Le-au dat bătUTA. Dinamo, tot la vale


-->

9 meciuri la rând fără victorie avea Dinamo înaintea partidei cu UTA, din Superligă, disputată tot la Oradea, ca și duelul de Cupă cu FC Bihor. Arădenii lui Mircea Rednic au bătut Craiova lui Mititelu etapa trecută, chiar în Bănie, așa că duelul se anunța din start încins. A rezultat un meci frumos, decis în prelungiri.

Micovschi a deschis balul ratărilor, cu o reluare spectaculoasă din careu, mingea ducându-se însă pe lângă poartă. Dinamo a replicat repede și tăios. Dennis Politic a pătruns pe stânga, și-a amețit adversarul cu o „bicicletă” a la Ronaldo, a tras puternic la colțul scurt și l-a executat pe Iacob în minutul 8. La poarta cealaltă, Luckassen le-a dat mari emoții fanilor dinamoviști. I-a lăsat în urmă pe fundașii lui Burcă, a șutat puternic, însă Golubovic l-a blocat. Ghezali a răspuns cu o minge trimisă în cros, de pe dreapta, fără efect pe tabelă.

Politic și-a mai încercat o dată norocul, după jumătate de oră de joc, însă mingea s-a dus spre fanionul din colțul terenului. Mult mai bine a tras Costin, de pe partea cealaltă, Iacob remarcându-se cu un plonjon numai bun pentru fotografi. Egalarea a venit cu 5 minute înainte de pauză. La o centrare de pe dreapta, Bena a deviat mingea, aceasta a ajuns la Micovschi, care a împins-o în plasă, din 7 metri.  1-1 la pauză.

Abdallah a fost primul care a dezmorțit atmosfera în repriza secundă. A trimis însă mingea mult prea moale pentru a-l învinge pe Iacob. Dincolo, Stolnik a pus capul la o centrare de pe dreapta, dar Golubovic a prins de la rădăcina barei. La doar 2 minute, Omondi a încercat o centrare, iar mingea a căzut pe transversală. Ratarea meciului a venit cu 13 minute înainte de final. Politic a inventat o pasă genială, Ghezali a sprintat pe dreapta, a rămas singur cu Iacob, însă a preferat să-i paseze lui Gregorio, care a fost blocat chiar când să dea gol. La doar jumătate de minut, torpula lui Costin, pe care scria „vinclu” a fost deturnată de portarul arădean.

Scăpat din marcaj, Cooper a reluat spre poartă, după un corner bătut excelent. Mingea s-a dus însă pe direcția lui Golubovic. Dinamoviștii au primit o lovitură pe final. Arădenii au cerut penalty la un posibil henț în careu al lui Homawoo. De câteva minute au avut nevoie arbitrii și cei din camera VAR pentru a lua decizia. Și s-a dat lovitură de la 11 metri. Freitas a tras tare și a adus victoria celor de la UTA în minutul 90+4, chiar dacă Golubovic a ghicit colțul.

După acest rezultat, Dinamo este pe locul 15 în campionat, cu 10 puncte. Etapa viitoare, roș-albii vor juca tot în deplasare, la Craiova, cu CSU. Partida va fi duminică, de la ora 16.

 

UTA – DINAMO 2-1

UTA: Fl. Iacob – Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Căpușă, Cr. Mihai, Freitas, Fabry (82 Pop) – Micovschi (68 Omondi), Luckassen (68 Cooper), Ofosu (35 Stahl).

DINAMO: Golubovic – Cr. Costin, Lucas Alves, Homawoo, Amzăr – N. Roșu (72 Iglesias), Bena (83 Larrucea), Ilic – Ghezali, Abdallah (68 Gregorio), Politic (83 Bani).

Citește și

 

Eșec pentru Maia Sandu. Ion Ceban a câștigat Primăria Chișinău din primul tur de scrutin

 

 

Previous 9 la rând fără succes. Egal rușinos la Oradea
Next EXCLUSIV Câte bilete s-au vândut pentru derby

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *