotbaliștii atunci când înscriu să se bucure? Înspre peluză! Pe cine cheamă suporterii să scandeze împreună după victorii? Pe jucători! Cine nu înțelege că la o echipă de fotbal, relația suporteri – jucători e specială, s-a uitat la fotbal, o viață, degeaba!

Când DDB a fost nevoită să se implice, a plătit salarii restante de câteva luni bune. Salarii întregi! În ianuarie, DDB a discutat cu jucătorii și le-a propus unora dintre ei să renunțe la o mică parte din restanțe și la o alta din salariu, pentru câteva luni doar. Vorbim de jucătorii cu salariile printre cele mai mari din Liga 1, nu doar de la Dinamo! Menționăm că la Dinamo au venit jucători fericiți să semneze pe 7.000 €, iar când au ajuns față în față cu spaniolii li s-a spus: “Care 7000? Dinamo vă dă 15, iată contractul!”

Le-am mulțumit atunci jucătorilor pentru înțelegere și o mai facem acum încă o dată!

Ce a promis DDB jucătorilor, a promis pentru că a crezut în program și în pasiunea suporterilor pentru Dinamo. Programul însă nu a crescut în ritmul în care creștea în acel moment și la asta au contribuit mai mulți factori. Pe lângă situația dificilă de la club, un minimum de responsabilitate avem toți, începând de la echipa DDB, până la jucători.

DDB nu avea să prevadă că evoluția echipei urma să aibă o traiectorie aiuritoare. Drumul de lângă play-off până pe locurile direct retrogradabile ne-a surprins pe toți, a descurajat suporteri, pe unii chiar i-a îndepărtat complet. La fel și unele declarații publice mai puțin inspirate și câteva escapade nepermise la un club ca Dinamo.

Au fost momente în care se vorbea prin interviuri doar de bani, bani, bani, în timp ce Dinamo se ducea numai în jos, în jos, în jos. Condițiile de pregătire erau dificile, la club exista un vid de putere, s-au făcut și greșeli manageriale și de comunicare. DDB nu uită aceste probleme nici măcar o secundă! Aveți dreptate când reproșați că DDB ar fi trebuit să fie pe lângă voi mai mult, însă gândiți-vă ce se spunea la televizor despre momente când am fost. “Cum să te apropii de Săftica tu, suporter!?” Inacceptabil, alungați suporterii cu pietre! Exercițiul de a ne pune unii în pantofii altora ajută, să-l facem!

DDB nu avea de unde să știe exact nici nenorocirile făcute de spanioli. Datoriile care s-au prăvălit peste Dinamo, ulterior discuțiilor noastre cu jucătorii, aproape că au copleșit programul DDB.

Aceasta a fost situația de fapt! Având în vedere toate aceste lucruri, să gândești că tocmai suporterii au vrut să păcălească sau să crezi că nu au respectat jucătorii e absurd! Le reamintim băieților un lucru asupra căruia am căzut recent de acord.

În toată enormitatea realității de la Dinamo, și voi, și noi, suntem VICTIMELE!

Fiecare dintre noi însă, într-un final, ne-am făcut partea pentru Dinamo! Dacă suporterii am fi putut strânge mai mulți bani, am fi strâns și voi ați fi fost acum cu salariile la zi! Să te superi pe suporteri pentru că nu au mai mulți bani e prea mult! Banii care n-au ajuns la voi au salvat baza pe care vă antrenați și au luat Licența!

Victime cu toții, da!? Nu uitați!
Poate că ar fi bine să nu mai lăsăm pe nimeni să ne pună unii împotriva altora. Nu uitați că cei care acum pozează în apărătorii voștri, sunt aceiași care din infatuați, tatuați și maneliști nu vă scoteau! Pe noi ne-au transformat din golani în șarlatani, iar noi zâmbim, e OK! Suporterii DDB au fost alături de VOI și v-am apărat mereu! Împreună am trecut peste toate cu bine și Dinamo a rămas în Liga 1!

Nu omiteți nici că în dimineața zilei intrării în insolvență, DDB strangea bani fix pentru salarii. Decizia Instanței a schimbat însă totul! Insolvența a fost una dintre soluțiile păstrate ca alternativă, însă întotdeauna tratată ca “ultimă soluție”. Negocierile eșuate cu avocații jucătorilor plecați în iarnă de la Dinamo au pus clubul în săptămâna plecării în Turcia în fața luării unei decizii majore: insolvența sau faliment!? Alegerea a fost evidentă! DDB nu a vrut să păcălească pe nimeni, DDB a vrut doar să nu lase Dinamo să moară și angajații să nu-și piardă locurile de muncă!

La insolvență au contribuit chiar (jucători) angajați, prin procese și memorii! Plecările și amenințarea cu plata urgentă a restanțelor, cu bani pe care se știa că Dinamo nu îi are, în condițiile în care suporterii abia mai puteau “sta în picioare”, ar fi însemnat pentru Dinamo falimentul!

Era dreptul angajaților nemulțumiți, însă noi nu am putut face mai mult decât am făcut!

Regretăm enorm faptul că din cauza unor acționari iresponsabili nu ați putut duce toți banii de pe munca voastră acasă, la familii! DDB face tot ce îi stă în putință pentru găsirea unor soluții acceptabile pentru toți!

Cu aceste gânduri am dorit ca jucătorii să se așeze la masa discuțiilor de săptămâna viitoare. Sperăm ca acestea să fie lămuritoare și în interesul jucătorilor și totodată al lui Dinamo! Fără disponibilitatea de dialog, există riscul ca respectul să dispară. Discuțiile de pe poziții de forță nu ajută, dimpotrivă! Să continuăm povestea lui Dinamo împreună cu bine, iar în cazurile în care situația o impune, să ne despărțim cu onoare. DDB mizează pe profesionalismul și caracterul vostru!

În încheiere, vă sugerăm să le adresați tuturor celor care vă doresc “binele” următoarea întrebare: “Dacă DDB a avut intenția să vă păcălească și să nu vă plătească oricum salariile promise în iarnă, care era diferența între a nu plăti 18.000 pe lună (salariu întreg) sau doar a nu plăti 10? (salariu diminuat câteva luni)

Gândiți-vă un pic la asta și voi!

Echipa DDB & PCH

-->
Previous Vrea înapoi la Dinamo
Next Șerdean: "Vreau să salvez Dinamo"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.