INTERVIU PREMIUM Prunea l-a sunat pe Rednic și dezvăluie planurile lui Negoiță


Florin Prunea a intrat în pâine zilele acestea. De ieri stă câte 12 ore la Săftica alături de Eugen Neagoe, vorbește cu actualii jucători, îi încurajează, dar stă și pe telefoane și așteaptă din oră în oră întăriri pentru a se bate la play-off în sezonul următor cu Dinamo. El a acceptat astăzi la prânz un interviu cu cărțile pe față la baza de pregătire a ”câinilor”, în care a vorbit despre planurile sale și la ce să se aștepte suporterii în următoarele luni de la echipă.

-Ce sentimente te încearcă aici, la Săftica?

La Săftica nu mai fusesem de mult timp, aici am crescut, îmi aduc aminte cum arăta baza înainte, ce diferență față de cum arată acum. Înainte nu era așa frumos, terenul ăsta este briliant, condiții extraordinare, nu știu câte cluburi din România au asemenea condiții de pregătire. E schimbat totul.

Am întors timpul înapoi și uite aici, unde e linia aia (n.r. în fața porții) era o groapă mare de nisip în poartă. Și acum terenul e atât de bun. Vara când erau 30 de grade ce praf era aici, din groapa aia de nisip.

”Noi nu eram așa de pretențioși ca jucătorii din ziua de astăzi”

-Și totuși voi ați făcut performanță…

Da, așa erau vremurile. Nu eram așa de pretențioși ca jucătorii din ziua de astăzi. Acum este foarte greu să vorbești de jucători exponențiali pentru clubul Dinamo. Înainte plecând din poartă, de la Moraru și până în față, Dudu Georgescu, apoi mai încoace, Claudiu Niculescu, jucători care se confundau cu acest club. Din păcate în ultimii ani acest lucru a dispărut și nu este normal.

-Ce aveți de gând să faceți să schimbați acest lucru?

Deocamdată timpul ne presează. Mai e puțin și începe campionatul, primordial este lotul în momentul de față. Apoi ați văzut acești copii, ei vor intra într-un proces de monitorizare și eu sper ca mare parte dintre ei să rămână mai departe. În funcție de cum se prezintă zilele acestea la antrenament vom decide pe câți dintre cei care vin de la juniori vom lua în cantonament.

”Vrem dublură pe toate posturile”

-Câți jucători vor mai veni?

Am făcut în momentul de față 4, 5 transferuri, mai urmează și alții.

-Care cinci?

Straton, Răuță, Sin, și încă doi pe care îi veți vedea zilele acestea. Ați văzut că nicio echipă din Liga 1 nu se mai aruncă pentru că prețurile sunt prohibitive și din păcate nu-ți oferă nici valoare. Fundaș dreapta, fundaș stânga. Bine, l-am luat pe Sin, dar mai dorim acolo un jucător, vrem dublură pe toate posturile. Eu aș vrea să avem câți mai mulți jucători români aici, dacă se poate și tineri. Dar realitatea este una cruntă.

”Nu putem vorbi de titlu. Obiectivul e play-off”

-Vreți să aduceți jucătorii înainte de a pleca echipa în cantonament?

Este important să facem asta, dar nu cred că vom reuși acest lucru. Nu vreau să mint pe nimeni. Eu trebuie să le spun oamenilor adevărul. Să nu mai batem nici cai verzi pe pereți că luăm titlul. Titlul este departe în condițiile astea, la cum avem noi lotul. Nu cred că putem vorbi de asta.

-Dar de play-off putem vorbi?

Ăsta va fi obiectivul nostru principal, după aceea vom vedea.

-Vă va fi greu în atmosfera aceasta tensionată?

Nu este o atmosferă tensionată. În momentul de față este liniște. Eu vreau să le mulțumesc suporterilor că lasă echipa în pace, antrenorii și jucătorii chiar nu au nicio vină, să ne lase în pace ca să muncim. Mai departe o spun și o repet, ușa mea este deschisă pentru oricine, oriunde, eu mă duc la ei dacă e nevoie, am o relație frumoasă cu suporterii, mi-aduc aminte de interviul pe care l-au dat acum ceva luni cerând venirea mea, nu cred că s-au schimbat foarte multe în aceste luni.

”Negoiță a fost motivat tot timpul. Să investească bani în transferuri trebuie să facă performanță”

-Ionuț Negoiță este afectat de această problemă cu fanii?

N-ai cum să nu fii afectat. Este foarte afectat, să fii și finanțator, să și investești, sigur, atâta cât poți. Să te duci să-i dai foc la hotel? Nu sunt de acord cu aceste manifestări. Totul trebuie să aibă  o limită. Dar e un nou început, suntem toți optimiști, are dreptate, omul. Ne-a transmis: ”Băi băieți, numai rezultatele vor aduce liniștea aici”. Eu cred că tot timpul a fost motivat să aducă performanța în Ștefan cel Mare. Un om care-și investește câteva milioane de euro într-un club nu pot să cred că nu vrea să aibă rezultate.

-Și cu toate acestea nu investește niciun ban în transferuri de jucători…

Păi ca să investească bani în transferuri de jucători trebuie să facă performanță. În acești ani nu am auzit niciun antrenor sau un președinte de club care să zică că au avut probleme din cauza patronului, că nu avem condiții. Ca buget de salarii Dinamo a fost în ultimii ani în primele 4 echipe din România. Cred că totuși nu este un om care să aibă o comunicare foarte bună cu suporterii. Dialogul va rezolva această problemă cu fanii, mai ales că acum chiar i-a chemat și le-a spus că este dispus să vorbească cu ei.

”Nu l-aș fi susținut pe Rednic dacă termina pe locul 9”

-Dacă ai fi fost în funcția asta înainte de 3 iunie 2019, și Rednic termina pe locul 9, l-ai fi mai susținut în funcție?

Nu, dar depinde de contract. Mircea Rednic a avut un obiectiv foarte clar, o clauză, altfel nu puteai să-l demiți. A fost opțiunea clubului. Dar eu sunt momentul de față la club, am un antrenor, sunt convins că vom reuși cu el și vom merge mai departe.

-De ce n-ați mai ajuns în luna octombrie a anului trecut?

A fost foarte simplu, a fost o problemă contractuală și nimic mai mult. Nu financiară. Acum am aceeași ofertă pe care am avut-o la vremea respectivă, nu am nimic în plus.

”Dacă semnam eu în octombrie, nu știu dacă mai ajungea Mircea Rednic”

-A avut vreo legătură venirea lui Mircea Rednic cu faptul că nu ați mai ajuns dumneavoastră?

Eu dacă semnam nu știu dacă mai ajungea Mircea Rednic. Pentru că eu am negociat înainte cu două zile. Dacă eu semnam atunci nu știu dacă mai venea el. Sigur că eu după m-am întâlnit cu Mircea, am vorbit, chiar m-a întrebat atunci dacă nu vreau să mă întorc înapoi la Dinamo, că el are nevoie de mine. Am avut o relație și am în continuare o relație bună cu Mircea.

”Nu vreau să-mi stric prietenia cu nimeni pentru lucruri mărunte”

-Chiar și acum?

Da, chiar l-am sunat zilele trecute, nu e nimic de ascuns, nu mi-a răspuns și apoi m-a sunat el pe mine după-amiază. L-am rugat frumos să nu mai vorbească despre mine și despre antrenor, pentru că a spus că eu cu FRF și cu Iașiul că am plecat și am luat bani, și de Neagoe că și-a luat banii de la Sepsi. I-am spus și e normal. Eu nu vreau să mă bălăcăresc cu foștii mei colegi în presă. L-am sunat și l-am rugat dacă are ceva cu mine să mă sune pe mine, suntem foști colegi de echipă, am jucat împreună, îl consider unul dintre cei mai buni antrenori din țara asta și putem vorbi aceste lucruri între noi, ca să ne rezolvăm problemele.

-Și ce v-a spus?

Cred că Mircea a înțeles pentru că acesta este modul meu de lucru, nu vreau să-mi stric prietenia cu nimeni pentru lucruri mărunte.

”Aș colabora cu Rednic în viitor. Nu cred că el va cumpăra Dinamo”

-Crezi că este posibil ca în viitor să colaborați?

Cum să nu? De ce nu? El este un antrenor care nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul românesc și nu numai.

-Dar crezi că există posibilitatea ca el să cumpere Dinamo?

Nu cred, sincer vă spun. Și nu cred pentru că dacă exista această posibilitate până în momentul de față se făceau pași concreți. Chiar dacă eu nu sunt amestecat în chestia asta și nici nu mă interesează, singurul care deține datele necesare este domnul Negoiță și cei care se ocupă de această tranzacție, eu nu cred că se va realiza.

-Tu dacă ai avea 3 milioane de euro ai cumpăra Dinamo?

Nu e vorba doar de 3 milioane de euro aici. Este vorba de ce faci de a doua zi. Pentru că în momentul de față, într-o investiție privată cu capital românesc, când te trezești dimineața, nici nu te speli pe față sau pe dinți și bagi mâna în buzunar. Sunt cheltuielile de zi de zi ale unei echipe de fotbal, așa că ajungi la alte milioane de euro. Și atunci nu este chiar așa de simplu să fii proprietar de echipă de fotbal.

”Negoiță nu cred că va vinde. Este 100% implicat dar nu va da salarii mai greu vom avea salarii de peste 10.000 de euro”

-Crezi că va vinde Negoiță?

Sincer, nu. Eu nu cred pentru că îl văd îngrijorat și preocupat de echipă în momentul de față. De aceea nu cred că va vinde.

-Este implicat 100% Negoiță în momentul de față?

Da. Este. Din discuțiile pe care le-am avut cu dânsul când am venit, este la curent cu tot ce se întâmplă la echipă. Și mi se pare normal să fie așa. Este proprietarul acestei echipe.

-O să vă susțină și financiar? Vor fi din nou salarii de 10.000 de euro?

Mai greu. Trebuie să avem grijă pentru că chiar dacă ne luăm un risc de performanță, am găsit un club curat aici. Și eu vreau să-l păstrez curat din punct de vedere financiar. Nu vreau să se mai întâmple ce s-a întâmplat când a venit și a preluat domnul Negoiță acest club. Cu acest bulgăre care pleacă la vale și nu mai poți să-l mai oprești.
Trebuie să avem grijă de acest club.

”Cu o bună organizare, disciplină, multă muncă și umilință putem face performanță”

-Se poate face performanță așa?

Da, cu siguranță. Dar acest lucru nu se poate face decât cu o foarte bună organizare a clubului, disciplină, multă muncă și chiar umilință. Asta trebuie să fie rețeta succesului în momentul de față la bugetul pe care-l avem noi. Numai așa putem reuși. Dar cu bugetul pe care-l avem fără probleme putem ajunge în play-off.

-Salariile până unde pot ajunge?

Putem face un efort foarte mare, de aceea nu ne grăbim. Putem să dăm salariu mare dar să fie un jucător care să ne ajute foarte mult. Dau un exemplu, un atacant de foarte mare calitate. Am urmărit zilele acestea sute de atacanți. Dar sunt unii foarte buni de care nu te poți apropia financiar. Vorbim de salarii de 25.000-30.000 de euro. Plus comision la impresar, 25.000-30.000 de euro. Noi nu putem plăti asemenea salarii.

”Trebuie să băgăm toți capul în pământ, să ne ascundem toți și să muncim. Ce să prezentăm?”

-Cum crezi că se va rezolva această problemă cu fanii?

Rezultatele vor rezolva această problemă. Noi mai mult decât să fim deschiși, să fim transparenți, nu putem face. Suntem aici, s-a interpretat foarte mult că de ce fără presă la reunire, sau de ce fără prezentarea lui Prunea și a lui Neagoe. Păi, noi, locul 9, cea mai rușinoasă clasare din istoria clubului, mai avem nevoie? Noi trebuie să băgăm toți capul în pământ, să ne ascundem toți și să muncim. Și să prezentăm ce? Jucători noi nu prea avem. Eu sunt prezent la toate emisiunile. Sunt deschis, n-am nimic de ascuns. O să ne prezentăm în play-off. Vor fi conferințe de presă normale. Dar deocamdată trebuie să ne ascundem cu capul în pământ și să muncim.

-Ce mesaj ai pentru suporteri?

Nu le cer să aibă răbdare, că nu mai pot să aibă răbdare. Au fost doi ani în care am suferit și eu alături de ei pentru că am fost la majoritatea jocurilor. Dar le cer să aibă încredere că muncim și facem totul să fie bine pentru ei. Fără suporteri suntem 0, suntem nimeni.

Citește și:

VIDEO România are VIITOR! Elevii lui Mirel Rădoi au făcut spectacol în primul meci

-->
Previous A SEMNAT Dinamo tocmai a prezentat un nou jucător
Next VIDEO România are VIITOR! Elevii lui Mirel Rădoi au făcut spectacol în primul meci

1 Comment

  1. Avatar
    Patriche Iulian
    iunie 19, 2019
    Răspunde

    Atata demagogie mai rar intalnesti. Hai sa spunem de toate, dar fara nimic concret, doar vorbe goale: „Vom munci sa fie bine, tovarasi!”. Domnule Prunea, de la dinamovistii adevarati, indemnul clasic pentru cei ca dumneavoastra: LASA-NE, LASA-NE !

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *