Ion Marin despre situația de la Dinamo


-->
În cazul în care Deian Sorescu și Paul Anton nu vor mai continua la Dinamo, Ion Marin e de părere că alb-roșii vor avea probleme foarte mari, însă în același timp e mare nevoie de bani.

„Dinamo la ora actuală este între ciocan și nicovală. Vor să păstreze și jucătorii, dar au nevoie și de bani. Sigur că Deian Sorescu și Paul Anton sunt niște pierderi imense dacă pleacă. Din punct de vedere comercial e bine. Sunt de plătit atâtea datorii. Rău este altceva. Nu ai jucători de aceeași valoare să pui în locul și nu poți să transferi”.

Ion Marin consideră că e foarte important faptul că Dario Bonetti a fost un mare fotbalist, iar jucătorii cu siguranță se uită la el cu mult respect.

„Bonetti lucrează. E meseria lui. A știut în ce se bagă și a știut în ce se bagă. Peste noapte nu poate ridica nivelul nimănui. Încă sunt copii. Dario Bonetti poate fi un exemplu extraordinar de bun pentru ei. În afară că este antrenor, pedagog, este tatăl lor, a fost și o mare valoare a fotbalului”.

Ion Marin spune lucrurilor pe nume și e conștient că pentru Dinamo evitarea retrogadării nu ar fi altceva decât atingerea obiectivului din acest sezon, însă spune că va fi mai dificil ca în campionatul trecut.

„Cu siguranță va fi un campionat mult mai greu. Evitarea retrogradării e singurul obiectiv. Anul trecut când aveai niște jucători cu experiență și nivelul valoric era cu totul altul și te-ai luptat pentru evitarea retrogradării! Anul acesta, când promovezi forțat la Liga 1 acești copii și joacă și ei cât pot. Sigur că suntem în pericol de retrogradare!”.

Citește și:

Scandal URIAȘ între Lupu și fanii lui Dinamo

Cu toate acestea, nu o vede pe Dinamo victimă sigură și nu e de acord cu declarația lui Dumitru Dragomir care a spus că alb-roșii nu vor mai face zece puncte până la finalul turului.

„Acest campionat va fi unul foarte, foarte lung. Să nu uităm că se va juca un playout tur-retur și în care se înjumătățesc punctele. Dinamo își va juca șansele ei. Astra a intrat pe primul loc și a retrogradat. Nu vreau să spun că Dinamo retrogradează sigur. Nu e adevărat”.

Principalul remarcat al lui Ion Marin este Ahmed Bani, însă îi laudă pe toți ceilalți jucători care au reușit să facă pasul la prima echipă.

„Este foarte mult de muncă și de aceea am început cu cuvântul răbdare. Multă muncă. Toți sunt talentați. Se pare că mai repede a urcat Bani, dar și ceilalți. Și Giafer a jucat bine. Eu sunt convins că vor crește de la meci la meci. Sigur că va fi nevoie și de rezultate. Va fi foarte greu să obții rezultate! Vin acum niște etape mult mai grele decât ce ai avut până acuma”.

Din punctul său de vedere, principala problemă este faptul că cei tineri pot foarte ușor să cedeze la nivel mental.

„Nu știu dacă au carențe fizice. Eu cred că se lucrează bine. Problema este la nivel emoțional! Trebuie stăpânit și gestionat bine pentru că acești jucători tineri pot pica din punct de vedere psihic. Întâlnesc echipe mature care au știința jocului, care știu să pună un umăr, un cot și așa mai departe”.

„Ne jucăm de-a Baba Oarba”

Ion Marin este bulversat de incertitudinea din jurul echipei și de războiul dintre DDB și conducerea spaniolă care deține pachetul majoritar de acțiuni.

„Nu știu unde sunt acțiunile și care sunt condițiile de cedare. Se vehiculează fel de fel de procedee, de acte, ba că sunt la Negoiță, ba la Cortacero, ba la Șerdean. Ne jucăm de-a baba oarba! Eu cred că intrarea în insolvență a fost făcută pentru a evita falimentul. Nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să nu se întâmple asta și e nevoie de toți dinamoviștii să ajute clubul.

Pentru jucătorul tânăr e foarte greu să fie constant în evoluții. Depinde de starea lui, de adversar, de pregătire și de reușitele din meci. El poate crește de la meci la meci dacă are reușite sau se poate prăbuși dacă face două meciuri proaste la rând! Nu ne jucăm cu lucrurile astea. Din punct de vedere mental e foarte greu să menții un jucător la același nivel pentru o perioadă lungă de timp. Mai ales dacă e tânăr”. – Ion Marin pentru FANATIK.

Citește și:

Andreea Marin despre rivalitatea cu Mihaela Rădulescu: ”Am deranjat prin succes”

Previous Scandal URIAȘ între Lupu și fanii lui Dinamo
Next Cum poate scăpa Dinamo de spanioli

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *