Ionuț Șerban nu mai este jucătorul lui Dinamo


Ionuț Șerban a avut contract cu Dinamo până pe 30 iunie. Dinamo nu i-a mai prelungit contractul, căci nu a mai fost nevoie. Fostul oficial al dinamoviștilor, Constantin Anghelache, a explicat cum a fost posibil.

Lucrurile sunt foarte simple. Clauza lor era în felul următor. Dacă Dinamo îl vinde pe Ionuț Șerban, ei se obligă să îi plătească un milion de euro lui Vasile Șiman pentru că jucătorul e în coproprietate. E aceeași situație și cu Rotariu! L-a vândut Dinamo singură și Timișoara s-a dus în instanță. Dinamo nu l-a vândut și i-a prelungit de trei ori contractul! Are șapte ani de când e acolo”, a declarat fostul președinte al lui Dinamo.

Anghelache a explicat apoi pe larg de ce o astfel de clauză nu mai este de actualitate și cum a fost inițial încheiat acel contract între Șiman și Ionuț Negoiță: „În niciun cod al Muncii nu spune că după expirarea contractului un salariat trebuie să semneze prelungirea la infinit. S-a încheiat cu două contracte, deci acum nu se mai aplică. Un contract de junior, că el avea 17-18 ani, cum scria și încă cinci ani. Și s-a pus clauză în certificatul de transfer că dacă Dinamo îl vinde în această perioadă se obligă să îi dea un milion”.

Prin urmare, „prizonierul din Ștefan cel Mare” e în sfărșit eliberat, după aproape opt ani petrecuți în Ștefan cel Mare, unde era cel mai vechi jucător din lot.

„Cum poate să îl oblige Dinamo sau Șiman să mai semneze contractul?! Acum e liber de contract și așa va rămâne. Vrea să semneze pe 50 de lei cum va fi acum acolo? Dinamo poate să mă angajeze pe mine președinte când eu am spus că atunci că am plecat și nu mă mai întorc? De ieri a plecat, 30 iunie și gata”.

Constantin Anghelache îi recomandă lui Vasile Șiman că nu are de ce să se mai înscrie la masa credală, de unde are șanse nule să mai obțină vreun leu.

„Cum să îl ții cu forța?”

„Domnul Șiman nu se poate înscrie nici la masa credală! Sau se poate înscrie dar nu mai e niciun activ! Nu mai este o problemă. Regulamentul FRF și FIFA spun: contractul se încheie pe o perioadă de maximă cinci ani.

Atunci se renegociază. Cum să îl ții cu forța? Asta spune contractul. La revedere! Lucrurile astea să știți că se pot cerceta foarte ușor. Un salariat nu poate fi angajat cu forța la o societate care îl dorește”, a explicat fostul președinte al „câinilor” și care a fost la semnarea contractelor atunci când Ionuț Șerban a fost transferat.

Citește și:

Șansele ca Vali Lazăr să se întoarcă

-->
Previous Șansele ca Vali Lazăr să se întoarcă
Next Iuliu Mureșan asemănat cu Jose Mourinho

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *