--> -->

INTERVIU PREMIUM Noul căpitan: ”Nu-mi doresc să plec de la Dinamo”


-->
Noul căpitan al lui Dinamo, Sergiu Hanca, este un om destul de retras, despre care mulți nu știu prea multe. Familist convins, el și-a văzut întotdeauna de fotbal și a muncit zi de zi timp de mulți ani pentru a încheia anul 2017 cu performanțe care ar face mândru orice fotbalist. La final de an, el este fericit. Soția sa, dinamovistă și ea de mic copil, îi va aduce pe lume peste două luni un băiețel și din 2018 va fi căpitanul echipei pentru care atunci când era jucător la Târgu Mureș, a stat în ploaie, în galerie, la un meci în deplasare Astra-Dinamo, la a doua întâlnire cu Andreea, cea care i-a devenit ulterior soție. Sergiu Hanca își dezvăluie toate secretele prin acest interviu exclusiv doardinamo.ro.

-Ce înseamnă Dinamo pentru tine?

Un vis împlinit.

-De când ai început să ții cu această echipă?

Țin cu Dinamo de mic copil. Tata este tot dinamovist și va deveni o tradiție de familie. Cu siguranță voi transmite dragostea asta și băiețelul meu.

-Care a fost secretul tău anul trecut?

Disciplina în viața personală, multă muncă alături de antrenorul meu personal Sasha Calisthenic și băieții care lucrez în programul de Mental Coaching ”Super Brain”.

”Cel mai bine joc aripă dreapta”

-Crezi că poți repeta sau chiar îmbunătăți performanțele din sezonul 2016/2017?

Cu siguranță! Sunt în revenire de formă, mi-a părut rău că a venit vacanța de iarnă, abia am început să mă ”încălzesc”. Promit să continuu la fel la reluarea campionatului.

-Te-au afectat toate schimbările din ultima vreme din cadrul echipei? Ai fost de multe ori ”sacrificat” pentru a juca Valentin Costache sau ai jucat pe alte posturi. Unde dai cel mai bun randament?

Nu vreau să discut despre colegul meu și ce au făcut cei de la club. Au fost mai mulți factori care m-au adus în situația de atunci, acum nici nu vreau să mă mai gândesc, am trecut peste toate și cu ajutorul băieților de la Mental Coaching astăzi reușesc să redevin cel mai bun pasator al echipei. Cel mai bun randament cred că îl dau în sistem 3-5-2, aripă dreapta, pentru că am libertate și pot să mă desfășor mai bine.

”Voi purta banderola cu mare mândrie și considerație”

-Vei fi căpitan începând din retur. Ce înseamnă această banderolă pentru tine?

Pentru mine căpitan este Filip însă atunci când voi purta banderola o voi face cu mare mândrie și considerație.

-Cum a resimțit echipa schimbarea Contra-Miriuță? Există diferențe mari între cei doi?

Este diferență. Fiecare antrenor are stilul lui, nu pot fi comparați.

-Este rușinos pentru Dinamo să termine anul pe locul 7? Unde crezi că veți fi la finalul sezonului?

Da, nu este un loc care să ne facă cinste și regretăm parcursul mai puțin bun. Va trebui să luptăm mult, să revenim cu forțe proaspete și să câștigăm toate meciurile rămase pentru a ne califica în play-off cu fruntea sus, așa cum am reușit anul trecut.

-Ce-i trebuie echipei pentru a lua din nou titlul după o pauză foarte lungă?

Continuitatea și condiții mai bune.

-Pe voi vă afectează să auziți că Ionuț Negoiță vrea să vândă echipa?

Pe mine personal, nu.

”Mai am multe de demonstrat în țară”

-De obicei cel care poartă banderola se transferă în străinătate. Crezi că va veni și rândul tău?

Am observat că s-a creat acest mit. Sincer, nu îmi doresc să plec de la Dinamo, mai am multe de demonstrat în țară, dar, dacă voi pleca, o voi face doar la o echipă importantă.

-S-a tot scris că sunt animozități între români și străini la Dinamo. Care este adevărul?

Eu mă înțeleg foarte bine cu străinii, nu am avut niciodată divergențe cu ei și nici nu am auzit să fie probleme vreo dată în vestiar între ceilalți colegi ai mei, au fost simple speculații.

”2017 a fost cel mai bun an din viața mea”

-Cât de greu ți-a fost să fii asociat cu episodul Piatra-Neamț deși nu ai fost implicat direct?

Aș vrea să nu îmi mai amintesc acest episod, a fost urât să văd cum oameni care nu mă cunosc absolut deloc, cum își dau cu părerea total greșit despre mine și viața mea. Spre surprinderea mea, au fost și oameni foarte importanți din fotbal, pe care eu îi admir enorm, care m-au susținut și m-au ajutat să depășesc momentul.

-Cum a fost anul 2017 pentru tine?

2017 a fost cel mai bun an din viața mea. Am intrat în istoria lui Dinamo drept cel mai bun pasator, am ajutat decisiv la calificarea în play-off, am câștigat Cupa Ligii, am jucat în ultima etapă cu titlul pe masă, am debutat la echipa națională și am devenit al 13-lea cel mai valoros jucător român din lume. Un an excelent!

-Ce aștepți de la 2018?

Să fie mai bun decât 2017.

”În copilărie fotbalul era pe locul 2. Eram foarte pasionat de matematică”

-Unde petreci Sărbătorile?

Crăciunul îl petrec aici, la Târgu Mureș, alături de familie, și Revelionul în Qatar, mergem la prietenii noștri Valentin Lazăr și Dragoș Grigore.

-Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de la Moș Crăciun când erai copil?

O tabletă de calcul. Eram foarte pasionat de matematică. Când eram mic fotbalul era pe locul 2.

-Ce semnifică credința în viața ta?

Credința este cea mai importantă, ea mă ajută mereu să merg mai departe.

-Dacă ai avea o putere magică, care ar fi lucrul pe care ți l-ai dori cel mai mult să-l ai, sau o situație pe care ți-ai dori să o schimbi?

Întâmplarea din 6 mai 2016. (n.r. ziua când Patrick Ekeng se prăbușește pe gazon și la scurt timp moare în tricoul lui Dinamo)

”Nu există mândrie mai mare decât să cânt imnul României. Îl știu de la 6 ani”

-Ce a adus Cosmin Contra nou la națională? Crezi că veți fi la EURO?

Cu siguranță vom fi acolo! Din punctul meu de vedere, Mister Contra este omul cel mai potrivit pentru echipa națională în momentul asta. Știe exact cum să motiveze jucătorii și cred că așa o să reușească calificarea.

-Ceea ce am observat la tine, față de ceilalți jucători, este că știi imnul României și îl cânți la perfecție. De la ce vârstă l-ai învățat?

🙂 Da! Îl cânt cu mare mândrie. Până acum nu a existat o onoare mai mare pentru mine decât să pot cânta imnul pentru echipa națională. Îl știu de la vârsta de 6 ani, l-am învățat încă de la grădiniță.

-Care este cea mai frumoasă amintire pe care ai trăit-o ca fan dinamovist?

La a doua întâlnire, soția mea m-a dus cu galeria în deplasare la un meci Astra-Dinamo, am stat două ore într-o ploaie torențială, era prima oară când mergeam în galerie, a fost o experiență frumoasă.

-->
Previous INTERVIU EXCLUSIV Lecție de viață. Cum trăiește Crăciunul Rivaldinho
Next Contra: ”Se mulțumesc cu puțin”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.