--> -->

Jucătorul în care Miriuță are mare încredere: ”Visez să duc trofeul de campion în Peluza Cătălin Hîldan”


-->
Mijlocașul lui Dinamo care a fost aruncat în luptă chiar la derby-ul cu FCSB, Ion Gheorghe, a împlinit ieri 18 ani și a fost sărbătorit în cantonamentul ”câinilor” de la Săftica. Cu ocazia acestui eveniment important în viața lui a acordat un interviu site-ului oficial al clubului, fcdinamo.ro.

fcdinamo.ro: La mulți ani și cele mai frumoase gânduri din partea tuturor dinamoviștilor, Ionuț!
Ion Gheorghe: Mulțumesc pe această cale tuturor suporterilor pentru urări și sper din toată inima să nu-i dezamăgesc prin evoluțiile mele, prin tot ce fac eu pentru echipă. Nu e cazul să vorbesc foarte mult, să dau interviuri pentru că am jucat doar câteva minute la prima echipă.

fcdinamo.ro: Este o zi specială pentru tine, iar suflarea dinamovistă trebuie să te cunoască mai mult decât știe Google în momentul de față. Îți mai aduci aminte prima zi la Dinamo?
Ion Gheorghe: Bineînțeles! Aveam 5 ani când m-a dus tata la academie, la cabană cum știe toată lumea, la vestiarele de la „Piți Varga”. Nu am cum să uit acea zi pentru că am plecat plângând acasă, antrenorii i-au spus lui tata că sunt prea mic, Dinamo avea grupe doar pentru copiii de la 7 ani… Am revenit după un an, nu mai aveam răbdare, se săturase și tata cât băteam mingea în casă. Am avut noroc, m-a plăcut antrenorul de la grupa de 7 ani, Cătălin Bârleanu. Am jucat de la început cu copii mai mari decât mine și de-atunci mă motivam în fiecare zi că trebuie să fiu mai bun decât ei! Idolul meu era Gabi Torje, visam să ajung ca el, să driblez, să centrez, să marchez. De la toți antrenorii am avut de învățat. Am mai lucrat cu antrenorii Gabi Preoteasa, Cornel Ionescu și Florin Bratu, apoi la echipa secundă a clubului cu Laurențiu Diniță și Ilie Poenaru, fără ei nu aș fi ajuns în această poziție.

fcdinamo.ro: Campion, an de an, cu grupa 1999…
Ion Gheorghe: O generație de campioni, mai bine spus. Împreună cu colegii mei de la ‘99 am crescut cu această mentalitate de învingători, să câștigăm în fiecare an toate trofeele și, bineînțeles, să batem Steaua. La noi, la CCJ, e o vorbă, degeaba iei titlul pe Capitală dacă nu câștigi derby-urile. Mai întâi am fost cei mai buni din București, apoi la nivel național. Acum trei ani am luat medaliile de campioni la juniori C, anul ăsta am dominat fotbalul românesc la cea mai importantă competiție pentru juniori, Liga Elitelor U19, împotriva Academiei Hagi.

fcdinamo.ro: Cum a fost contactul cu prima echipă? Ai jucat primele minute la Dinamo chiar în derby-ul cu FCSB. Ai avut emoții?
Ion Gheorghe: Mai întâi au fost cantonamentele. În iarna trecută cu domnul Andone, iar în această vară cu Mister Contra. Mă bucur că nu i-am dezamăgit, în pregătire, pe niciunul dintre ei. La derby m-a anunțat domnul Miriuță că o să fiu pe banca de rezerve. Visam să intru măcar un minut în derby, să dau golul victoriei, să mă bucur cu suporterii, visul fiecărui copil crescut aici. Dar nu mă gândeam că voi debuta. Aveam emoții la încalzire. Domnul Miriuță făcuse două schimbări, norocul meu că s-a accidentat Filip. Mai era o schimbare și noi eram trei jucători la încalzire. Am uitat complet de emoții când m-a chemat la bancă. Adversarii nu mi s-au părut superiori, am avut foarte multe ocazii de gol, însă nu am avut șansa de a marca, cred că o remiză era echitabilă.

fcdinamo.ro: Ce obiectiv are, la 18 ani, Ion Gheorghe?
Ion Gheorghe: Același pe care l-am avut dintotdeauna. Visez să duc trofeul de campion în Peluza Cătălin Hîldan, să mă bucur cu suporterii noștri. Avem cea mai frumoasă galerie din România, nu există rivali pe stadioanele din țară. De la copii și juniori mergeam în peluză la meciurile primei echipe, trăiam fiecare derby la intensitate maximă. În peluză, alături de suporteri adevărați, am învățat ce înseamnă Dinamo.

Previous A apărut o nouă variantă. Ce spune despre venirea la Dinamo
Next Stoichiță despre postul lui Mutu: ”Va fi dependent”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *