Lucescu vede finalul crizei de la Dinamo


Mircea Lucescu a avut un an teribil. Fostul jucător și antrenor din Ștefan cel Mare a fost afectat, alături de jucătorii de la Dinamo Kiev, de războiul pornit de Putin. Chiar și așa, Il Luce a urmărit parcursul echipe sale de suflet, Dinamo București.

Aproape 20 de ani a stat Mircea Lucescu la Dinamo, acolo unde a scris istorie. Campion de 8 ori, câștigător al Cupei în alte 3 rânduri, Il Luce este legat sufletește de clubul roș-alb. Tehnicianul de 77 de ani este legat sufletește de Dinamo, așa că retrogradarea echipei pentru prima data în Liga 2 l-a afectat. Lucescu senior crede însă că Dinamo va promova în Liga 1 și a comparat situația „câinilor” cu cea a Rapidului.

„E o amărăciune totală când mă gândesc ce a fost Dinamo și unde e acum. Dar sunt momente în viață. Eu sunt convins că vor trece peste și, odată cu realizarea stadionului, Dinamo va reveni acolo unde a fost. E imposibil să rămână lucrurile așa. La Rapid a fost un lucru extraordinar, a venit un om cu posibilități și cu entuziasm și sunt convins că vor reuși. Au făcut echipă competitivă, iar suporterii vor conta foarte mult. Îmi aduc aminte când a revenit eu din Italia, în 1996, era o echipă care se zbătea la retrogradare, s-a salvat în ultimele meciuri.

Dar tot cu entuziasm deosebit, cu inteligență și cu o organizare perfectă și mai ales cu un George Copos nou, cu investiții în Rapid, cu satisfacțiile pe care și le dorea. Iar odată cu revenirea mea, parcă a renăscut și el, a fost alături de echipă total. Aici s-a adăugat valoarea acelei mari echipe a Rapidului. A continuat apoi mulți ani, când nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul Rapidului. La fel și la Dinamo, nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul la care era Dinamo, s-a dat echipa pe mâna unor oameni care nu aveau nicio legătură cu echipa. Când s-a renunțat la cei legați de Dinamo, atunci au început și necazurile”, a spus Lucescu la Digisport.

Previous Relaxare de Crăciun pentru dinamoviști
Next Dinamoviștii au amintiri de Mondiale cu Pele

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *