INTERVIU PREMIUM Prunea spune TOT despre strategia de transferuri a clubului


Florin Prunea a acceptat ieri un dialog care a durat mai bine de jumătate de oră în care am încercat să aflăm
și care este strategia de transferuri a clubului. El a explicat că nu va jucători cu probleme medicale, sau care nu au mai jucat de mult timp.

-Cazul Dussaut s-a închis?

Da. 100%.

-Cine va veni pe postul lui?

Ne dorim doi fundași dreapta. Poate juca acolo și Sorescu, dar am dori să avem dublură pe fiecare post. Deian e un băiat tânăr, un jucător care devine certitudine pentru fotbalul românesc, un băiat serios și sper să continue pe aceeași linie.

-Și ca fundaș stânga?

Aici vom vedea. L-am adus pe Sin, a venit și Corbu, care e într-o perioadă de monitorizare și el, vrea să-l vadă și Neagoe, s-a întors împreună cu Mihai Popescu.

-Aliji rămâne?

Să vedem. Deocamdată discutăm. Sunt situații la jucătorii care vor pleca în care se negociază cu ei.

”Vrem să ne luăm o marjă să greșim cât mai puțin”

-La mijloc dacă pleacă frații Jaadi aveți o problemă mare…

Da, așa este. Lucrăm și la mijloc, lucrăm și în față. Veți vedea că în zilele următoare or să apară jucători, dar nu vrem să ne grăbim. Nu vrem să ne grăbim pentru că vrem să aducem care n-au mai jucat de șase luni, opt luni, și așa mai departe, nici jucători cu probleme medicale nu vrem. Vrem să ne luăm o marjă să greșim cât mai puțin. Sigur că perioada este foarte scurtă, dar nu vrem nici să facem un lot doar de a ne afla în treabă.

-Când vor mai veni jucători?

Și noi întrebăm din oră în oră. E posibil să apară și astăzi. Pentru că suntem în discuții cu mulți jucători.

-Ousmane Viera vine?

Nu, dar în acea zonă noi suntem acoperiți destul de bine. Îl avem pe Klimavicius care se întoarce de la echipa națională, a făcut un campionat foarte bun, de abia aștept să vină și el la pregătire să-l cunosc și eu, și mai avem pe cei doi copii pe care trebuie să-i creștem, pe Ricci și pe Ciobi. Sunt doi copii de care noi trebuie să avem grijă, plus Florin Bejan, care a venit astăzi.

-Care este situația lui Mihai Popescu?

El și-a terminat împrumutul acolo, acum așteptăm ca cei de acolo să ne răspundă pentru că au o opțiune de cumpărare.

-Pe Moldoveanu cum l-ați simțit?

Acum i-am dat o palmă după ceafă că el spune că e obosit. ”Nea Florine, gambele”. I-am zis, lasă că ești băiat tânăr, dă-i înainte.

-Poate deveni un atacant de viitor?

El mai mult joacă în bandă, poate deveni, a jucat bine la Petrolul, lui Neagoe îi place de el, cred că el va juca, ne bazăm pe el.

”Îmi place foarte mult Ștefan Fara. Poate fi un portar de viitor”

-O să te bazezi mai mult pe jucători români?

Cine nu-și dorește? Și din punct de vedere economic, și din punct de vedere al valorii. Pare că până acum ce am transferat, doar jucători români. De aceea l-am luat și pe Straton, dacă ne luăm după cifrele lui a fost portarul numărul 1, Sin este un jucător care a jucat meci de meci la Iași, Răuță la Voluntari, Bejan de la Astra, jucători care au jucat. Ne mai dorim un portar, dar doar dacă vom găsi peste ce avem noi. Îmi place foarte mult de Fara de la juniori, e un portar foarte bun.

-Suporterii își doresc și tineri în Ștefan cel Mare…

Eu mi-aș dori primul să văd tineri. Ei vor duce mai departe tradiția. Și din punct de vedere financiar cine nu vrea să vândă un jucător tânăr? Avem 6-7 copii acum, eu sunt convins că Neagoe lucrează cu jucătorii tineri, vrea jucători tineri. Sunt convins că mare parte dintre ei vor rămâne. Dacă nu îi vom da împrumut în Liga a II-a. N-o să ne batem joc de acești copii. O să-i ducem acolo unde sunt cluburi serioase, unde ei pot crește și îi vom monitoriza. În momentul de față nu avem probleme cu regula U21, dar nu ascund faptul că mai căutăm un jucător sau 2. Dau un exemplu, Dimiter de la Ripensia, a fost o sumă prohibitivă pentru noi. Sunt scumpi jucătorii ăștia, dar vom vedea.

”Nu am nicio relația cu frații Becali. Putem să ne respectăm în interesul clubului Dinamo”

-Tu în ce relații mai ești cu frații Becali?

În niciun fel de reacție. Nu am mai vorbit de foarte mult timp cu ei. Asta nu înseamnă că nu putem avea relații de respect. Dar în interesul clubului Dinamo.

-În momentul ăsta lucrați cu orice impresar?

Lucrăm cu oricine care înțelege că aceste comisioane trebuie plătite și pe criterii de performanță. Pentru accedere în play-off, pentru Europa League, pentru Champions League. Și n-am avut probleme cu niciun impresar. Atâta timp cât le punem pe hârtie nu ne păcălim.

”Lucrez 12 ore pe zi. Pot să stau și noaptea la birou dacă e nevoie”

-Obiectivul tău la Dinamo în momentul de față care este?

Definitivarea lotului. Lucrăm de dimineață până seara, stăm aici, vedem jucători, venim dimineața la 8 și plecăm seara la 9. Lucrez cât e nevoie, stau și noaptea la birou dacă e nevoie. Dar în mod normal, 12 ore, de la 8 dimineața la 8 seara. Să știi că așa am lucrat peste tot unde am fost. Dar îmi doresc să reușesc aici pentru a termina odată pentru totdeauna chestiunea asta cu suporterii. Îi rog să aibă încredere în noi că suntem oameni serioși, am venit să muncim aici, am venit să muncim pentru Dinamo, atât eu, cât și antrenorii, și asta îmi doresc cel mai mult. Să-i văd bucuroși.

Citește și:

EXCLUSIV Ce șanse sunt ca Pesic să se întoarcă la Dinamo

-->
Previous EXCLUSIV Ce șanse sunt ca Pesic să se întoarcă la Dinamo
Next Rednic i-a dat răspunsul public lui Negoiță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *