INTERVIU PREMIUM Reda Jaadi: ”Trebuie să transpirăm pentru suporteri. Caut declicul”


Reda Jaadi a venit la Dinamo în această iarnă, direct în cantonamentul din Antalya. Mircea Rednic a garantat pentru el, echipa din Ștefan cel Mare a plătit 50.000 de euro echipei Antwerp, antrenată de Loți Boloni, iar belgianul s-a confesat într-un interviu pentru doardinamo.ro de ce încă nu a confirmat în tricoul alb-roșu.

A vrut să vadă și să simtă ce înseamnă România și a mers ieri la Muzeul Satului, unde s-a oprit fix în fața unei case din Hunedoara, singura care l-a impresionat cu adevărat pe mijlocaș. ”Din Hunedoara este Mister Rednic? Ce căsuță frumoasă”, a spus Reda Jaada.

El promite că va munci, îl va asculta pe antrenorul echipei, și va arata tuturor de ce în Belgia a fost nominalizat la unul dintre cei mai buni sportivi belgiano-marocani de anul acesta, alături de Nacer Chaldli, fotbalistul lui AS Monaco cotat la 12 milioane de euro. 

-Bună Reda, cum te simți în România?

Încerc să mă adaptez, pentru că este total diferit de ce știam. Dar în fiecare zi încerc să dau maximum din mine. Bucureștiul este frumos, România la fel. Trebuie să mă adaptez pentru că e diferit de ce știam.

”Dacă nu era Mircea Rednic, nu veneam. Îl voi face fericit”

-Ai acceptat să vii la Dinamo chiar dacă știai că sunt slabe șanse să joci în play-off…

Da, am înțeles că situația clubului era dificilă, dar este o provocare pentru mine. Știu că o să reușesc aici, pentru că am caracterul potrivit pentru asta, nu o să renunț. Chiar dacă astăzi este greu, toți împreună vom reuși. Obiectivele mele, de când am ajuns, nu s-au schimbat. Cum am zis de prima dată când am venit, vreau să duc Dinamo cât de sus posibil. Poate că până azi nu am arătat tot ce sunt capabil să fac, dar nu este chiar rău. Am jucat 6 meciuri și am pierdut doar două. Este o situație specială, înțeleg frustrarea suporterilor. Nu sunt mulțumiți dacă nu jucăm așa. Trebuie să dăm totul din nou.

-Cât de mult a contat faptul că Mircea Rednic era antrenorul lui Dinamo?

Enorm. Dacă nu era el, nu aș fi venit. Și n-o să-l dezamăgesc. În curând, va fi fericit că m-a adus.

”Fanii plătesc bilete, trebuie să transpirăm pentru ei”

-Cum ți se pare reacția fanilor față de voi de când jucați în play-out?

Sincer, am venit aici să mă bucur de fotbal și să joc în fața unor stadioane pline. Îi înțeleg pe fani, ei sunt diferiți față de jucători. Fanii vor fi tot timpul lângă Dinamo. Pe când noi jucătorii mai plecăm, dar noi trebuie să jucăm pentru fani. Trebuie să transpirăm pentru suporteri, pentru că ei vin pentru noi, plătesc bilete ca să ne vadă jucând. Uneori merg ore întregi ca să ne vadă și nu sunt tot timpul mulțumiți de rezultat. Eu asta pot să le promis, că vreau să dau tot ce am mai bun din mine pentru a-i face mândri și pentru a duce Dinamo cât mai sus. Dinamo este un CLUB MARE, avem nevoie de suporteri.

-Te deranjează când ești criticat?

Eu știu că în fiecare meci joc cu inima pentru Dinamo. Și nu sunt cuvinte goale. Ultimul meci…sunt astfel de meciuri. Poate că oamenii cred că nu încerc prea mult, dar fac totul pentru acest club. Am venit aici pentru a face totul ca să reușesc și apoi să spun, OK, mi-am făcut treaba. Vreau să răsplătesc încrederea antrenorului și știu că suporterii așteaptă mult de la mine. E ok pentru mine. Ei așteaptă multe de la mine, dar nu trebuie să se teamă, trebuie doar să mă adaptez. Ei vor vedea că în viitor voi fi mult mai bun. E datoria noastră, a tuturor jucătorilor să-i facem mândri pe suporteri de noi.

-Crezi că e posibil să iei titlul sezonul viitor cu Dinamo?

Eu știu un singur lucru. Vom face lucruri mari sezonul următor. Nu-mi place prea mult să vorbesc, ci să arăt pe teren. Suntem o echipă nouă. Din ianuarie se vede că avem alte rezultate. Suntem pe drumul bun. Ăsta e fotbalul. Simt că sunt cu spatele la zid, pentru că nu am câștigat prea multe, dar nu e grav. Obiectivul meu e să dau totul.
Nu mă ascund. Am venit aici să fiu campion cu Dinamo. Azi poate nu am găsit cea mai bună ”chimie” pe teren, încă mă caut. Dar trebuie să fac asta și vorbim mai încolo. Fotbaliști mari au fost în situația mea. Nici Răzvan Marin nu s-a adaptat din prima la Standard Liege și acum este unul dintre cei mai importanți jucători.

”Nu cred că vom avea probleme cu retrogradarea”

-Parcă totuși nu mai aveți motivația aia ca atunci când vă luptați la play-off. Ce se întâmplă?

Eu cred că și în play-out un meci e un meci. Trebuie să jucăm pentru a câștiga, doar așa putem construi lucruri frumoase. Bineînțeles că play-off-ul este altceva, dar uneori în play-out sunt meciuri mai grele decât în play-off. Sunt echipe care încearcă să se salveze și care au nevoie de puncte. Dinamo are nevoie de puncte. Deci toată lumea joacă cu o foame de rezultate. Nu cred că avem probleme cu retrogradarea, avem încă multe meciuri.

interviu pe prispa unei case tradiționale românești

-Care sunt plusurile lui Dinamo?

Trebuie să vedem că avem jucători buni, cum e Nistor, care e la națională și mă bucur pentru el. Tot grupul, dar și antrenorul, mi-au dat încredere. Noi voiam să jucăm în play-off. Ceea ce ne lipsește este susținerea fanilor, va fi foarte importantă pentru noi, noi împreună trebuie să luptăm pentru Dinamo. Suporterii trebuie să vadă în primul rând că noi ne facem treaba. Antrenorul ne-a spus când am aflat că jucăm în play-out că de acum trebuie să facem totul să creem o imagine pozitivă a lui Dinamo. Noi trebuie să câștigăm play-out-ul.

”Sunt un pic frustrat, încă mă caut”

-E greu pentru voi să jucați cu stadionul gol?

Sincer, înainte să vin am văzut coregrafiile lor de pe Național Arena. Fabuloși acești suporteri. Sincer, este un sentiment special să joc cu stadionul aproape gol. Nu mi s-a mai întâmplat până acum. Peste tot am jucat cu stadioane pline. Noi trebuie prin prestațiile noastre să-i readucem la stadion. Am acceptat provocarea de a veni aici și voi munci pentru a reuși.

-Când o să-l vedem pe Reda Jaadi la forma lui maximă?

Uite, ca să înțelegi, mentalitatea e diferită aici, schimbarea țării, limba e diferită. Dar eu sper să ating forma maximă cât mai repede posibil. Sunt un pic frustrat, încă mă caut. Știu că sunt capabil de mult mai multe, dar încă caut declicul. Știu că totul va fi bine. O să vedeți. Dar totul începe prin muncă. Trag tare de mine!

”Este incredibil să joc cu Nabil. Sper să-și revină la următorul meci”

-Cum e pentru tine să joci alături de fratele tău?

Este prima dată când joc alături de el, până acum îmi era adversar. Este incredibil. De asta am zis că în viață sunt lucruri neașteptate. E un vis pentru mine să joc cu fratele meu. Sper că alături de fratele meu, de Nistor, de Mandanda, de Rachid, să reușim lucruri frumoase pentru Dinamo, pentru că avem jucători de calitate. Dar trebuie să arătăm asta pe teren. Uneori, asta cere timp, dar trebuie să muncim zi de zi pentru a readuce echipa unde îi e locul.

-Când revine Nabil?

Sper ca Nabil să revină repede, chiar la următorul meci. Are nevoie de îngrijri bune, pentru că nu a avut un an complet, nu are multe meciuri. Dar are calitățile necesare pentru a ajuta. Nu spun asta pentru că e fratele meu. Este un jucător util echipei. Dar și pentru el România e ceva noi. Amândoi trebuie să înțelegem că suntem aici pentru a da tot ce avem mai bun pentru că timpul nu are răbdare cu noi.

”Pentru mine va fi mai greu să fiu convocat la națională. Dar visez și muncesc”

-Mandanda a vorbit foarte frumos despre tine, tu ce spui despre el?

Că e un portar foarte bun și un om bun. Până acum am fost adversari. N’Diaye a jucat cu mine la Antwerp. Dussaut a jucat cu mine la Standard Liege. Dussaut e bun, are calitați, e o persoana ok. Cred ca e nevoie de toti. Într-o echipă nu e cazul sa vorbim de individualitați, ci despre grup. Toată lumea are nevoie să se ajute. Doar așa putem avansa.

-Nistor a fost convocat la națională. Ce înseamnă el pentru voi?

Felicitări pentru convocare! Nistor e un om extraordinar, un fotbalist bun, cu experiență. E un băiat bun. Sper că va face treabă bună la națională și că va reveni la Dinamo mai puternic.

-Tu visezi să ajungi la echipa națională mare a Belgiei?

Normal, dar pentru mine e mai greu decât pentru Nistor. Dificil, dar nu imposibil. Sper ca într-o zi să fiu convocat. Pentru asta trebuie să joc extraordinar unde sunt și să-mi arăt calitățile meci de meci. Deocamdată acum mă concentrez pe ce am de făcut la Dinamo.

Citește și:

Joacă la Dinamo și se bate cu fotbalist de la Monaco pentru titlul de cel mai bun jucător. AICI PUTEȚI VOTA

-->
Previous Rednic l-a luat în Antalya, el tocmai a dat autogol la națională
Next Joacă la Dinamo și se bate cu fotbalist de la Monaco pentru titlul de cel mai bun jucător. AICI PUTEȚI VOTA

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *