Întreaga poveste a negocierilor cu One


-->
Dorin Iacob a fost prezent ieri la emisiunea Sinteza Zilei de la Radio Dinamo1948. Clubul a fost aproape să ajungă pe mâna unui investitor extrem de puternic, însă negocierile au picat pe ultima sută de metri, din cauza refuzului lui Șerdean.

„Grupul One este listat la bursă, are board, are o anumită rigoare, lasă o anumită imagine coorporatistă, indiferent de implicare. Cu siguranță, tratează lucrurile astfel încât imaginea lor să fie păstrate între termeni legali, să dea sentimentul că fac niște achiziții care dau plus valoare.

Această companie s-a gândit că poate să ia un brand într-un moment greu, să îl salveze, ce da bine pentru imaginea lui, compania fiind considerată cea mai de succes companie imobiliară, au gândit că succesul lor transferat peste clubul Dinamo, care să fie reechilibrat, ar fi un mariaj de succes. Marile companii oriunde în lume, vin și se implică în zona socială, dau societății ceva în plus, în afară de taxele plătite. S-a cerut însă discreție absolut totală, nu trebuie să ajungem în zona speculațiilor, nu trebuie să fie tulburări.

De vineri, de sâmbătă s-a scurs, s-a ajuns direct la avocatul companiei, care a și venit în nume de persoană fizică, a încheiat un act joi sau vineri, prin care să înainteze o sumă de bani, nouă ne trebuia bani pentru anumite transferuri, a înțeles să facă această chestiune, s-a făcut un contract și practic în interiorul lui Dinamo s-a știut numele din spate. Nu știu dacă s-a scurs de acolo, sâmbătă am fost întrebat eu despre companie.

Miercurea trecută i-am spus domnului Serdean că există o companie dispusă să cumpere acțiunile, că primește o ofertă oficială în scris, a început un fel de negociere, s-a stabilizat negocierea respectivă și a rămas ca joi seară să vină în București, să mergem la sediul companiei să facem actele. Nu a apărut câteva zile, duminică a apărut după apariția articolului, s-au reluat corespondență, s-a mai negociat și s-a stabilit că până marți să îi dăm draftul de contract, să vină să semneze, dar nu a mai venit nici marți.”

„A cerut mai mult”

„Luni dimineață s-a cerut o ofertă șoc pentru cei de la One, mult mai mult decât se agrease. Noi am pus în seama, văzând că este o societate foarte mare, într-o formă legitimă, a cerut mai mult, așa a gândit el că merg lucrurile, dar apăruse o sensibilitate, dar faptul că se riscă în presă să apară această negociere, mare, diferită, pentru One nu arată deloc bine, dacă negociază și altcineva cu ei. Modul în care se poate discuta, nu atât suma, ei erau mai iritați încă de duminică. S-a întâmplat și acea neinspirată poveste, în care a ajuns Andone la One.

S-a dus acolo, probabil cu bune intenții, dar a aruncat în discuția cu vârful companiei, că există un antecontract pe care l-a văzut el, prin care domnul Serdean cedează actiunle pe o anumită suma. S-a gândit că face un bine domnului Serdean, dar cei de la One au spus că nu intră în încurcăturile unui antecontract. Era o iritare și discuția era, vine marți sau nu semneze, să terminăm. Nu a venit nici marți.

Ulterior a spus că acceptă oferta la nivelul de vineri, am primit că nu se negociază nimic, miercuri după-amiază am reluat discuțiile cu Serdean, m-am implicat și eu personal, am discutat mult, i-am explicat, mi-a spus și el, a acceptat, am vorbit cu avocații de la One, dar boardul nu a mai dorit, după ce au ieșit atâtea în presă, dar și după ce a expirat al doilea termen. A creat în mediul apropiat lor, multă agitație, multe discuții, să se trezească să scadă acțiunile. Este expertiza lor, înțelegerea lor, nu am ce să fac mai mult decât de atât. Din respect pentru voi, spun destul de multe lucruri. O fac ca să înțelegem cât de importantă este discreția, comunicarea”, a declarat Dorin Iacob pentru Radio Dinamo1948.

Citește și:

Vreme rea în toată România. Furtuni și grindină. Ce va fi în București

Previous Nicoară recunoaște interesul pentru Dinamo
Next Rezultatele din Liga 2 din această etapă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *