INTERVIU Ștefan Demici: ”Ca să ai succes trebuie să fii loial”


Managerul secției de rugby a lui Dinamo, Ștefan Demici, a acceptat astăzi un interviu în care a vorbit despre cariera, obiectivele și viața sa de zi de zi. Am descoperit un om inteligent și deschis, chiar dacă documentându-mă înainte să plec la interviu predomină materialele negative despre acesta.  ”Fiecare om este în viață cu bune cu rele așa că eu nu sunt în măsură să răspund celor care mă critică sau scriu lucruri rele sau bune despre mine. Doar Dumnezeu poate să mă judece și atunci dacă am greșit am plătit pentru ceea ce am făcut”, ne-a mărtusit el cu sinceritate.

Cum ați caracteriza cariera dumneavoastră la Dinamo?

La Dinamo am cunoscut cele mai frumoase momente, bucurii, una peste alta am câștigat 8 titluri de campion național, 5 cupe, prin faptul că am ajuns aici am fost și la echipa națională unde am participat la o Cupa Mondială, am în jur de vreo 14, 15 selecții, pot să spun că a fost o carieră încununată cu succes. După ce am terminat cariera de jucător în 2006 am venit antrenor secund, în 2009 antrenor principal, apoi manager și acum sunt manager și șef de secție la rugby. Am reușit ca antrenor să câștig și două titluri de campion și o Cupă a României. Pot spune că oricare antrenor sau conducător se poate mândri cu aceste performanțe.

-Ce spuneți despre acest sezon?

Noi am crescut de la an la an pentru că după reușitele de care vă vorbeam mai devreme a fost o cădere a noastră din cauza faptului că au plecat foarte mulți jucători, am intrat într-un colaps financiar, ușor, ușor, din 2013 am crescut, am reușit să facem surprize, am câștigat o finală mică a Cupei Regelui și sperăm să ne calificăm în play-off.

-Ce obiectiv aveți pentru la anul?

Avem creșterea unei echipe. Anul trecut am bătut echipe ca Baia Mare la București, echipa asta are potențial. Am reușit să prelungim înțelegerea cu o mare parte din jucători și cu siguranță cu aportul lor și a altor jucători care vor veni încercăm să tindem măcar la o medalie de bronz. Dar evident că ne dorim o medalie de campion.

-Cel mai bun marcator al ”buldogilor este Simote, cu 87 de puncte marcate. Ce ne puteți spune despre el?

Este un jucător capricios din punctul meu de vedere pentru că are momente când excelează și are momente când lasă brațele jos și chiar cedează teren adversarilor. Da, este cel mai bun marcator pentru că este un jucător cheie pentru echipa noastră, postul pe care îl are el îl ajută să transforme foarte multe puncte și de aceea a ajuns în poziția asta. Este accidentat de la meciul cu Baia Mare, ne-ar fi fost acum de mare folos.

Ce le transmiteți jucătorilor tineri? Cum pot să aibă ei o carieră de succes ca a dumneavoastră?

În primul rând loialitatea față de clubul la care mergi. Am văzut în ultima vreme că jucătorii schimbă echipele anual. Înțeleg, contează banii în România, dar nu ne îmbogățim de la rugby. Trebuie să-ți placă ceea ce faci, meseria de care te-ai apucat, nu poți să o mai schimbi. Ai nevoie și de caracter și să-și dorească, să viseze să ajungă jucători mari. Cu muncă, cu răbdare, cu siguranță fiecare individ poartă în raniță bastonul de mareșal și atunci va reuși.

-Poate fi depășită rivala de moarte?

Am avut în 2013 două victorii, în Cupă și în campionat, din păcate de atunci nu am mai reușit să-i mai batem, am fost foarte aproape de fiecare dată, ne-au și surclasat cu scoruri mai măricele în ultimele două meciuri, am condus sezonul trecut de fiecare dată, 17-0 și 10-0, n-am reușit, n-a fost să fie. Noi credem și tindem spre marea performanță și odată cu asta să învingem și Steaua în viitorul apropiat.

-Cum sunteți dumneavoastră în viața de zi cu zi?

Sunt o persoană activă în general, îmi ocup timpul și cu alte activități, îmi place să călătoresc, îmi place să petrec, să râd, sunt o fire jovială, o persoană normală.

 

 

 

Previous Adam Nemec: "Nu mă gândesc la un transfer"
Next Demici: ”Tamaș e dinamovist”

1 Comment

  1. radu
    mai 13, 2017
    Răspunde

    Cum e posibil sa bagati in seama scursura asta umana, care a aruncat un caine pe geam? De mult ma intreb ce dreq mai cauta la echipa de rugby.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *