--> -->

INTERVIU PREMIUM Rednic: ”Investesc doar banii mei. Vreau să se vadă”


-->
Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a oferit un interviu în exclusivitate pentru doardinamo.ro, în care a vorbit despre planurile sale cu echipa din Ștefan cel Mare, cine din familie nu este de acord să cumpere clubul, dar și suma exactă pe care o cere Ionuț Negoiță pentru a vinde. El a anunțat clar că dacă va investi o va face în ideea de a se bate la titlu an de an și a încerca să îndeplinească visul suporterilor de a merge din nou în cupele europene, chiar dacă în grupele Champions League va fi foarte dificil de intrat.

-Cum vi se pare că sună Internaționale Dinamo, cum a spus de curând Florin Răducioiu?

Lasă că și pe vremea noastră erau internaționali, dar eu am în lot 12 români. Jucătorii pe care i-am lăsat să plece, cei tineri, i-am lăsat să plece tactic, că dacă stăteau aici jucau foarte puțin, acolo unde se duc, la Moldoveanu, Petrolul trage la promovare, la Neicuțescu, Chindia trage la promovare. Eșanu, la fel, îl trimitem ca să joace. Moldoveanu și Neicuțescu au avut minute de joc, dar n-au rupt gura târgului. Trebuie să înțelegem, la Dinamo se vrea rezultate!

– Da, dar dumneavoastră jucați foarte bine la vârsta lor, încercați să vă asigurați locul de titular…

Păi de asta zic, aici încă îi considerăm tineri la 18-20 de ani. Nu mai sunt tineri. Pe vremea mea erai tânăr la 16-17 ani. Erau alte generații, noi creșteam cu untură, acum cresc cu unt. Aveam telefon fix, aici avem telefoane mobile, avem tablete, avem palete, avem căști, avem Playstation, avem de toate. Atunci nu le aveam, singura preocupare a noastră era să ne îmbunătățim calitățile. Ei se mulțumesc cu ce se face la antrenament, noi rămâneam suplimentar, antrenorii pe care i-am avut ne spuneau clar, trebuie să mai lucrezi la jocul cu capul, vezi că piciorul tău stâng nu e ok, nu poți să dai o pasă cu stângul, și noi ne completam singuri antrenamentele. Era mai multă preocupare pentru fotbal, acum nu prea mai e.

”În Belgia orice echipă are o academie de fotbal”

-Mulți se plâng de condițiile de la copii și juniori…

Asta este realitatea, și la noi sunt la fel. În toată țara poți să numeri școlile de fotbal pe degete. Viitorul sunt exemplu, am înțeles că Steaua a făcut o academie în Berceni, trebuie să investim, dacă nu le creem condiții, și eu ca părinte, nu mi-aș lăsa copilul, m-aș duce să văd unde se antrenează. Și i-aș spune: ”Du-te la școală, sau fă altceva”. Sunt mulți jucători tineri care se pierd din cauza asta. Nu avem condiții, nu ne putem compara. Am antrenat în Belgia. Uite, Mouscron, echipă mică, au academia la Futuro, cu 12 terenuri de iarbă.

La Gent, la Standard, nu există club în Belgia, chiar dacă e de Liga a II-a , să nu aibă o Academie, mică, mare, dar care să le ofere condiții minime. Au antrenori profesioniști, condiții foarte bune, se organizează campionate, de exemplu, când noi jucam cu Standard, jucau și echipele mici, joacă Standard cu echipa a doua a clubului. După aia și ceilalți, la Under19, la Under17, este o competiție, când jucăm între noi, toată lumea joacă, până și piticii ăia joacă. Toată lumea e în competiție acolo. Și le creează condiții.

”Vreau să mă implic la Dinamo ca să nu ajungă să dispară”

-La Dinamo cum e?

La Dinamo se încearcă față de alte cluburi. Dar nu numai la Dinamo, ar trebui și în alte orașe  să se implice politicul și primăriile. Altfel nu rezistăm. Oamenii cu bani acum nu mai investesc în fotbal. S-au întâmplat multe lucruri, sunt vânați.

-Și totuși dumneavoastră vreți să vă implicați…

Eu vreau să mă implic la Dinamo, la alte cluburi nu știu dacă m-aș implica. N-aș vrea ca Dinamo să ajungă în situația altor cluburi, cum e Steaua, sau să dispară cum au dispărut atâtea cluburi cu tradiție, cu nume.

”Soția mea nu este de acord pentru că lumea oricum nu apreciază”

-Ce vă face să vă puneți practic banii în joc la Dinamo?

Păi banii cum i-am câștigat? Nu din fotbal i-am câștigat? Și ca jucător, și ca antrenor? Bine, am avut și am și alte afaceri, dar acolo am investit tot cu banii pe care i-am câștigat din fotbal. O să investesc, dar o să investesc banii mei. Banii copiilor, a familiei, sunt deoparte. Ăștia sunt banii mei, fac ce vreau cu ei. Le-am și spus la fete.

-Și ele ce sunt? Vă susțin în ideea asta de a cumpăra Dinamo?

Luana, da. Raisa nu se interesează. Soția nu e de acord cu asta. Nu vrea. Că lumea oricum nu apreciază în România, foarte puțini apreciază, mulți dau sfaturi, dar când e ceva concret și când vrei să faci ceva, dispar acei oameni. Așa la povești, și la sfaturi, și să constate, sunt foarte mulți. Și mulți uită că datorită acestui club s-au realizat ca oameni și ca sportivi.

”Vreau să mă bat la titlu an de an și să ne calificăm în grupele Europa League”

-Câți bani sunteți dispus să investiți?

Nu vorbesc de bani, nu-mi place să vorbesc de bani. Într-un club mare trebuie să investești mulți bani dacă vrei să faci performanță, dacă vrei doar de dragul să ai și tu un club, sau să fii acționar la un club… Eu nu vreau așa, ori fac să se vadă că mă implic acolo, să mă bat la titlu an de an, să ne calificăm în grupele în Europa League, că în Champions League o să fie tot mai greu, poate chiar imposibil să mai ajungem acolo. Cu patru tururi preliminare nicio șansă nu avem.

-Nu mai aveți visul ăsta de a ajunge în Champions League?

Am acest vis, dar e foarte greu acum. Doar așa să facă puncte echipele care se vor califica în cupele europene, ca să avem șansă și să nu mai fie atâtea tururi preliminare. Și interesele sunt ca echipele cu nume, care aduc bani, să fie acolo.

”Era vorba de 5 milioane de euro pentru 70% din club”

-Dar merită în acest moment pachetul majoritar 5 milioane de euro?

Eu știu ce am discutat eu cu cei din club, era vorba despre 70% din club – 5 milioane de euro. Nu știu acum dacă nu s-au mai schimbat condițiile.

-Ați mai vorbit cu acel investitor belgian?

Nu mai vreau să mai vorbesc despre acest subiect. Eu în primul rând sunt antrenor și trebuie să fac echipa. Dacă vom avea o echipă puternică vin sponsori și vin oameni cu bani alături de această echipă.

”Când vezi că lucrurile merg bine, cam așa se întâmplă”

-Nu vă e teamă că dacă Dinamo s-ar califica acum în play-off, și reușiți să vă bateți la titlu, ar cere Ionuț Negoiță o sumă mult mai mare ca să vândă echipa?

(râde) Nu știu. Știu că vrea să vândă. Restul, sunt banii lui, e clubul lui, e normal, când vezi că lucrurile merg bine, cam așa se întâmplă. Să dea Dumnezeu să meargă bine și să investească el banii lui. Că dacă ești om de afaceri și vezi că o afacere în care ai investit funcționează bine, și Dinamo funcționează și în situația în care e, au fost beneficii an de an, nu mari, dar au fost. Nu ne putem compara cu Steaua sau cu Viitorul, că sunt singurele cluburi care au și investit și au și produs.

-În ce relații sunteți cu Ionuț Negoiță?

O relație bazată pe respect, vorbim mai puțin acum pentru că și el are treburile lui, nu prea mai trece pe la echipă.  Asta a fost decizia lui, pentru că în vară a oferit totul, a dat mână liberă și la antrenor și la cei care erau în jurul antrenorului.

Citește și:

INTERVIU PREMIUM A sosit Nemuritorul. ”Nu poți face nimic fără Dumnezeu”

-->
Previous Dinamo a mai transferat un jucător la St Mirren
Next Alexandru David confirmă doardinamo.ro: ”Nu a intrat în planul nostru imediat”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.