Iuliu Mureșan: „Dau toți în Dinamo”


Iuliu Mureșan consideră că formația din Ștefan cel Mare a fost dezavantajată de arbitraj în meciul cu FCU Craiova. Oficialul nu se teme de baraj, conform unui interviu pe care acesta l-a acordat în GSP.

– Domnule Mureșan, Dinamo a ratat o șansă importantă în lupta pentru evitarea barajului.

– Într-adevăr, am avut o oportunitate. Am început bine, am dat gol în secunda 36, am avut ocazii, am ratat și ne-am trezit egalați și învinși în prelungiri. S-au făcut și greșeli mari, dar jocul greșeala așteaptă. N-a jucat Craiova mai bine decât noi, dar noi am greșit mai mult.

Echipa a jucat mai bine decât în alte meciuri, se vede o creștere. Am fi avut șanse reale să ne salvăm direct dacă am fi învins FCU Craiova. Șansele au scăzut foarte mult, dar teoretic încă se mai poate, dacă am prinde o serie de cinci victorii. Trebuie corectate greșelile și să ne gândim la următoarele meciuri. La fotbal nu trăiești din trecut.

– Irobiso a spus că arbitrajul de la meciul cu FCU Craiova a fost o rușine. Ce ziceți?

– Și mie mi s-a părut că a fost penalty clar în minutul 12, la Irobiso. Mă mir că arbitrul Marian Barbu nu l-a dat. Kovacici i-a dat un brânci, n-a fost umăr la umăr. Fundașul Craiovei l-a împins pe Irobiso din spate, cu forță disproporționată, nu mai avea ce face. Se impunea și cartonaș roșu, deoarece era fault în postură de ultim apărător, atacantul nostru avea mingea în fața lui. La 2-0 și cu un om în plus altfel era jocul.

– V-ați făcut un calcul cam câte puncte a pierdut Dinamo pe erori de arbitraj?

– Am avut de suferit în foarte multe meciuri. Când o echipă e în dificultate, cum este Dinamo în ultima perioadă, dau toți în ea. Așa se întâmplă în viață. Nimeni nu dă în ăla puternic. Sau dacă dau, dau degeaba. Când ești mai slab ești mai vulnerabil și scade respectul pentru echipă și pentru toată lumea de la echipă. Cam așa se întâmplă.

– Fanii vă reproșează că nu sunteți mai vocal la adresa arbitrilor.

– N-ai ce să faci împotriva greșelilor de arbitraj. Nu ai voie să faci nimic. Era o vreme când cluburile puteau recuza arbitri și să trimită la CCA CD-uri, DVD-uri cu fazele litigioase, iar în urma analizei erau sancționați arbitrii. Rezultatul rămâne același. Acum nu ne anunță nimeni nimic. Arbitrajul e stat în stat în lumea fotbalului.

Și dacă vorbim despre arbitraj, ce se întâmplă? Ce schimbăm? Nimic nu schimbăm! Arătați-mi o situație în care s-a schimbat ceva. Niciodată nu s-a schimbat nimic din vorbe. Rezultatul nu se mai schimbă. Dacă a greșit arbitrul e sancționat, eventual, câteva etape. E maximum ce se poate obține.

– E un obicei în fotbalul nostru: cine strigă mai tare pune presiune pe arbitri.

– Dacă așa merge fotbalul, atunci mai bine să…

-Ce echipă din Liga 2 credeți că ar fi mai periculoasă la baraj?

– Niciuna. În mod normal, trebuie să fim mai buni. Și suntem. M-am uitat la toate echipele, am văzut ultimele două etape din play-off-ul Ligii 2 și niciuna nu m-a impresionat foarte tare. Nu au lot sau joc mai bun decât are Dinamo. Dacă toți jucătorii noștri vor fi sănătoși și într-o formă fizică bună, pentru că tot cresc la acest capitol, la baraj vom avea prima șansă clar de a rămâne în Liga 1. Presiunea mai mare va fi pe echipa din Liga 2. Dinamo are fotbaliști mai valoroși și cu experiență.

Pe lângă punctele pierdute pe greșeli de arbitraj, am mai irosit alte câteva puncte prin golurile primite în prelungiri pe greșelile jucătorilor”

-Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo

Citește și:

Paula Selling, senzație la 43 de ani. Meniul

-->
Previous Dusan Uhrin criticat de Cornel Dinu
Next O mare legendă în stare gravă la spital

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.