INTERVIU PREMIUM Parfait Mandanda: ”Vreau să rămân să iau campionatul cu Dinamo”


Parfait Mandanda a fost unul dintre cele mai răsunătoare transferuri din această iarnă. Un tip extrem de modest și pozitiv, portarul de 29 de ani are o poveste foarte frumoasă.  este fratele lui Steve Mandanda, portarul lui Olympique Marseille și al Franței, ei fiind în total patru frați, toți goalkeeperi. Culmea, a fost convins să  lase Charleroi și să vină în România de Harlem Gnohere. Cu toate astea spune că nu-i trece prin gând să meargă vreodată la FCSB. Scopul lui este să-i demonstreze lui Rednic că merită să rămână din vară, el fiind doar împrumutat, și să câștige un titlu de campion cu Dinamo.

-Cum te simți în țara noastră?

Îmi place mult în România, cunoșteam deja țara, deoarece prietenul meu, Harlem Gnohere este aici, am venit de câteva ori să-l văd jucând aici.

-El ți-a dăruit și tricoul lui Dinamo?

Da, Harlem mi-a dat acel tricou înainte să ajung să joc la echipă. Tricoul este un simbol, pentru că nu jucam încă la Dinamo. Acesta a fost destinul.

-Ți l-a dat și pe cel de la FCSB?

Nu, sincer. Doar pe cel de la Dinamo.

”Nu mă gândesc să plec la FCSB”

-Dar dacă patronul FCSB, Gigi Becali, ar face o ofertă pentru tine, cum a făcut pentru Gnohere, ce ai face?

Pentru moment, sunt la Dinamo București, sunt bine aici. Nu mă gândesc să plec la FCSB. Țelul meu este să ajut clubul să urce, să dau tot ce am mai bun pentru ca la anul să ajungem în play-off și să fim în primele trei.

-Crezi că sezonul viitor puteți lua campionatul?

Sigur că e posibil să fim campioni sezonul viitor. Trebuie să muncim, conducerea să facă eforturi ca jucătorii să se simtă bine pe teren, iar noi să jucăm bine.

Parfait Mandanda după primul meci pe Ștefan cel Mare

”Misiunea noastră este să arătăm că Dinamo este un club mare”

-Ce înseamnă Dinamo pentru tine?

Foarte mult, le mulțumesc celor de la Dinamo, staff-ului, jucătorilor, antrenorilor, pentru că mi-au dat această oportunitate de a juca aici, de a apăra blazonul clubului. Dinamo e acum în play-out, dar nu aici este locul nostru. Misiunea noastră este de a arăta că Dinamo este un club mare.

-Există vreo posibilitate să rămâi și din vară?

Este posibil, da. Aș vrea să rămân, cred că am calitate să fac asta. Vreau să îi arăt antrenorului că merit să rămân și sezonul următor.

-Vlad Muțiu cum ți se pare?

Concurența cu Vlad este bună. Postul de portar semnifică că poate juca doar unul. Este o concurență benefică. Atunci când joacă el, sunt fericit pentru el, că face meciuri bune. Când joc eu, cred că și el e mulțumit pentru mine. Pe teren ne concentrăm să ne facem treaba.

”Nu mai sunt Parfait de acum câțiva ani. Trebuie să jucăm și pentru Rednic”

-Ce înseamnă Mircea Rednic pentru tine?

Este un antrenor foarte bun. M-a văzut cum am crescut ca portar, mi-a oferit debutul în campionatul Belgiei, acum am o oarecare experiență, nu mai sunt Parfait de acum câțiva ani. Antrenorul este foarte bun. În România, nu doar la Dinamo, are o reputație foarte bună. Este obiectivul nostru să-i arătăm că jucăm și pentru el.

-Ce știai despre România înainte să vii aici?

Cunoșteam Bucureștiul, un oraș foarte frumos. Apoi știam despre clubul Dinamo, care a jucat în Cupa Campionilor, în Europa League. Dincolo de asta, nu știam foarte multe.

-De castelul Bran ai auzit?

Castelul lui Dracula, nu? Da, am văzut pe internet, aș vrea să-l vizitez. Poate-l iau pe Gnohere și mergem împreună.

”Românii sunt foarte drăguți”

-Ce-ți place la București?

Când eram în Belgia și ieșeam în oraș, vorbeam cu multă lume. Acum nu cunosc prea mulți oameni, deci merg liniștit, merg prin magazine, îmi place să ies cu familia, să ies la cinema. Românii sunt foarte deschiși, am încercat să vorbesc cu ei, ne-am înțeles cumva. Sunt foarte drăguți.

-Cu cine te înțelegi cel mai bine de la Dinamo?

Sincer să fiu, cu toți! Cu Ciobi, Reda Jaadi, Sorescu, Jordan. Cu toți mă înțeleg bine. Suntem un grup frumos.

-Cunoșteai vreun jucător înainte să vii?

Da, pe frații Jaadi, din Belgia.

-Cum simți tu grupul?

Grupul este bun, simt că este o atmosferă bună. Grupul începe să se formeze, e important. Când un grup se formează, pe teren se pot întâmpla doar lucruri bune.

-Ce înseamnă fotbalul pentru tine?

Pentru mine, fotbalul este un vis. Visam să fiu fotbalist, acum am devenit. Mi-am îndeplinit visul.

”Când eram mic, eram fundaș. Acum suntem patru frați portari”

-Cum e să mai ai încă trei frați, toți portari…

Da, suntem patru frați, patru portari. Este o plăcere, pentru că într-o situație dificilă nu suntem singuri. Ne dăm sfaturi, încercăm să ne ajutăm. Știu că e incredibilă situația asta. Nu știu cum a fost posibilă, pur și simplu s-a întâmplat. Și sunt foarte mulțumit că am ajuns toți portari profesioniști.

-Cum ai început fotbalul?

Am început fotbalul la 8 ani. Eram fundaș. Apoi, într-o zi am plecat la Cannes și acolo m-au pus în poartă. Apoi am jucat pentru Beauvais, apoi la Charleroi, iar acum la Dinamo.

-Tu ești perfect?

Încerc să fiu perfect. Nu știu de ce mi-au pus părinții mei acest nume. Poate au simțit că voi încerca să fiu perfect sau pentru că eram frumos. (n.r. râde)

-Care este cel mai important sfat pe care ți l-a dat Steve Mandanda?

Cel mai important a fost următorul: să muncesc pentru că într-o zi munca va da roade. Niciodată nu am uitat asta. Am muncit din greu, am ajuns la Dinamo pentru că am muncit mult.

-Care este visul tău în fotbal?

Nu este neapărat un vis. Mi-am zis tot timpul că nu e greu să fii profesionist, este mai dificil să rămâi la acest nivel. Sunt 10-11 ani de când sunt profesionist, așa că eu sunt mulțumit și sper să rămân profesionist în continuare.

”Ține doar de noi ca Dinamo să joace într-o zi în Liga Campionilor”

-Crezi că Dinamo ar putea juca în Liga Campionilor?

Este posibil să ajungem în Champions League. De ce nu? Ține numai de noi să dăm totul pe teren. Sunt sigur că dacă vom câștiga campionatul într-o zi am putea merge și în Liga Campionilor.

-Cum ți se pare nivelul Ligii 1?

Am văzut patru meciuri și nivelul nu este deloc rău. În play-off se joacă un fotbal mult mai bun. Depinde de noi să arătăm că locul nostru nu e în play-out și să încercăm să ajungem în play-off anul viitor.

-Cum e Parfait Mandanda în afara terenului?

Eu sunt un om simplu, îmi place să râd mult, să cânt, să muncesc. Sunt simplu și responsabil.

-Tu ai vreun câine?

Da, am un cățelus pe care îl cheamă chiar așa… chien (n.r. câine în franceză).

”Mesajul meu pentru fanii lui Dinamo: ”NU VĂ VOM DEZAMĂGI”

-Ai un mesaj pentru fanii lui Dinamo?

Mesajul pentru fanii lui Dinamo este că ne pare rău că suntem în play-out, dar trebuie să mergem mai departe și îi așteptăm la stadion, le apreciez sprijinul. Anul viitor va fi un sezon bun. Nu îi vom dezamăgi.

-Ai văzut coregrafiile fanilor?

Da, le-am văzut. Antrenorul ne vorbește mult de ei. Sunt emoționanți, îmi place să merg la stadion, chiar dacă acum vin puțini. Când am văzut ce au făcut la meciurile cu Steaua, sunt incredibili. Depinde de noi să-i facem să facă și alte coregrafii și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor.

Citește și:

OFICIAL Recompensă pentru unul dintre cei mai buni dinamoviști. Convocare!

-->
Previous Impresionează și adversarii, doar cine trebuie nu-l observă încă
Next OFICIAL Recompensă pentru unul dintre cei mai buni dinamoviști. Convocare!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *