Marius Bacria, detalii exacte despre situația de la Dinamo. Datorii, șanse de supraviețuire


Noul director de evenimente al lui Dinamo, Marius Bacria, administrator și la AFC Dinamo, omul de încredere al lui Nicolae Badea, a explicat cu lux de amănunte care este situația actuală a clubului și a dat de înțeles cine este principalul interesat ca clubul să dispară.

”Eu stau pe acolo de 14 ani și știu ce se întâmplă. Paharul e mai mult plin decât gol. Sunt multe găuri de astupat. Pe 31 martie e termenul limită pentru plata datoriilor pentru a lua licență în Liga 1. Știți despre ce sumă este vorba? De aproape 2 milioane de euro. Ca să nu vorbim despre cheltuielile curente.

Nu avem bani să trecem strada și ne gândim să plătim 700.000 de euro către ANAF pentru a nu pierde jumătate din Săftica? Că cealaltă jumătate s-a dus. Dacă Negoiță te dă afară de la Rin, rămâi pe drumuri. Dacă își ia autocarul, rămâi cu ăla de la echipa a doua. Situație e groaznică.

Iar situația juridică e și mai complicată. Să zicem că aduce Șerdean pe cineva, așa cum am citit în presă, care să dea un milion de euro. Foarte bine, să fie primit. Dar cum dăm banii? Donație nu se poate. Ca împrumut? Cu ce garantezi împrumutul? Trebuie să ai contract de împrumut. Care e garanția?

Din ce am înțeles, Cortacero nu poate să vândă acțiunile. Firma Lotus, înființată de Drăghia ca să protejeze vânzarea la licitație de către Nicolae Badea, nu i-a plătit banii lui Negoiță pentru 93% din acțiuni. Asta înseamnă 38 de milioane de lei. Negoiță a vândut acțiunile, dar Lotus nu a plătit.

Cortacero a preluat datoria și ca să scape de ea se poate înțelege cu Negoiță, care poate cere 1 leu, 5 lei sau 38 de milioane. Cortacero e administrator unic la Lotus, dar nu poate să vândă decât cu acordul lui Negoiță. Cortacero a vrut să facă ceva, dar nu pe banii lui. Care investitori spanioli? Că doar el e. E singur. Am văzut că toată lumea se întreabă de ce FRF sau LPF nu s-au interesat cine e acționar la Dinamo? Păi, nu s-a schimbat acționarul, ci s-a schimbat patronul la Lotus.

Încă ceva, Lotus, care s-a înființat cu un capital de 200 de lei, a plătit imediat 2 milioane de lei către Nicolae Badea. Într-o țară normală, mascații erau la ușa lui Drăghia.

Ce pot spune, dar să nu cereți dovezi, că nu pot da, e că există cineva care vrea ca Dinamo să dispară. Sunt interese clare. E o persoană care a trecut prin fotbal și care e foarte sus pusă. Pe o scară de 1 la 10, e sus, la 8 sau 9. Vrea să nu mai existe Dinamo pentru a dispărea o sarcină care o are în cârcă, în cazul în care se întâmplă ceva într-o decizie în instanță care ar urma să fie dată în curând.

Nu o să fie deloc bine la Dinamo. E ca persoanele intubate, nu știi dacă o să fie bine sau nu. Să dea Dumnezeu să fie bine”, a declarat Marius Bacria.

Citește și:

FOTO De la Dinamo direct director sportiv în țara sa! Prezentare oficială

Previous Proces important mâine pentru viitorul lui Dinamo. Implicați Cortacero, Couto și Eftimescu Exclusiv
Next Procesul care-i dă fiori lui Negoiță are termen mâine. Dezvăluirea lui Bacria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *