Justin Ștefan: ”Crează o situație discriminatorie”


Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a luat poziție pentru ca Liga 1 să se reia măcar cu 500 de spectatori.

Am gasit pe internet o Hotarare privind anumite propuneri de modificare a masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata starii de alerta.

Hotararea, emisa de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, face o mare eroare, prin excluderea meciurilor de fotbal din randul activitatilor la care pot participa 500 de spectatori.

Evenimentele sportive desfasurate pe un stadion sunt asimilate, fara nicio indoiala, spectacolelor desfasurate in aer liber. Interdictia de a organiza competitii sportive cu spectatori creaza o situatie discriminatorie pentru cluburile de fotbal, privite ca operatori economici, in raport cu alti operatori economici care organizeaza activitati similare precum spectacole, concerte, alte evenimente culturale organizate in aer liber, festivaluri publice sau private.

O astfel de decizie este de natura sa prejudicieze atat cluburile de fotbal din Liga I, cat si fanii interesati sa participe la meciurile de fotbal cu respectarea conditiilor de distantare sociala si a celor referitoare la purtarea mastii. Stadionul de fotbal este un spatiu care permite luarea cu usurinta a masurilor de distantare sociala in raport cu alte spatii, asa incat o analiza corecta ar trebuit sa implice stabilirea numarului de spectatori in functie de numarul de locuri disponibile, situatie in care evenimentele sportive desfasurate pe stadioane ar putea sa se desfasoare chiar si cu mai mult de 500 de spectatori (spre exemplu, 500 de spectatori in fiecare tribuna, daca tribunele sunt bine delimitate si permit accesul separat al spectatorilor).

Sunt convins ca Guvernul va indrepta curand aceasta eroare si va intelege ca sportul nu este cobaiul sau sperietoarea nimanui, chiar daca se bucura de o vizibilitate mai mare in raport cu alte activitati.

Sunt convins ca Ludovic Orban si echipa sa de ministri vor analiza cu atentie doleantele fotbalului profesionist din Romania si vor lua decizii in acord cu realitatea economica si sociala in care se gaseste acest sport.

Sunt poate cateva milioane de romani care asteapta ca fotbalul sa se reia cat mai curand, pentru a afla deznodamantul Ligii I din acest sezon. Tocmai de aceea masurile gandite de politicieni trebuie sa sprijine aceasta activitate si sa nu determine sub nicio forma blocarea ei sau ingreunarea situatiei in care se afla fotbalul si sportivii in raport cu alte activitati sau cu lucratorii din alte domenii”, a scris Justin Ștefan pe facebook.

Citește și:

Primul weekend plin cu fotbal! Tur de forță pe Betano, cu românii în prim-plan

-->
Previous EXCLUSIV Veste bună pentru Dinamo după ce a încălcat regulamentul
Next Primul weekend plin cu fotbal! Tur de forță pe Betano, cu românii în prim-plan

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *