INTERVIU PREMIUM Rachid Ait Atmane: ”Am jucat contra Realului și a Barcelonei, dar atmosfera de la Dinamo m-a impresionat”


Rachid Ait-Atmane a fost unul dintre primii jucători aduși de Mircea Rednic la Dinamo și s-a impus imediat ca titular ca mijlocaș central în Ștefan cel Mare.  Mijlocașul de 26 de ani care s-a născut în Franța, dar are naționalitate algeriană,  a jucat în diferite rânduri în La Liga contra lui Messi și Ronaldo, dar spune că nu a mai văzut atmosferă ca cea făcută de fanii ”câinilor”.

-Ce știai despre Dinamo înainte să vii aici?
Înainte să vin la Dinamo, nu cunoșteam clubul, dar m-am uitat pe internet și am văzut că a fost un club mare, cu o istorie bogată. M-am informat despre stadion, dar și despre alte aspecte importante. M-am uitat chiar și la clipuri de la meciuri, să-mi fac o ideea despre atmosfera pe care o fac suporterii. Apoi la partida cu Steaua am fost în tribună, am văzut ce s-a întâmplat înainte de meci în tribună, a fost impresionant. Cred că a fost o ocazie bună pentru mine să vin aici să joc.

”Ador Bucureștiul. Seamănă cu Parisul, cu Madridul”

-Cum ți s-au părut fanii lui Dinamo la derby?

În Spania, când jucam la Sporting Gijon, atmosfera era incredibilă, de asemenea. Am avut ocazia să joc în partide încinse, 35.000 de oameni. Dar ce am văzut la București în derby a fost diferit. Imaginile și spectacolul din tribune au fost impresionante.

-Ce știai despre România înainte să vii aici?
Înainte să vin aici, nu știam prea multe. Știam că București e capitala, auzisem despre Cluj-Napoca, dar nu știam istoria României. Sincer, acum ador Bucureștiul. Nu credeam că e așa când am ajuns aici. Seamănă cu Parisul, cu Madridul. Îmi place mult acest oraș, cu clădirile mari. Traficul e greu, dar așa este peste tot în capitalele mari europene.

”Am jucat contra lui Messi și Ronaldo, dar eu îl prefer pe Messi”

-Care este cel mai bun jucător contra căruia ai jucat?

Am avut șansa să joc împotriva lui Messi și Ronaldo, dar eu îl prefer pe Messi. Spun asta pentru că are talent, este un Dumnezeu pe teren. Muncește din greu, dar ce face este incredibil. Și Cristiano este. Este foarte dificil să joci împotriva lor, dar pentru mine a fost o experiență fantastică. Visul meu este nu să joc împotriva lor, ci alături de ei.

-Ce jucători români cunoșteai înainte să vii aici?

Pe niciunul nu știam personal, dar îl văzusem jucând pe Adrian Mutu. Auzisem despre Hagi, dar nu am văzut clipuri cu el. Știu că se vorbește mult despre el, știu că a jucat în Spania. Antrenorul meu de la Sporting Gijon a jucat la Barcelona, Abelardo. Cred că a jucat împreună cu Gică Popescu.

”Mircea Rednic este un antrenor mare. Poți vorbi orice cu el”

-Ce obiective ai cu Dinamo în 2019?

Va fi dificil să ajungem în play-off, dar totul este posibil. Important este să câștigăm cât mai multe meciuri și să ne îmbunătățim jocul, să progresăm, și, încet, încet, să creștem ca echipă.

-Cum este Mircea Rednic pentru voi?

Este un antrenor mare, este foarte apropiat de jucătorii săi. Poți să glumești cu el la antrenamente, este un om deschis, poți vorbi orice cu el.

”Numărul 24 a fost primul meu număr în fotbalul profesionist”

-De ce ai ales numărul 24?

Pentru că a fost primul meu număr de pe tricou în fotbalul profesionist. Când am început la Gijon aveam acest număr. Nu l-am ales atunci. Dar apoi l-am vrut eu. La Dinamo voiau să-mi dea 92, dar am vrut 24.

-Cum ai început fotbalul?

Ca mulți fotbaliști de aici, am început să joc fotbal pe stradă, în cartier. Apoi am ajuns în echipa de fotbal a orașului. Copilăria mea a fost puțin diferită. Când aveam 10 ani, am mers la Academia lui Lens. Iar la 11 ani am plecat din casa părinților mei, mi-am părăsit familia, prietenii, și am mers la Academie. Eram singur, doar cu colegii de la fotbal. Dacă pleci la vârsta aia, înseamnă că vrei cu adevărat să fii fotbalist profesionist.

”E normal ca la Dinamo să existe presiune”

-Care este visul tău ca fotbalist?

Visul meu cel mai mare este să le arăt oamenilor ce pot face pe teren la nivel înalt. Fotbalul este viața mea. Din tinerețe mă gândesc zilnic la fotbal. Înseamnă totul pentru mine. Eu nu simt presiunea rezultatelor. Și la Dinamo, chiar dacă ar fi o presiune mare, este normală. Dinamo este un club mare, e normal să se aștepte fanii ca noi să avem rezultate bune.

-Tu ai animale? Sau doar cei doi câini de pe tricou?

Hahaha…da, știu că sunt câine roșu acum. Îmi plac animalele, dar nu să le țin în casă, așa că nu am.

”Îmi plac Xavi, Iniesta și Busquets”

-Există vreun jucător care joacă pe postul tău și de la care să încerci să furi anumite aspecte?

Îmi place cum evoluează unii jucători, dar nu-i pot copia, e imposibil. Îmi plac Xavi, Iniesta, Busquets. Îmi place jocul de echipă. Dacă îl pui pe Xavi în altă echipă decât Barcelona, nu ar fi la fel. Este un efort de echipă. Messi a fosr cel mai bun ani la rând pentru că echipa a fost foarte bună. Ca și echipă, modelul este Barcelona cu Xavi, Iniesta, Busquets. Când jucau ei, mă uitam la fiecare meci al lor.

-Cum este Rachid în timpul liber?

Îmi place să fiu vesel, să râd. Nu-mi place să petrec. Nu am fost niciodată așa. Îmi place să râd cu prietenii, sî mă uit la meciuri de fotbal, să mă joc pe Playstation.

”Este foarte important să ajuți alți oameni”

-Ce ai făcut până acum cu banii câștigați în fotbal?

Am încercat să investesc banii în ceva, dar și să ajut alți oameni, cred că este foarte important acest aspect. Sunt credincios. Între religii sunt mici diferențe, dar esența este aceeași, să iubești pe toți oamenii, indiferent de poziția socială. Eu încerc să ajut oamenii care nu au fost atât de norocoși precum mine.

-În încheiere, ai un mesaj pentru suporteri?

Vă rugăm să ne încurajați ca până acum, pentru că vom da totul și vom încerca să readucem Dinamo acolo unde a fost cândva, vom urca în clasament și vom progresa zi de zi pentru a ne îndeplini obiectivele.

Citește și:

INTERVIU EXCLUSIV Reda Jaadi: ”Sunt câine roșu acum. Mușc tot ce prind”

-->
Previous A fost aproape de Dinamo, dar a semnat ieri un contract pe o avere
Next Program spartan la Dinamo: ”Nici nu mă puteam da jos din pat”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *