INTERVIU ȘI FOTOGRAFII de colecție cu noua speranță a lui Dinamo: ”Mă mândresc”


A marcat două goluri în meciurile amicale din Spania și este unul dintre favoriții la titularizare având în vedere regula Under 21. Andreas Mihaiu, 20 de ani, mijlocaș dreapta crescut în Ștefan cel Mare, dar împrumutat sezonul trecut la Chindia Târgoviște, își spune povestea într-un interviu exclusiv pentru doardinamo.ro.

-Cum ai început fotbalul?

Am început fotbalul datorită părinților meu care mă luau pe stadion de la vârsta de 3-4 ani și se jucau cu mine, iar cu timpul, am prins drag de acest sport și am început să joc de la 6 ani la grupa de copii a tatălui meu, Mircea Mihaiu. De fapt, pe stadionul Constructorul din Slatina am și făcut primii pași singur.

Andreas Mihaiu și tatăl lui după ce a câștigat Supercupa la juniori cu Dinamo

-Cum te simți când știi că Dănciulescu și Niculescu sunt tot din Slatina? Te gândești să le calci pe urme?

Foarte bine! Au fost niște fotbaliști senzaționali și mă mândresc că sunt din același oraș cu unii dintre golgheterii lui Dinamo. O să încerc să fac asta.

-Te-ai întâlnit vreodată cu ei la Slatina când erai mic?

Da, când eram la grupele de copii și juniori de la Slatina și se apropiau sărbătorile, veneau la noi atunci când puteau, vorbeau cu noi, ne dădeau sfaturi și ne bucuram foarte mult să îi vedem lângă noi.

”Eu chiar sunt dinamovist de mic”

sursa foto: doardinamo.ro
Andreas Mihaiu cu mama lui, la 1 an, alerga după o minge

-Ce înseamnă Dinamo pentru tine?

Dinamo pentru mine este cel mai mare și frumos club din România, mi-am petrecut jumătate de juniorat la Dinamo, știu ce înseamnă spiritul dinamovist și nu spun asta doar să dau bine în fața fanilor, eu chiar sunt dinamovist și iubesc această echipă de mic copil.

-Care este obiectivul tău personal anul acesta? Dar pe viitor cu Dinamo?

Obiectivul personal este să îmi fac cât mai bine treaba, să îmi ajut echipa de fiecare dată când se apelează la mine, să terminăm cât mai sus în clasament, și, de ce nu, să ridicăm o cupă deasupra capului la final. Pe viitor îmi doresc să câștig cât mai multe trofee cu Dinamo și să aducem împreună cu colegii mei echipa acolo unde-i este locul.

-Ce înseamnă pentru moralul tău că ai înscris două goluri în meciurile amicale și ai fost și lăudat de Florin Prunea?

Aceste două goluri îmi dau un moral bun pentru începutul de campionat, mă bucur că am terminat sănătoși perioada aceasta grea și așteptăm prima etapă. Îi mulțumesc domnului Prunea pentru cuvintele frumoase și sper să nu dezamăgesc.

”Neagoe m-a sfătuit să-mi arăt personalitatea în joc, să am curaj. Doar reprezint Dinamo”

-Cum ți se pare lotul actual al lui Dinamo? Crezi că îți va fi greu să te impui în primul 11?

Avem un lot foarte bun. Jucători valoroși, cu experiență, care pot face diferența oricând și un grup foarte unit. Nu știu dacă îmi va fi greu să mă impun. Mă pregătesc, sunt foarte serios, iar când se va apela la mine voi da 100%.

-Cum ți se pare Neagoe ca antrenor? Ce sfat ai primit de la el? Ce v-a transmis?

Domnul Neagoe este un antrenor foarte bun. Este calm, știe cum să vorbească cu noi și cum să ne dea plăcerea de a ne antrena și de a juca fotbal. Vorbește mult cu fiecare, știe cum să unească grupul, așteaptă cu nerăbdare începutul campionatului. Pe mine m-a sfătuit să îmi arăt personalitatea și curajul în joc și să nu mă tem de niciun adversar. Doar reprezint Dinamo!

-Cum crezi că va fi să joci pe Arena Națională?

Sincer, îmi pare rău că nu avem un stadion al nostru pe care să-l numim ”acasă”. Dar cred că va fi bine și pe Național Arena, este un stadion frumos și așteptăm suporterii în număr cât mai mare la meci.

-Care e idolul tău?

Idolul meu este Cristiano Ronaldo. Îl urmăresc de când eram la Manchester și eu cred că este cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

-Care este echipa ta preferată din străinătate?

Real Madrid.

”Îmi plăceau Mutu, Adrian Cristea și cuplul N&D”

sursa foto: doardinamo.ro
Andreas Mihaiu la 15 ani

-Ce jucător român urmăreai când erai mic?

Erau mulți. Îmi plăcea Mutu cu execuțiile lui spectaculoase. Îl urmăream pe Adrian Cristea pentru că era foarte tehnic și bineînțeles că mă bucuram de fiecare meci pe care îl jucau Niculescu și Dănciulescu, erau cuplul perfect.

-Cum ai trăit meciurile naționalei U21?

Le-am urmărit cu mare interes, m-am bucurat mult pentru băieți, au fost senzaționali și au arătat că România are fotbaliști buni, un viitor frumos și merită toate felicitările noastre.

-Ce gen de muzică asculți?

Ascult toate genurile, important e să sune bine melodia.

-Care este filmul tău preferat?

300 de spartani.

”Dacă nu ești cel mai bun, nu ești nimic”

-Ai un motto care să te reprezinte?

Dacă nu ești cel mai bun, nu ești nimic!

-Crezi că Dinamo are șanse la titlu în acest sezon?

Da! Suntem o echipă cu foame de rezultate și ne gândim la titlu.

-Ce ar trebui să se întâmple ca suporterii să vină din nou aproape de echipă?

Sunt cei mai frumoși din România și printre primii în lume. Rezultatele îi vor apropia din nou și avem încrederea că vor fi alături de noi în fiecare moment, bun sau rău.

-Ai un mesaj pentru suporteri?

Le mulțumim pentru toată susținerea lor, vom face tot posibilul să nu-i dezamăgim și îi așteptăm în număr cât mai mare la fiecare meci.

Citește și:

Probleme mari pentru un fost căpitan al lui Dinamo. A fost dus de urgență la spital

-->
Previous Probleme mari pentru un fost căpitan al lui Dinamo. A fost dus de urgență la spital
Next ȘANSĂ Jucătorul care are oportunitatea de a câștiga locul de titular la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *