Membru important în DDB numit director general


Andrei Gerea, 52 de ani, fost ministrul al Economie și ulterior al Energiei în Guvernele Ponta, a lăsat pentru o perioadă deoparte implicarea la Dinamo și DDB, el fiind numit recent director general al societății „Crucea Wind Farm”, parc eolian preluat de Hidroelectrica de la grupul german Steag, potrivit informaţiilor profit.ro.

„Consiliul de Administraţie al societăţii Crucea Wind Farm, operatorul parcului eolian Crucea Nord din Dobrogea preluat recent integral de către compania de stat Hidroelectrica, de la grupul german Steag, l-a numit în funcţia de director general pe Andrei Gerea, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta 2 (5 luni) şi al Energiei şi IMM-urilor în Cabinetul Ponta 4 (11 luni), în acest ultim mandat ministerial avându-l ca subaltern pe actualul director general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, care ocupa atunci funcţia de secretar de stat”, au notat cei de la sursa citată.

Gerea a fost numit în funcţia de director general al producătorului de energie eoliană pe o perioadă de 4 luni, existând apoi posibilitate de prelungire până la 6 luni. Va avea salariu mai bun decât mulți fotbaliști la Dinamo! Conform sursei citate, suma s-ar putea ridica la circa 40.000 lei brut, respectiv 24.000 lei net (aproximativ 4.900 euro pe lună).

Până în decembrie anul trecut, Andrei Gerea a fost deputat de Argeș, începând din 2004, cu pauze pentru mandatele ministeriale menţionate. A evoluat în cadrul mai multor partide. A început la PNL (2004-2014), după care s-a transferat la ALDE, formaţiunea politică înfiinţată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi de fostul vicepreşedinte ANAF, ministru de Finanţe şi al Economiei Daniel Chiţoiu. Pentru ultimul mandat de deputat, a fost ales pe listele ALDE în 2016.

Andrei Gerea a fost în partidul lui Victor Ponta

„Liber de contract” în 2019, după care a trecut la grupul partidului Pro România al lui Victor Ponta, s-a întors apoi în grupul ALDE, după care a redevenit neafiliat, sfârşind în cele din urmă ca membru în grupul parlamentar PSD. Pe de altă parte, în vara anului trecut, s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), din partea căruia a şi candidat pentru postul de primar al Sectorului 1 al Capitalei.

Membrii CA-ului Crucea Wind Farm au fost numiţi de asemenea recent în funcţii de către directoratul Hidroelectrica. Preşedinte este conducătorul Serviciului de Management Energetic al Hidroelectrica, Iulian Tudor, iar membri – Gheorghe Daniel Saviuc, economist la două firme controlate de şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Gabriel Vlase, şi avocatul Tudor Octavian Pop, numit anul trecut şef de birou la Biroul Comercial din cadrul Departamentului Juridic al Hidroelectrica.

Citește și:

Viața Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Legătura cu Ștefan cel Mare

-->
Previous Betano devine partenerul principal al Ligii Naționale de Golf! Ciprian Marica va da lovitura de start în prima etapă
Next Gaz Metan-Dinamo, echipele probabile și cotele Betano

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *