Ionuț Negoiță a scăpat de procesul în care era acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă, proces care a analizat modul în care „câinii” au ieșit din insolvență. Pe 8 noiembrie a avut loc ultimul termen în proces, termen în care procuroarea de ședință, Irina Kuglay, a cerut încetarea procesului pentru că a intervenit prescripția.
Astfel, dosarul se înscrie în lungul șir de cazuri penale rămase fără rezultat datorită ultimei decizii a Înaltei Curți cu privire la prescriere.
Deoarece învinuiții au fost achitați în primă instanță, aceștia au cerut ca procesul să continue pentru ca ei să fie achitați. Totuși, dacă procesul va avea o finalitate, informațiile arată că va interveni prescripția, astfel că aceștia nu riscă nicio pedeapsă.
Procesul a durat nu mai puțin de cinci ani, fiind înaintat în 2017, la aproape doi ani de la ieșirea din insolvență a lui Dinamo. Alături de Ionuț Negoiță, au fost achitați și ceilalți inculpați, în baza articolului 16 din Codul de Procedură Penală, litera b, „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.
Statul român avea de recuperat 5,5 milioane de euro de la Dinamo, însă a primit doar 5,94% din sumă
Ionuț Negoiță a reușit prin intrarea în insolvență a lui Dinamo să scape de mare parte din datoriile de 17,5 milioane de euro.
Dintre acestea, 5.500.000 de euro erau doar către statul român, însă urma procesului de insolvență, autoritățile au mai încasat doar în jur de 250.000 de euro!
În total, datoriile clubului au fost reduse la doar 4,48% din sumă, adică aproximativ 1,5 milioane de euro.
Fostul acționar majoritar al lui Dinamo a fost acuzat că a „umflat” datoriile clubului către persoana sa pentru a putea avea control asupra deciziilor din postura de creditor majoritar. Omul de afaceri știa că aceste datorii vor fi oricum șterse în urma procesului de insolvență, ceea ce bineînțeles că s-a și întâmplat. Din cele 17,5 milioane de euro, nu mai puțin de 9,6 milioane de euro erau către datorii către Ionuț Negoiță și firmele controlate de apropiații săi, adică 55% din totalul sumei.
Negoiță a renunțat la datoria pe care o avea de primit și a hotărât din postura de creditor principal ca statul român să încaseze un procent minuscul, de doar 5,94%.
No Comment