Iuliu Mureșan: „Sunt salarii de campioana României”


Iuliu Mureșan a clasificat situația de la Dinamo, explicând mai bine situația de la echipă.

„La Dinamo insolvența e mai grea decât la CFR Cluj. Nu se joacă al treilea meci amical, am avut discuții cu jucătorii individual și am aflat problemele tuturor.

Le-am notat și vedem ce putem rezolva. În primul rând, problemele sunt la bani, jucătorii își cer salariile restante. Nu poți să plătești datoriile din urmă cu insolvența, trebuie să se verifice mai mult.

La Mediaș, de exemplu, s-au dat 90% din bani înapoi, depinde. Noi încercăm să atragem resurse și până când se va depune tabelul definitiv, să putem crește procentul, pentru că jucătorii au muncit pentru banii ăștia.

Nu știu ce li s-a promis în trecut, eu nu am promis nimic. Nu e voie să dai niciun salariu din urmă în insolvență. Dacă nu plătești salariile în insolvență, vei intra în faliment”.

„Salarii de campioană”

„Sunt salarii foarte mari, clar de campioana României, pe la 20.000 de euro, chiar nu înțeleg cum sau cine a negociat așa ceva.

Toată ziua facem calcule, primim informații și vrem să vedem dimensiunea exactă a datoriilor.

Puljic a plecat aseară, avea bagajele făcute. Nu pot fi lăsați să plece în insolvență, dar el a plecat. Sunt sfătuiți, dar e riscul lor, se pot lua măsuri împotriva celor care pleacă așa. Bine, străinii au avantajul de a se putea adresa la FIFA. În mod normal nu poți pleca așa.

Putem să vindem jucători, dar nu prea avem oferte. Deian Sorescu a avut ofertă în trecut, dar acum nu mai avem nimic”, a mai spus Iuliu Mureșan, la TV DigiSport.

„Clubul poate să negocieze salariul fiecărui jucător, dacă se pune problema de scăderi salariale, trebuie acceptate de jucători. Ei pot să plece dacă nu sunt de acord cu scăderea salarială, e considerat chiar un câștig financiar pentru club, pentru că pleacă un jucător cu un salariu mai mare.

Pot să mai fie și alte modalități, firma de insolvență poate să negocieze altfel cu jucătorii dacă se împiedică planul de insolvență”, a continuat Iuliu Mureșan.

„În primele etape nu cred că echipa va arăta bine, dar există și o suspendare la transferuri, care a fost contestată și dacă avem câștig de cauză, putem să aducem alți fotbaliști la salarii mai bune. În seara asta sau mâine vom primi răspunsul.

Pe la 5-6000 de euro vrem să avem media salarială, sunt multe echipe care au jucat bine și așa. Nu cred că sunt șanse să intre Dinamo în faliment, la experiența pe care o am eu și firma de insolvență. Nu vom lăsa echipa să falimenteze.

Se cheltuiau mulți bani inclusiv la echipa a doua și la alte contracte comerciale. Lucrurile sunt în derulare și nu pot să răspund concret chiar la toate întrebările”, a mai spus directorul executiv al lui Dinamo.

Citește și:

Ricardo Grigore: „Aș accepta să joc pentru Dinamo în Liga 2”

-->
Previous 3 titulari din sezonul trecut au părăsit astăzi Dinamo
Next Ricardo Grigore: „Aș accepta să joc pentru Dinamo în Liga 2”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *