INTERVIU PREMIUM Neagoe: ”Rămân zi și noapte la Săftica.” Mesaj pentru Rednic


Dinamo în era Eugen Neagoe. Este prea devreme să se vadă o schimbare importantă, dar ceea ce se observă cu ochiul liber este atmosfera foarte bună din lot. Noi am realizat un interviu cu antrenorul lui Dinamo în care a răspuns și la întrebări mai incomode, dar a vorbit și despre planurile sale, tipul de jucători care-i plac, dar i-a transmis și un mesaj pentru Mircea Rednic.

-Cum e să fiți antrenorul lui Dinamo?

Sincer este o onoare. Dinamo este un club foarte mare, cu o istorie imensă, dar totodată o mare responsabilitate.

-Ce puteți să le răspundeți fanilor care vă reproșează că ați spus că Dinamo ar fi avantajată de arbitri și că se dorește ca echipa din Ștefan cel Mare să fie în play-off?

Sincer, eu indiferent la ce club activez încerc să fac tot ce depinde de mine ca echipa pe care o antrenez să aibă rezultate bune. Mai greșesc și eu, dar nu am făcut-o cu nicio intenție. Am greșit că am spus acest lucru, dar știm cu toții că Dinamo este un club uriaș. Sunt convins că dacă vom munci foarte mult, cu seriozitate, responsabilitate, asta le cer și jucătorilor, sunt convins că Dinamo va ajunge în play-off și Dinamo se poate bate și la cupele europene fără niciun fel de problemă.

-Cum v-au convins conducătorii lui Dinamo să acceptați oferta în aceste condiții destul de neplăcute?

Este o situație grea, este adevărat. Dar eu le-am spus conducătorilor exact ce îmi doresc, oamenii au înțeles, este normal, le-am explicat că trebuie să facem mai multe modificări în echipă, nu pentru că așa vreau eu, ci așa consider că vom deveni mai puternici.

”Vor mai veni cel puțin patru jucători valoroși”

-Câți jucători vor mai veni?

În afară de Gabriel Moura vor mai veni cel puțin 4 jucători. Dar dintre foștii jucători de la Sepsi nu mai vine nimeni. Vor veni jucători valoroși, asta încercăm să aducem.

-Ce vă mai amintiți din perioada în care ați jucat la Dinamo?

Îmi aduc aminte cu mare plăcere. Erau jucători valoroși, foarte mulți tineri, unul dintre ei este fostul mare jucător și din păcate acum vorbim despre regretatul Cătălin Hîldan, din păcate acum vorbim la trecut de el, iar pe lângă Cătălin erau Tararache, Cosmin Contra, Mihalcea, Florentin Petre, în acea perioadă a debutat și Marius Niculae, era Ciobotariu, Florin Prunea, o echipă cu jucători valoroși.

”Cătălin Hîldan era un luptător”

-Cum era Cătălin Hîldan?

Un fotbalist foarte, foarte bun. Un mare dinamovist și un băiat de mare caracter. El insufla profesionalismul de atunci, deși era foarte tânăr. Avea calități formidabile, era un luptător. Din păcate acum vorbim la timpul trecut despre Cătălin, dar el a fost un băiat cu un suflet imens.

-În ce relații sunteți cu actualul selecționer, Cosmin Contra?

În relații bune, corecte. Pot să spun că am fost chiar amici, nu prieteni, pentru că viața ne-a dus în diferite locuri.

”Eu cred că dinamoviștii dacă vor juca bine vor fi acum la echipa națională”

-Credeți că acum va convoca mai mulți jucători de la Dinamo?

Eu cred că dacă vom avea rezultate foarte bune și sunt convins că le vom avea, atunci cu siguranță și jucătorii noștri vor fi priviți altfel și vor avea șanse mult mai mari de a fi în vizorul selecționerului. Eu sunt convins că și Cosmin Contra se uită cu mare atenție inclusiv la noi, așa cum se uită la toate echipele. Eu cred că fotbaliștii care vor avea evoluții foarte bune vor face parte din echipa națională.

-Cum le răspundeți celor care vă reproșează că ați dat afară jucătorii aduși de Mircea Rednic?

Sincer eu și cu Mircea Rednic am o relație corectă. Am mai discutat cu el și la telefon de câteva ori, dar de când am preluat Dinamo nu. Eu nu sunt genul de antrenor care să fac asemenea lucruri. Nu am de ce, mi l-am dorit foarte mult pe Aliji, am vrut să rămână, să lucrăm împreună, am avut o discuție cu el, mi-a spus că-i pare rău, că indiferent cine venea sau dacă rămânea Rednic, el luase decizia să plece să fie mai aproape de familie. Iar ceilalți jucători sunt în lotul echipei noastre.

”Nu m-am gândit niciun moment să renunț la jucătorii aduși de Mircea”

-Cu frații Jaadi ce se întâmplă?

Ei sunt sub contract cu noi dar nu intră în planurile mele. Eu îmi doresc alți jucători și vor veni alții în locul lor cu siguranță. Fotbaliști care ne vor putea ajuta pe acele poziții. Nu sunt eu vinovat că ei nu au confirmat la Dinamo. Montini a fost adus în mandatul lui Mircea Rednic, Filip, N Diaye, Klimavicius, sunt jucători care sunt cu noi în cantonament. Niciun moment nu m-am gândit să renunț la jucătorii pe care i-a adus Mircea la Dinamo. Dar fiecare antrenor are viziunea lui despre fotbal, iar eu răspunde de rezultate. Cu părere de rău, vor mai pleca vreo 2, 3 jucători din lotul pe care îl avem acum, pentru că îmi doresc să fim mai puternici și am nevoie de fotbaliști mai valoroși. Avem și mulți jucători tineri, dar mulți dintre ei vor rămâne.

-Cine v-a impresionat dintre cei tineri?

Îmi plac toți. Și Lazăr, și Mihaiu, Moldoveanu, Ciobi, Ricci, sunt jucători importanți pentru echipă.

-Aveți un mesaj pentru Mircea Rednic?

Sincer eu îi doresc multă sănătate, Mircea este un antrenor valoros, sunt convins că în cel mai scurt timp își va găsi echipă sau va lua cea mai bună decizie, cred că a avut și oferte, sper să ne revedem cu mare plăcere.

”Play-off și cupe europene”

-Până unde credeți că puteți ajunge cu Dinamo?

În primul rând îmi doresc foarte mult să ajungem în play-off. Apoi dacă vom reuși să îndeplinim acest obiectiv impus de conducerea clubului cu siguranță că ne vom dori să ajungem în cupele europene.

-Preparatorul fizic, Marius Dima, va scoate untul din jucători?

Marius este în staff-ul meu de foarte mult timp, a fost în staff-ul nostru și la echipa națională, când era Victor Pițurcă selecționerul României, lucrăm de foarte mulți ani împreună, mai exact din 2007.

-Cu Victor Pițurcă ați mai vorbit? Vă sfătuiți cu el?

N-am mai vorbit de vreo 10 zile. Eu mă sfătuiesc și cu Cornel Dinu, pentru care am un respect deosebit, și cu Victor Pițurcă, care știți foarte bine ce relație am cu el. Dar la Dinamo nu este cazul să mă sfătuiesc pentru că nimeni nu cunoaște jucătorii pe care-i am mai bine decât mine.

-Cum credeți că îi puteți apropia pe suporteri?

Eu cred că ei pot trece peste dezamăgirile din ultimii doi ani doar prin jocul prin care îl vom arăta și rezultatele pe care sunt convins că le vom avea.

”Nu vreau să mi se scandeze numele. Vreau să-i văd pe suporterii lui Dinamo fericiți”

-V-ați dori ca după aceste rezultate să vă fie scandat numele în Ștefan cel Mare sau pe Național Arena?

Sincer, în primul rând nu ăsta e obiectivul meu, în primul rând mi-aș dori ca suporterii dinamoviști fericiți. Știu ce fani pătimași are acest club în toată țara și aș fi tare bucuros dacă am reuși să le răsplătim suportul pe care îl dau acestei echipe de atâția ani. Evident că ar fi o mândrie să mi se scandeze numele, dar e mai important ca noi să facem lucrurile așa cum trebuie și să readucem performanța la Dinamo.

-Cum l-ați perceput pe Ionuț Negoiță?

Vă spun sincer, am discutat de 2 ori, ambele discuții au durat cinci minute. Mi s-a părut un om ok, nu mi-a impus niciun jucător, am discutat doar ce trebuie să facem la echipă, mi-a urat succes, mi-a spus doar să luăm cele mai bune decizii pentru că el are încredere în noi.

-Cât de mult vă ajută Florin Prunea și Ionel Dănciulescu?

Florin Prunea și Dănciulescu știți foarte bine cine sunt, ei sunt dinamoviști pe viață și cu siguranță îmi vor fi de mare ajutor. Discut cu ei în fiecare zi, vedeți că stau foarte mult cu ei. În afară de antrenamente și de somn, asta facem, urmărim jucători.

”Ajung să urmăresc și 7 ore pe zi jucători”

-Cam câte ore pe zi urmăriți jucători?

Nu pot să vă spun cu exactitate. Și în vacanță am făcut același lucru, în fiecare zi am avut 5-6 ore, dacă nu chiar 7, timp în care reușesc să urmăresc mulți jucători. Este foarte greu să te hotărăști pe care îl vrei pentru că am avut foarte mulți jucători care ne-au plăcut, jucători care n-au vrut să vină în România, jucători care au cerut niște salarii imense pentru orice club din Liga 1. Am și discutat cu agenții respectivi și i-am rugat să discute și ei înainte de a ne propune un jucător, să ne spună și condițiile financiare. Pentru că dacă propune un jucător și el costă 1 milion de euro și mai vrea și salariu de 500.000 de euro, nu are rost să mai discutăm, pierdem timpul.

-Care este cuvântul de ordine acum la Dinamo?

În primul rând îmi doresc foarte mult să fim o echipă serioasă, o echipă pe care oamenii, suporterii, să o respecte, nu impun un program spartan, jucătorii au ușa deschisă, putem să discutăm oricând, absolut orice problemă, țin foarte mult la modul cum ne antrenăm, la modul cum jucăm, ăsta este pentru mine foarte, foarte important. Jucătorii trebuie să se respecte între ei, să fie prieteni, nu-mi plac discuțiile între jucători, le-am și spus că aici suntem o familie și trebuie să ne comportăm ca o familie adevărată, mai ales că stăm foarte mult împreună.

”Fotbaliștii îmi place să fie șmecheri pe teren, atunci îi respect”

-Ce vă place și ce nu vă place la un jucător?

Mie îmi plac jucătorii inteligenți, îmi plac și jucătorii șmecheri, așa cum se spune, dar aș vrea să fie șmecheri cu adversarii, atunci da, sunt jucători pe care eu îi respect. În general am o comunicare bună cu jucătorii pe care-i antrenez, sunt corect cu ei și vreau să fie și ei la fel cu mine.

-Cum reușiți să faceți niște jucători de care nu știa nimeni, cum este Tandia, să explodeze în Liga 1?

Sunt mulți jucători pe care i-am ajutat. În cazul lui Tandia, era un jucător cu multe calități, avea potențial, chiar dacă nu jucase foarte mult în Liga a II-a din Franța, eu am avut încredere în el, el fiind un băiat serios, cu calități foarte bune, după o perioadă în care s-a pregătit cu noi au început să apară și evoluțiile bune ale lui.

”Voi rămâne zi și noapte la Săftica să avem rezultate bune”

-Aveți un mesaj sincer pentru suporteri?

Să fie convinși că voi face tot ce depinde de mine ca Dinamo să ajungă în play-off și în cupele europene. Dacă va fi nevoie voi rămâne zi și noapte la Săftica doar ca să avem rezultate bune. Și sunt convins că vom reuși. Dar e important să avem parte de ajutorul lor, pentru că sunt importanți pentru noi, pentru jucători, și fără ei ne va fi mult mai greu.

Citește și:

EXCLUSIV Prima fotografie și prima declarație cu Gabriel Moura la Dinamo

-->
Previous EXCLUSIV Prima fotografie și prima declarație cu Gabriel Moura la Dinamo
Next VIDEO+FOTO De la trupele speciale. Ce antrenamente au făcut astăzi ”câinii”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *