Liga 1 va avea VAR, dar nu peste tot


Sistemul VAR va fi implementat în Liga 1 începând cu sezonul următor, iar prima partidă care va beneficia de arbitraj video asistat va fi duelul din Supercupa României.

„S-ar putea să avem meciuri fără VAR”

Totuși, nu peste tot se va putea beneficia de acest sistem VAR. Se pare că unele arene din Liga 1 nu sunt pregătite, astfel că unele meciuri din următorul sezon s-ar putea tot fără VAR.

”Nu toate stadioanele sunt pregătite pentru VAR. S-ar putea să avem meciuri fără VAR. Încă nu sunt pregătite din punct de vedere tehnic toate stadioanele.

Nu pot să spun care pentru că nu este treaba mea, dar, din ce știu, sunt stadioane care nu pot. Arena Națională este pregătită.

Nici la Rapid nu sunt definitivate toate aspectele. Pentru VAR, mai sunt două sau patru camere în plus pe lângă cele pe care le vedem noi la televizor”, a transmis Daniel Stanciu la emisiunea Digi Sport SpecialDigi Sport Special.

FRF despre sistemul VAR

”După ce s-au familiarizat cu sistemul la sediul CCA, analizând diferite faze de joc din fotbalul european, arbitrii s-au mutat cu camera VAR pe terenul de joc. Aceștia urmăresc partide ce se dispută la Centrul Național de Fotbal de la Buftea și pe parcursul acestora indică situațiile în care aceștia consideră că trebuie să fie verificate, de VAR sau și de arbitru, la marginea terenului.

Scopul acestui pas este de a aplica toate noțiunile dobândite până acum și de a verifica consistența grupului în luarea deciziilor înainte de a trece la exercițiile live.

În următoarea etapă vor fi regizate multiple ’incidente’ în jocuri, iar arbitrii VAR vor putea interveni în timp real asupra deciziilor luate pe teren.

Ultimul pas înaintea implementării VAR va fi testarea sistemului și a arbitrilor la jocuri amicale sau de juniori, cu intervenții în timp real”, se precizează într-un matarial postat pe site de către Federația Română de Fotbal.

Citește și:

Mihai Călin l-a luat la țintă pe Dan Puric

-->
Previous Ce planuri are Mirko Ivanovski
Next Noi probleme pentru Dusan Uhrin

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.