Liderii DDB despre insolvență: „Facem asta sau murim”


Dinamo a intrat oficial în insolvență, iar lucrurile în continuare sunt tulburi în Ștefan cel Mare, fiind foarte multe întrebări despre viitorul clubului, pe care mulți îl văd sumbru. Liderii DDB îi avertizează pe suporteri că de ei depinde dacă Dinamo va supraviețui sau nu unei noi perioade de reorganizare.

„DDB. INSOLVENȚĂ. VITEZA V 1.
Dinamo nu mai poate fi oprit

Dinamo a intrat în insolvență. Tribunalul București a acceptat, luni, cererea clubului și a desemnat ca administrator judiciar provizoriu societatea RTZ&Partners SPRL.

DE CE INSOLVENȚA
Pentru că riscul ca datoriile să ne copleșească era mult prea mare. Odată ajunși în punctul acela, Dinamo ar fi fost obligat să declare falimentul. Ne-am promis că vom salva clubul și insolvența era singura modalitate prin care o mai puteam face.

Efortul depus de suporteri în ultimul an a fost fantastic, proiectul nostru comun și determinarea cu care am scos clubul din ghearele morții a stârnit admirație, însă datoriile pe care acționarul majoritar le-a antamat pentru Dinamo, într-un mod atât de iresponsabil, datorii care tot continuau să apară, au fost pe punctul de a ne depăși. Momentul atins imediat după terminarea sezonului a fost critic. Rate la ANAF, plăți imposibil de amânat, datorii către parteneri, restanțe către angajați, cheltuieli curente, memorii depuse, transferuri blocate și somații de plată sosite de la diverși avocați. Dinamo nu mai putea respira, cu tot efortul nostru de a-i păstra conectată masca de oxigen.

CE A SCHIMBAT INSOLVENȚA
Luni, pe la prânz, DDB a trimis un newsletter membrilor cotizanți, în care vă spuneam că trebuie să adunăm bani pentru salarii. Acestea trebuiau plătite urgent, altfel riscam ca echipa să se dezintegreze. Peste două ore, Instanța a acceptat intrarea în insolvență, din prima, iar decizia a schimbat absolut totul.

– Conturile în bănci au fost blocate, deci nu se mai pot face plăți fără supravegherea administratorului judiciar.
– Există, acum, posibilitatea deblocării transferurilor, administratorul judiciar inițiind deja acțiuni în această direcție
– Dinamo nu mai poate fi executată silit, deci sumele enorme stabilite ca despăgubiri nu vor putea fi pretinse azi la plată.

Cu alte cuvinte, prin decizia de a intra în insolvență ne protejăm clubul. Dinamo nu mai poate fi amenințat de nimeni şi nici cu DDB nu se mai poate discuta de pe poziţii de forță. Insolvența este calea de a-i recupera clubului onoarea şi de a-l repune pe picioare într-un mod sănătos, transparent şi curat.

CE URMEAZĂ
Din acel moment, managementul clubului este sub supravegherea administratorului acceptat, provizoriu, deocamdată, iar acesta se va preocupa de întocmirea planului de reorganizare.

DDB a făcut paşii corecți pentru a ne atinge cu toții obiectivul: salvarea lui Dinamo! DDB a procedat inspirat mereu, prin tot ce am făcut am salvat active, am evitat retrogradarea şi faptul că am ales să împrumutăm clubul ne plasează printre principalii creditori, nu suntem doar acționari. Locul suporterilor la masă este nu numai asigurat, dar şi important, ceea ce se poate dovedi esențial. Pentru că noi, suporterii, vom acționa mereu în interesul şi numai pentru binele lui Dinamo, Dumnezeu și Cătălin ne sunt martori!

RISCURI
Insolvența vine cu avantaje, dar şi cu riscuri. Dintre acestea, cel mai mare este falimentul, pentru că asta se va întâmpla dacă planul de redresare nu va fi respectat întocmai.

CE TREBUIE SĂ FACEM NOI
Pentru a evita riscul, în ecuația aceasta a salvării lui Dinamo rolul nostru este esențial. Programul DDB a fost şi rămâne singurul finanțator al clubului. Dinamo are alături câţiva parteneri şi sponsori, împreună cu care vom asigura bugetul pe care se va baza clubul. Cu cât ne vom implica mai mult, cu atât Dinamo îşi va atinge targeturile asumate mai repede şi cu mai puține emoții. Mai mult decât atât, gradul nostru de implicare se va reflecta direct în felul în care va arăta echipa.

Sunt multe, foarte multe de discutat, insolvența este un proces extrem de delicat şi de complex. Clarificări vor veni şi dinspre administratorul judiciar, nu doar de la noi, însă toate în măsura în care nu există riscul de a amenința drumul pe care Dinamo îl are de parcurs. Întrebări despre acțiuni, despre acționariat, despre riscul spaniol, toate acestea le-am discutat, iar răspunsurile primite ne-au confirmat că insolvența este decizia potrivită. Drumul va fi greu, dar cu înțelegere, calm, încredere şi speranță vom reuşi.

DINAMO VA RENAŞTE

Când avionul se aşează pe pistă pentru decolare, piloții aşteaptă OK-ul turnului de control, apoi turează puternic motoarele. La un moment dat, în goana aia nebună, care bagă pasagerii în scaune, unii dintre ei făcându-şi cruce, avionul atinge o viteză aiuritoare, denumită Viteza V 1. Din acel moment, nu mai există cale de întoarcere: fie piloții ridică avionul de pe pistă, fie urmează dezastrul, pentru că avionul nu mai poate fi oprit în siguranță.

DDB a dat OK-ul pentru decolare şi Instanța a turat la maximum motoarele. Dinamo se află acum în viteza V 1.

Îl RIDICĂM ÎMPREUNĂ SAU MURIM!

SUS, SUS, SUS CU DINAMO AL NOSTRU, CÂINILOR!

Echipa DDB”, se arată pe pagina de facebook Cătălin Hîldan.

Citește și:

Palm Beach, alegerea potrivită pentru un concediu de neuitat în Nisipurile de Aur

-->
Previous ANUNȚ BOMBĂ: "Borcea e dispus să ajute Dinamo"
Next Un dinamovist convocat de Rădoi pentru Olimpiada de la Tokyo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *