Ion Marin surprinde: ”Cupa nu ar trebui să fie un obiectiv pentru Dinamo”


Fostul mare jucător și antrenor, Ion Marin, e foarte pesimist în legătură cu șansele ”câinilor” de a se redresa în acest sezon și consideră că fotbaliștii nu mai au aceeași atitudine și dăruire în ultimele partide. Acesta a acordat un interviu în FANATIK.ro și consideră că niciun jucător din lotul lui Dinamo nu ar fi putut face parte din „haita” pe care a antrenat-o în 2009, în ultimul său mandat ca principal în Ștefan cel Mare, atunci când dinamoviștii au fost foarte aproape de a lua titlul cu numărul 19, ocupând locul 3 la finalul sezonului.

FANATIK.ro: Ați fost 12 ani la Dinamo ca jucător și în trei rânduri ca antrenor. A mai fost vreun moment atât de dificil?

– Este cel mai dificil moment din istoria clubului! Nici în 1990 când s-au schimbat generațiile, au vrut să ne ia numele și ne-am dat stema jos de pe gard, iar Steaua a luat șase titluri la rând nu a fost așa. Și atunci au fost momente grele din punct de vedere financiar, dar nu se poate compara.

FANATIK.ro: Ce s-a întâmplat la meciul cu Astra?

– Dinamo a jucat prost în toate compartimentele, însă am fost depășiți extrem de ușor pe benzi. Treceau pe lângă fundașii lui Dinamo ca pe bulevard. Și cei de la Astra trec prin momente extrem de dificile, dar la ei am văzut bucuria pentru fotbal. Jucătorii lui Dinamo nu au pus osul! Nu au avut atitudine. Asta a fost principala problemă. Apărarea a fost total depășită, dar probleme au fost în toate compartimentele. Adam Nemec e și el o pierdere mare pentru Dinamo.

FANATIK.ro: Cum se poate redresa situația?

– Trebuie să înțeleagă că nu e vorba doar de club, ci și de cariera lor. Cum vor putea să continuie dacă vor fi cei care vor retrograda Dinamo? Sincer îmi e teamă că se poate ajunge acolo. Jerry Gane îi poate trezi și îi poate face să se reseteze. Spiritul a dispărut de pe teren.

FANATIK.ro: Mulți au criticat ultimele transferuri ale lui Dinamo…

– Nici eu nu le înțeleg! Parcă vor să continuie ceea ce au început alții. Sunt atâția tineri talentați la Dinamo, care și-ar da viața pe teren. Nu înțeleg cine i-a dat putere de decizie lui Mario Nicolae, cine l-a adus la Dinamo sau cine i-a dat drept de semnătură și l-a mandatat să negocieze pentru jucători. Nu înțeleg de ce e nevoie de un portar norvegian de 30 de ani, când îl ai pe Eșanu.

FANATIK.ro: Putea face Jerry Gane mai mult?

– Nu știu dacă putea face mai mult. Face tot ce poate în situația de față. Eu cred că jucătorii nu sunt 100% concentrați la antrenamente și se vede că nu lucrează. Iar asta se vede cel mai bine pe teren, pentru că nu se mai luptă pentru fiecare minge.

FANATIK.ro: Urmează meciul cu Viitorul. Ambele echipe se află într-o situație dificilă…

– Da, un meci extrem de important. O înfrângere pentru Dinamo ar complica foarte mult lucrurile. Și Viitorul se află într-o situație dificilă, dar diferența majoră e că acolo există un club stabil din punct de vedere administrativ, ceea ce înseamnă extrem de mult pentru jucători.

FANATIK.ro: Ați fost principal ultima oară în 2009 la Dinamo. Ce jucători actuali puteau fi atunci în lot?

– Cred că nici măcar unul. Văd o schimbare la Deian Sorescu, care are atitudine și de aia e și căpitanul echipei. Marco Ehmann e un puști care merită mai multe șanse, dar trebuie să i se dea încredere.

FANATIK.ro: Cu cine țineți legătura din conducerea clubului? Ar trebui să se implice mai mulți dinamoviști?

– Mai mult cu domnul Eftimescu pentru că pe ceilalți nu îi cunosc! Dinamoviștii adevărați ar putea readuce acel spirit și ar putea ajuta într-o oarecare măsură clubul. Însă, eu spun să îi lase să își vadă de pensiile lor și de treburile lor, dar să aducă măcar profesioniști. Să vină oameni care se pricep cu adevărat!

FANATIK.ro: Pot salva suporterii Dinamo?

– E lăudabil tot ceea ce au făcut pentru Dinamo. Însă este foarte greu. Nu pot reuși singuri, e nevoie ca oameni potenți financiar să vină alături de ei. Mai e nevoie de 863.000 de euro pentru a lua licența. Este o sumă enormă! Nu am card DDB pentru că nu am ce să fac cu el!

FANATIK.ro: Ce ar însemna pentru Dinamo să cucerească Cupa României?

– Cupa nu ar trebui să fie un obiectiv pentru Dinamo. Cu ce te ajută să câștigi Cupa României dacă retrogradezi sau nu iei licența? Era o vorbă cu ani înainte că o victorie cu Steaua salvează sezonul, ceea ce e greșit. E foarte greu ca Dinamo să iasă din această decizie.

Citește și:

Veste mare din partea DDB: ”Campania pentru licență ia viteză”

 

Previous Veste mare din partea DDB: ”Campania pentru licență ia viteză”
Next 24.295€ vor intra în conturile clubului. Vezi de unde

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *