Mesaj afișat în miez de noapte la Stadionul Dinamo


Suporterii lui Dinamo au părăsit aseară Giuleștiul înainte de a începe partida încheiată cu scorul de 4-0, în semn de protest pentru că nu au fost lăsați să afișeze o scenografie de mari dimensiuni în Peluza Sud.

Acești au afișat un banner la stadionul din Ștefan cel Mare și au transmis un mesaj pe pagina Peluzei Cătălin Hîldan:

„«Dincolo de orice rivalitate, România înseamnă unitate!»

După ce în 1989, românii au luptat și au murit în stradă pentru idealul sfânt al libertății, pe măsura trecerii anilor, acest drept fundamental a început să fie diminuat încet, dar sigur, de către stat și autoritățile sale represive.

E o realitate nedorită care ne afectează pe toți, atât la nivel de societate, din postura de români și cetățeni asupriți ai acestei țări, dar și pe stadioane, acolo unde ca suporteri care își urmează pasiunea și dragostea pentru echipele lor, am ajuns ca în loc să fim respectați și prețuiți pentru sacrificiile noastre, să fim abuzați și urmăriți asemeni unor infractori deosebit de periculoși.

În ultimele zile, Jandarmeria a inițiat un set amplu de măsuri și mai restrictive, dorind să modifice o lege deja neconstituțională, înăsprind-o până la paroxism. A sosit clipa să ne amintim că înainte de tot ce ne-a divizat de-a lungul anilor, de culorile diferite ale echipelor pe care le susținem și de rivalități, suntem în primul rând români și înaintașii noștri au vărsat sânge și au murit pentru a recâștiga libertatea.

E de datoria noastră s-o păstrăm și să luptăm pentru ea, ca ultrași în peluze, ca suporteri pe întregul stadion, ca români în stradă și oriunde statul și organele sale de represiune ne vor total dezbinați. Uniți într-un singur glas, într-un singur pumn, vom învinge!

«Strângem rândurile pentru același deziderat
Rămânem ultrași liberi într-un stat eșuat!»

LIBERTATE PENTRU SUPORTERI!”.

Fanii dinamoviști au afișat ieri noapte și un banner la Stadionul Dinamo pe care scria: „Strângem rândurile pentru același deziderat, rămânem ultrași liberi într-un stat eșuat”.

Citește și:

Alina Gorghiu: „Nu vreau să mai aud de vreun pensionar că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia”

Previous Comunicat important al clubului
Next De la Dinamo în prima ligă italiană

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *