INTERVIU PREMIUM Prunea îi transmite un mesaj CLAR lui Negoiță. Ce vrea de la fani


Florin Prunea are trei săptămâni de când este directorul general al lui Dinamo și trage concluziile stagiului de pregătire de la Marbella într-un interviu exclusiv pentru doardinamo.ro. Fostul portar a reușit în această perioadă 10 transferuri, a stat zi de zi aproape de Eugen Neagoe și jucătorii săi, vorbește des cu Ionuț Negoiță, căruia i-a cerut să vină mai aproape de fotbaliști, dar și să nu mai fie restanțe salariale la Dinamo. În schimb, el garantează că în acest sezon clubul din Ștefan cel Mare își va îndeplini obiectivele.

-Vă bucurați că ați terminat cantonamentul din Spania cu trei victorii?

Nu contează prea mult rezultatele din meciurile amicale, contează punctele, când  vom juca pe ele. A fost un cantonament reușit din toate punctele de vedere, chiar dacă a fost atipic, destul de scurt, dar băieții s-au angajat destul de bine la efort. Am întâlnit adversari destul de buni, care ne-au pus probleme, Kilmarnock este o echipă care va juca în cupele europene, iar băieții nu au cedat. Au fost condiții extraordinare la Marbella, am fost feriți și de accidentări, exceptându-l pe Andrei Sin, care-și va reveni cu siguranță până la meciul cu Viitorul.

-Veți mai avea și un meci amical, cu Chindia Târgoviște?

Încercăm să facem un meci amical miercuri, am vorbit cu mai multe echipe, sperăm că vom reuși.

-Au băieții un moral bun după cele trei victorii?

Normal, e important. Victoriile aduc victorii. Dar pe de altă parte nu trebuie nici să se culce pe o ureche. Au intrat și jucătorii tineri, Mihaiu a reușit din nou să marcheze, un jucător foarte bun.

-Pe ce loc ați paria că termină Dinamo la finalul campionatului?

Greu de spus. Pentru noi cel mai important este începutul de campionat. Echipele nu sunt pregătite, nici eu noi nu suntem, și cred că nici Viitorul. Echipele bine organizate, care vor avea un start puternic, vor fi echipele care vor avea câștig la sfârșit. Fiecare cu obiectivele pe care le au. Pentru noi este accederea în play-off.

-Care credeți că e rețeta succesului în ceea ce privește campania de transferuri?

Am adus doar jucători pe care i-am cunoscut. Unii au mai lucrat cu mine și cu Neagoe și la alte echipe, pe alții îi cunoaștem foarte bine, nu e o rețetă specială, e foarte simplă. Am adus doar jucători care au evoluat pentru echipele lor de club. Dar pot mai mult decât ce au arătat la Marbella, o parte dintre ei au venit în urmă cu pregătirea, cu un jucător de valoare îți este mai ușor ca să compensezi.

-Ceea ce se vede cu ochiul liber este că în acest moment Dinamo arată ca o echipă serioasă…

Mai avem mult de muncă. Îi cunoaștem pe jucători, e foarte simplu, plecând din poartă, îi cunoaștem pe toți, sunt băieți admirabili, băieți cu familii o parte dintre ei, pe jucătorii străini i-am urmărit, știam ce luăm, am vorbit pentru Kevin Bru, știam că a câștigat 7 meciuri în Europa League, care a câștigat la Olympique Marseille și care a bătut Lazio, nu putea fi un jucător rău. Am cerut informații din Cipru, că avem prieteni, fostul lui antrenor ne-a vorbit foarte frumos de el, l-am urmărit meciuri întregi și am decis să-l luăm.

La Brito, eu am fost jucător la Xanthi, am vorbit cu foarte multă lume de acolo și ne-au spus despre Brito lucruri frumoase. Va fi un jucător care ne va ajuta când va fi pregătit din punct de vedere fizic.

-Kevin Bru și Brito când credeți că vor ajunge la potențialul lor maxim din punct de vedere fizic?

Noi sperăm ca în cel mai scurt timp. Aici depinde de cum vor lucra Neagoe și colaboratorii lui. Dar eu cred că se lucrează foarte bine, băieții acceptă antrenorii corecți. Marius Dima este un om care nu dă nici jumătate de metru în spate când e vorba de muncă, dar băieții îl acceptă, pentru că știu că le va fi mai ușor în campionat. Secundul, Sebi, vorbește foarte mult cu ei, jucătorii când te simt că ești corect, că vrei să-i ajuți să treacă peste momentele grele, sunt alături și ei de tine.

-Ionuț Negoiță este aproape de dumneavoastră?

Da, tot timpul a fost. Am vorbit în toată această perioadă. Din moment ce toată campania de pregătire a fost una bună, s-au făcut și niște sacrificii, dar salariile nu sunt mai mari decât au fost înainte. Tot cam pe acolo suntem. N-am depășit bugetul absolut deloc. Mai pleacă și jucători, îmi pare rău. Am avut o discuție cu N Diaye, un băiat admirabil, l-aș recomanda cu multă căldură la orice echipă, un profesionist adevărat, s-a pregătit foarte bine. Avem acolo în jur de 3-4 jucători și am luat această decizie cu părere de rău.

-Ioan Filip rămâne?

Ioan este un jucător pentru care am toată stima, la modul cum se pregătește la vârsta lui. Aș vrea să am numai jucători ca el. El cred că va rămâne.

-Cu Papazoglou și Reda Jaadi ce se întâmplă?

Ei sunt în program separat, sunt pe lista de transferuri. În cazul în care nu vor fi se vor pregăti separat. Noi le respectăm contractul, dar nu mai au nicio șansă să revină la prima echipă.

-Mihai Popescu?

Nu știu de ce nu a rămas acolo, vom avea o discuție zilele acestea în ceea ce-l privește, știu că a făcut o jumătate de an foarte bună acolo. Are șanse destul de mici să joace, sunt mulți jucători pe postul lui.

-Ionuț Negoiță vinde clubul?

Nu! Eu sunt convins că nu vinde și am spus-o de la început și rămân consecvent. Este un om pe care-l preocupă soarta clubului Dinamo. Eu îl simt dornic de performanță acum. Și e mai implicat ca niciodată. Chiar o să-l rog să vină să vorbească cu băieții, pentru că este patronul acestei echipe. Trebuie să facă asta, este cel care are grijă de ei și să-i liniștească, am avut niște probleme financiare, sper ca ele să se rezolve în cel mai scurt timp, când vin banii din drepturile tv (n.r. 11 iulie) se vor vira banii către băieți și vom veni cu salariile la zi. Este dreptul lor, au și ei familii, au copii și trebuie să fie plătiți la timp.

-O să vă asigurați să nu mai fie aceste întârzieri pe viitor?

Eu sper să nu mai fie. Este extrem de important ca echipa să fie liniștită. Echipele care vor fi plătite la timp, care vor fi foarte bine organizate, chiar dacă nu este un campionat foarte valoros, echipele care-și respectă jucătorii și care știu să-și țină fotbaliștii aproape, vor face performanță. Cine nu, va fi foarte greu.

-Mai vine vreun jucător?

Mai dorim, da. Baez nu poate veni. Salariul era prohibitiv, el nu a căzut la un acord cu Fiorentina pentru rezolvarea problemelor financiare ale lui. Dacă vom mai găsi ceva care este peste ce avem acum, vom mai lua.

-Un mesaj pentru suporteri?

Este o echipă care arată cum vor ei. O echipă agresivă, o echipă cu jucători care știu ce înseamnă Dinamo, și asta am încercat în cantonament împreună cu Neagoe, să le spunem ce înseamnă acest club, unul imens, un club care a dat României, oameni și fotbaliști de calitate. Ei sunt la cel mai mare club din România din punctul meu de vedere. Și-i văd și pe ei că se interesează de meciuri. Le-am zis că și eu am fost fotbalist la Dinamo peste 200 de meciuri, ei trebuie să înțeleagă ce înseamnă acest club. Dar suporterii nu cred că mai au răbdare. Dar le cer să aibă încredere că vom face tot ce depinde de noi, plecând de la mine, antrenori, jucători, să-i readucem pe stadion și să avem rezultate.

Citește și:

S-A STABILIT Primul meci care se joacă pe Arena Națională și prețul biletelor

 

-->
Previous S-A STABILIT Primul meci care se joacă pe Arena Națională și prețul biletelor
Next Câteva concluzii după ce am fost cu Dinamo în cantonament. Cum poate arăta echipa cu Viitorul

1 Comment

  1. Avatar
    Radu
    iulie 6, 2019
    Răspunde

    Peste ce avem acum : TORJE, să nu uităm că Torje a mai venit pe 10.000 de euro pe lună, cred că ar fi o variantă bună. RĂDUȚ, o soluție ca mijlocaș coordonator, lângă Nistor, cred că ar veni pe un salariu ok. Cu cei 2 cred că intrăm liniștiți în play-off.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *