Jurnaliștii spanioli, detalii despre Cortacero și declarații ale oamenilor implicați


Dinamo traversează e perioadă de coșmar din punct de vedere financiar după ce spaniolii au preluat formația din Ștefan cel Mare. Presa din Spania a tratat pe larg subiectul zilele acestea.

Dezastrul din Ștefan cel Mare a fost comentat pe larg în presa din Spania, care anunță că în următoarele zile alți doi jucători ar putea pleca de la club.

”Tomas Mejias și Aleix Garcia vor continua cel puțin câteva zile la Dinamo. La fel și fizioterapeutul Javier Avila și preparatorul Luis Prieto, care au încredere că cei din conducere vor putea plăti, până la urmă, măcar o parte din salarii”, scrie publicația Migrantes del Balón.

”Nu doresc această situație nici celui mai mare dușman al meu”, a spus Luis Prieto pentru aceeași sursă.

Ce scriu jurnaliștii spanioli despre Pablo Cortacero

Și Diario de Almeria tratează problema Dinamo. Jurnaliștii ziarului scriu că Rene Hinojo, fostul portar și căpitan al echipei locale, are două oferte din Segunda Division și una din a treia ligă. Totodată, publicația citată scrie și despre Pablo Cortacero, parcă ușurată că omul de afaceri nu a preluat clubul local, aflat în a doua ligă, cu șanse la promovare.

”Sunt deja luni bune de când promisiunile conducerii clubului român nu sunt îndeplinite. Curios, Dinamo e condusă de Pablo Cortacero, omul de afaceri care a vrut să o cumpere pe UD Almeria, înainte ca această să ajungă pe mâna lui Turki (n.r. – patronul saudit al echipei)”, subliniază ziariștii spanioli.

Nu e singura referire la Pablo Cortacero, pe care presa iberică îl tratează ca pe un personaj suspect. ”Conducerea la care se refereau Borja Valle și Isma Lopez este fondul de investiții Benel International SA. Acesta are sediul în Luxemburg, iar capul vizibil al fondului de investiții este Pablo Cortacero, actualul președinte al lui Dinamo”, scrie La Vanguardia.

Cine este, de fapt, Pablo Cortacero, spaniolul care a promis ”marea cu sarea”

”Un om de afaceri din Granada, Cortacero este reprezentantul companiei Benel International, cu sediul în Luxemburg. A achiziționat 72% din acțiunile clubului Dinamo. Acum doi ani, el și partenerii lui au intenționat să achiziționeze UD Almeria, dar negocierile nu s-au finalizat cu succes.”

Acesta este descrierea pe care publicația spaniolă Granada en Juego i-a făcut-o lui Cortacero, imediat după ce acesta a preluat Dinamo. Ibericul promitea că va transforma clubul din București într-o veritabilă instituție fotbalistică.

”Viața m-a adus întâmplător în România, dar am intrat într-un proiect fantastic, cu mii de posibilități. Am energie să muncesc, sunt entuziasmat. Clubul pe care l-am preluat se compară cu Real Madrid sau Barcelona. Are o susținere socială enormă, însă managementul a fost dezastruos în ultimii ani”, zicea el, citat de jurnaliștii andaluzi.

Citește și:

Suporterii DDB au prins curaj: ”Am putea ține echipa cu un buget decent! Iată ce trebuie făcut”

Previous ULTIMA ORĂ Un nou jucător spaniol a plecat. Mesaj nemilos pentru conducători.
Next Cortacero, părăsit de un nou om pe care se baza

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *