Ioan Mărginean: „Eu nu neg”


-->
Ioan Mărginean, fostul conducător al lui Gaz Metan, dar și fost jucător la Dinamo în cea mai bună perioadă din istorie, anii ’80, a acordat în urmă cu câteva zile un interviu pentru FANATIK în care a discutat despre numirea lui Uhrin (detalii), a oferit sfaturi celor din DDB (detalii) și a explicat ce s-a petrecut vara trecută în jurul echipei odată cu venirea spaniolilor, atunci când acesta era și el implicat mai mult sau mai puțin.

Care a fost implicarea dumneavoastră la Dinamo în perioada Cortacero?

– Eu nu pot să neg, eu am fost invitat la București pentru un proiect. L-am auzit, mi-am dat acceptul și am vrut să-l punem în aplicare. Dar eu nu mă regăseam, eu n-am apucat. Cu transferurile erau Marius Iorga și cu Rufo Collado. Cu reorganizarea clubului nu aveai ce, erai la Rin, oamenii de acolo neplătiți, am căutat baze sportive, am început treaba, Țălnar a reușit să aducă echipele toate pe stadionul Dinamo, datorită MAI, domnul Vela era mare dinamovist, să-i dea Dumnezeu sănătate!

Nu există să dai bani împrumut 550.000 de euro să iei o societate, cel puțin așa știam noi, că au fost dați împrumut. Dar eu n-am văzut actele clubului, nu s-a făcut un proces-verbal de predare-primire, nu s-a mutat sediul firmei. Ciprian Marica a făcut un efort ieșit din comun, mama lui era șefă de echipă, ca să dea cât mai repede în folosință sediul, a ieșit frumos, de calitate. La chirie și la prețuri n-am negociat eu, a negociat Contra cu domnul Pablo Cortacero, care din vorbă dădea oricât. Așa că să fim serioși, nu poți să te asociezi fără un proiect, fără oameni care au în spate experiență. Faci proiectul, vezi ce buget ai și în funcție de buget îți stabilești obiectivele.

„Eu m-am bazat pe galerie”

Unde credeți că s-a greșit în vară?

– Eu am stat trei luni și jumătate în București, Țălnar mergea la domnul Negoiță ca să-l mai lase o lună să dea banii și domnul Negoiță a spus la televizor că a dat toți banii o dată, dar i-a dat cu țârâita. 100.000, 150.000, încă o sută, încă o sută. Au trecut aproape trei luni până s-au dat banii ăia cu țârâita, cum s-or fi dat. Eu m-am bazat pe galerie, care avea un memorandum încheiat cu Negoiță că dacă nu se achită banii până la data de, cade înțelegerea. Dar nu mai era treaba mea dacă DDB-ul nu l-a tras de mânecă pe Negoiță să spună că ei au un memorandum și nu-i consultă. DDB-ul era singura entitate care-și făcea treaba și trebuia prima informată.

Eu am ținut legătura cu oameni din DDB și le-am spus că n-am nicio putere și ei trebuie să fie foarte atenți la ce se întâmplă în continuare, bazându-mă pe acel memorandum de care nu mai pomenește nimeni. Pentru că în baza acelui memorandum putea să cadă înțelegerea. Dar lucrurile sunt încă foarte încurcate și cred că e mare lucru în fotbal să știi când să te retragi. Eu nu sunt un fricos, dar nici nu sunt un preș, să calce lumea pe mine, să-mi dea ordine, să nu știe stânga ce face dreapta. Mie nu mi s-a propus un proiect serios niciodată.

„Trei luni și jumătate am stat pe banii mei”

Anul trecut, ați spus că veniți să faceți și voluntariat pentru Dinamo la cât de mult iubiți acest club.

– Păi n-am făcut? Sunt evidențele la Hotel Irisa. Trei luni și jumătate am stat pe banii mei în București pentru Dinamo. Chiar am vrut să facem treabă, dar nu am avut cu cine. M-am întâlnit cu Dănciulescu să-mi dea niște date, l-am întrebat dacă vrea să revină, că eu aveam un proiect ca de partea sportivă să mă ocup eu și cu Dănciulescu, așa voiam eu, să nu se bage nimeni peste noi. Centrul de Copii și Juniori să aibă un profesor-doctor la conducere și după aceea să le dăm funcții fostelor glorii pe ce sunt calificați. Am fost și sponsor și am făcut acte de binefacere, așa fac ardelenii.

Citește și:

Mitrovic, suflet de ”câine”: ”Lasă-mă, mamă, cum să mă bucur?!”

Previous Dinamo s-a despărțit de jucătorul adus acum 5 ani: „Am fost puțin dezamăgit”
Next Omul de legătură al lui Cortacero la Dinamo: ”Stai liniștit, vom veni”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *