INTERVIU PREMIUM Ricardo Grigore: ”23 de suflete pentru 23 de milioane de români” Ce spune despre Dinamo


Ricardo Grigore a ajuns ieri la Marbella, acolo unde Dinamo are cantonamentul de vară. Fundașul central a acceptat un interviu pentru doardinamo.ro în care explică ce a trăit la EURO 2019 din Italia și San Marino, unde România U21 a ajuns în semifinala turneului final.

-Cum ai perceput tu, ca jucător, această experiență de la Euro?

Îmi schimbă oarecum gândirea, pentru că mi-am dat seama și sunt convins că în fotbal există orice. Indiferent de situații, de moment, dacă-ți dorești cu inima și pui suflet, nu are cine să-ți stea în cale. Dar asta nu o poți face singur, ci doar în echipă, cum am făcut-o noi la această campanie. Am fost 23 de suflete pentru 23 de milioane de români.

-Cum a fost să vezi atâția suporteri?

A fost ceva emoționant, mi s-a făcut piele de găină când intram pe teren și începea intonarea imnului. Atunci mă simțeam cel mai fericit și cel mai norocos copil, puteam face parte din acel lot.

-Care e secretul acestei naționale?

Secretul a fost… Unul dintre secrete era că toți eram un numitor comun. Toți ne doream același lucru și sentimentele noastre se uneau și se ridicau deasupra tuturor, pentru că dacă stăm să ne uităm, am întâlnit echipe foarte puternice, dar am reușit să le doborâm, pentru că am fost foarte uniți și am știut ce vrem. Am pregătit fiecare meci foarte bine, de la cel mai mic detaliu am fost foarte bine pregătiți și asta s-a văzut pe teren.

”Eram eu obosit în locul lor, când ieșeau de pe teren”

-De la ce jucători ai avut cel mai mult de învățat?

Sincer, am avut de la toți, de la fiecare jucător ai ceva de învățat. Toți au jucat cum nu am mai văzut în viața mea un fotbal și să iasă epuizați. Epuizat e puțin spus, mă uitam eu la ei și eram eu obosit în locul lor, când ieșeau de pe teren. Și asta mă bucură foarte mult. Nu am decât să le mulțumesc foarte mult că au făcut totul din suflet pentru milioane de români.

-Cum e Ionuț Radu ca și căpitan?

E un băiat de nota 10. Un foarte bun prieten, un lider adevărat, pentru că știe tot timpul să-și spună cuvântul în momentele-cheie ale vestiarului, să zic așa. Pe lângă asta, toți am avut ceva de învățat de la el, pentru că este mai mare decât noi, are o experiență, are un sezon în spate în Serie A, în care a fost un portar foarte bun și a câștigat titlul de Cel mai bun tânăr al Italiei. Asta ne-a bucurat și pe noi.

-Unde crezi veți ajunge voi toți?

Este la cald. Sper din tot sufletul pentru toți colegii mei care au participat să plece unde le este cel mai
bine, pentru că viața de fotbalist e scurtă și, ferească Dumnezeu, nu se știe ce se va întâmpla mâine, poimâine, te accidentezi și nu o să-și mai aducă nimeni aminte că ai jucat tu bine cu nu știu ce națională. Sper să plece la echipe cât mai puternice, pentru că merită.

”Rădoi ne-a dat toate detaliile despre adversari, vine foarte pregătit”

-Cum e Mirel Rădoi?

Un om deosebit, de nota 10. Un antrenor foarte bun, care-și face foarte bine temele, vine foarte bine pregătit. Ne-a dat toate detaliile despre adversari, știam tot despre fiecare adversar cu care am jucat. În același timp, un profesionist desăvârșit.

-Cum crezi că se vor schimba evoluțiile tale după Euro?

Sper în bine. Am stat și am privit, sper să nu pun în practică ce am văzut greșit la colegii mei, în joc. Sper să fac o prestație foarte bună în acest sezon, pentru că-mi doresc foarte mult să aduc Dinamo unde îi este locul, în primele 6 locuri, și să ne batem pentru cupele europene.

-Cum ți s-a părut Neagoe?

Abia ieri a fost prima întâlnire cu Neagoe. În zilele următoare, vă voi spune, pentru că nu știu nimic despre el, doar am auzit de la colegii de la Sepsi că e un antrenor foarte bun, care-și dorește foarte mult să facă performanță, care cere foarte multă disciplină. Asta mă bucură, pentru că sunt optimist că va face lucruri bune la Dinamo.

”Sper să mai lucrez cu Mircea Rednic, m-a ajutat foarte mult”

-Cu Rednic ai mai vorbit? Te-a felicitat?

Cu Nea Mircea… i-am dat mesaj după ce a plecat de la Dinamo. I-am mulțumit foarte mult pentru încrederea acordată. A fost unul din antrenorii care m-a susținut foarte mult. Nu doar el, au mai fost. Și Mister Florin Bratu, care m-a luat și m-a debutat la Dinamo. Și Nea Mircea a avut un rol important în cariera mea. I-am dat mesaj, i-am mulțumit foarte mult și sper să mai lucrez cu dânsul, pentru că m-a ajutat foarte mult.

-Unde crezi că puteți ajunge în sezonul viitor?

Sperăm cât mai sus. Sperăm să prindem play-off-ul, o luăm pas cu pas, dar sincer nu vreau să fac prea multe afirmații și să lăsăm faptele să vorbească. Așa facem tot timpul, vorbim mult și nu prea facem nimic. Trebuie să lăsam rezultatele să vorbească.

-Un mesaj pentru suporteri?

Sper să se adune, să vină la stadion, pentru că sezonul asta nu mai trebuie să repetăm ce am făcut sezoanele trecute. Îmi doresc din suflet să îi văd pe stadion, nu pe facebook.

Citește și:

INTERVIU PREMIUM Ei vor salva Dinamo: ”La AC Milan devii Ninja. Mie-mi place Iron Man”

-->
Previous Dinamo face rost nesperat de 600.000 de euro
Next EXCLUSIV Mâine dimineață mai aterizează un fotbalist. Imagini cu Piscitelli și Kevin Bru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *