INTERVIU PREMIUM Montini: ”Suporterii mi-au confirmat că fac alegerea potrivită”


Mattia Montini are deja înscrise 4 goluri în Liga 1 pentru Dinamo și are gânduri mari pentru anul care tocmai a început. Foarte serios și modest, italianul de 26 de ani care a crescut la AS Roma, a venit să pună osul la treabă pentru echipa din Ștefan cel Mare și spune că și-ar dori să-i calce pe urme lui Ionel Dănciulescu. Atacantul a oferit un interviu fanilor roș-albilor prin intermediul doardinamo.ro în care vorbește despre planurile sale, prietenia cu unul dintre rivali și cum se pregătește să joace în orice condiții meteo la reluarea campionatului.

-Mattia, ce ți-ai propus cu Dinamo în 2019?

Sperăm să jucăm mai bine decât anul trecut și acum trebuie să demonstrăm că putem intra în play-off. În cantonamentul ăsta ne-am antrenat bine și am muncit din greu pentru acest obiectiv. Noi trebuie să credem că putem să fim acolo.

-Dan Nistor spune că te asemeni cu Dănciulescu, atunci când el juca fotbal. Ce spui despre asta?

Nu, nu, nu. Dănciulescu a fost un star în România și un jucător emblematic pentru Dinamo. Eu am ajuns acum două luni… Eu sper să joc măcar 10% cum juca el. Dar pentru moment sunt Mattia, vreau să muncesc și să ajut echipa.

-L-ai văzut jucând?

Nu, dar am auzit că a înscris un gol contra lui Lazio, în Cupa UEFA, și că a fost un jucător extraordinar.

”Și eu am doi câini. Unul în București, altul a rămas în Italia”

-Cum este Mattia în timpul liber?

Nu am prea multe hobby-uri. Viața mea este foarte simplă, am doi câine, unul stă cu mine în România, unul în Italia, Jollie stă cu mine și Prince stă în țara mea natală, cu familia mea. Am și doi câini pe tricou, da. Trăiesc cu iubita mea la București, îmi place câteodată să merg în Mall.

-Cum este viața pentru tine în România?

Să știi că nu este foarte diferită de cea din Italia. Sunt multe lucruri similare. În București poți trăi bine dacă vrei. Sunt o grămadă de lucruri de făcut. Cred că mall-urile sunt mai bune decât cele din Italia. Trăiesc lângă Băneasa și mall-ul de acolo este mult mai bun. În Italia nu găsești unul ca ăsta. Singura problemă este traficul, dacă vrei să mergi în centrul Bucureștiului câteodată, atunci ai o problemă.

”Am fost la Târgul de Crăciun din București”

-Ai fost în centru?

Da, și am văzut și Palatul lui Ceaușescu (n.r. Casa Poporului), e foarte frumos. Am văzut-o doar din afară, în decembrie am fost la Târgul de Crăciun și mi-a plăcut mult. Am făcut poze cu bradul de Crăciun, a fost distractiv.

-Cum vezi în acest moment lotul lui Dinamo cu atâția jucători noi? Vă va fi greu să legați relații de joc?

Da, nu suntem într-o situație normală. Cred că o grămadă de echipe din România sunt mult mai închegate din acest punct de vedere, suntem o echipă nouă, cred că antrenorul și scouterii au ales cei mai buni jucători în acest moment pentru Dinamo, așa că sperăm ca în acest cantonament să reușim să le legăm pentru că mai sunt doar 5 meciuri de jucat din sezonul regulat.

-Ai văzut vreodată vreun meci al lui Poli Iași, cu ei vei juca primul meci…

Sincer nu i-am văzut jucând dar am văzut o grămadă de meciuri la televizor și toate sunt diferite, dar dificile. Dacă joci contra lui Voluntari acum, este dificil. Pentru că au construit o echipă nouă. Cine joacă contra lui Dinamo joacă pe viață și pe moarte pentru că este un club important și toată lumea vrea să vină să joace aici.

”Suporterii mi-au confirmat că fac alegerea potrivită”

-Ce știai despre Dinamo înainte să vii aici?

Știu de când jucau în Europa League, de la televizor, mai știu că este un club mare și de tradiție și când am venit aici, primul meci pe care l-am văzut din tribună a fost contra Stelei, am fost impresionat pentru că au fost 25.000 de persoane pentru Dinamo și 10.000 pentru Steaua. Mi-au confirmat faptul că fac alegerea potrivită.

-Dar despre Steaua ce știi?

Sincer, știu că Steaua este mai bună decât Dinamo în ultimii ani, dar Dinamo are mai multă tradiție, mai mulți fani, iar pentru un fotbalist aceste lucruri sunt importante. Rivalitatea cu ei este ca cea de la Roma-Lazio, spun asta pentru că eu am fost la Roma și știu.

”Adrian Stoian este prietenul meu. Este bine pentru el că s-a dus la Steaua”

-Cunoșteai jucători români înainte să vii la Dinamo?

Da, mulți. Pentru că atunci când eram tânăr am jucat la Roma și cred că este afiliată cu academia lui Hagi sau a lui Gică Popescu și Pietro Chiodi, impresarul, aducea mulți jucători români acolo în probe. Și unii dintre ei au semnat cu Roma. Un exemplu este Adrian Stoian, care acum a ajuns la Steaua.

-Ce părere ai despre Stoian?

Când am jucat cu Adrian era un fotbalist foarte bun, tehnic și cred că putea să joace și în prima ligă din Italia. Dar nu a avut prea multe șanse. Cred că transferul la Steaua este bun pentru el. S-a întors în România, în țara lui, sper că va juca foarte bine aici.

-Veți fi rivali acum…

Așa este, dar este prietenul meu. Am vorbit cu Seba Mladen înainte de meci, când am pierdut, 4-1, și eu am înscris. După meci m-a sunat: ”Mattia, fuck off”. Dar tu ai câștigat, ce mai vrei?

-Ce părere ai despre Mircea Rednic? Poate face miracole cu Dinamo?

Nu doar un singur om poate face miracole într-o echipă. Are nevoie de staff. Și are unul foarte bun. Paolo, Cătălin, Dănciulescu. Cred că sunt persoane foarte bune, profesioniste, și cu gânduri pozitive pe care ni le transmit și nouă.

”Înțeleg tot în română dacă mă concentrez”

-Ai învățat câteva cuvinte în română?

Da, în acest cantonament uneori vorbesc, dar este foarte dificil pentru mine. Cred că într-o lună, două, voi învăța. Prima dată înveți înjurăturile, e normal. Știu ”bună, poftă bună, multe”. Când antrenorul vorbește eu ascult cu atenție și înțeleg tot. Cuvintele importante sunt similare. Fotbalul are aceeași limbă în toată lumea. Marcaj, alergare.

-De ce ai ales numărul 4?

Pentru că este primul meu număr de când eram mai tânăr și am fost în Champions League pentru Roma. Am stat doar pe bancă, dar este primul meu număr, am fost foarte fericit atunci și consider că este numele meu norocos.

-Ce au italienii așa diferit de în general se adaptează unde se duc?

Nu este real. Când am venit în România mai multe persoane mi-au spus că mulți italieni au venit aici dar nu toți au jucat bine deoarece ei cred că merg în România și este ușor pentru ei. Dar nu este adevărat. Este alt tip de fotbal, se bazează mai mult pe calitățile fizice și mai puțin pe tactică, pentru că ai mai puțin spațiu, dacă nu te antrenezi bine și nu ai o viață liniștită este dificil să joci bine. Dacă ești profesionist joci bine în orice campionat.

”Suporterii lui Dinamo sunt unii dintre cei mai buni din Europa”

-Cum ți se par fanii lui Dinamo?

Sper ca la următoarele meciuri din acest an să vină mai mulți la stadion. Știu că e dificil deoarece situația nu este bună acum, dar pentru noi este foarte important ca ei să vină să ne susțină, pentru că ne ajută foarte mult așa. Eu cred că suporterii lui Dinamo sunt unii dintre cei mai buni din Europa.

-Ai vorbit cu Devis Mangia după acel meci?

Da, dar nu vreau să mă mai gândesc la asta. E trecut. Acum trebuie să demonstrez la următoarele partide.

-Multă lume vorbește despre comisioane pe care Rednic le-ar lua prin fata lui Luana la jucătorii noi. Cum a fost în cazul tău?

Este prima dată când aud asta. Eu cred că Luana este un agent, dacă ea aduce jucători la Dinamo este normal să primească un comision, ea muncește. Eu am venit singur, fără agent. Trebuie să-i mulțumesc lui Renzo Rossi, care nu este agentul meu, dar m-a ajutat să ajung aici. M-a sunat și m-a întrebat dacă vreau să vin la Dinamo, că nu e agent, dar vrea să mă ajute. Aveam prieteni în comun și este un om foarte bun.

”Nu mă mai accidentez. Acum mi-am cumpărat lucruri de prevenție din Italia”

-Cum este pentru tine să joci pe zăpadă, pe gheață?

Este pentru prima dată când fac asta. În Italia ninge o dată pe an, prima dată când am jucat pe zăpadă a fost în ultimul meci din campionat, contra Astrei, nu am mai putut juca pentru că aveam o problemă la picior din cauza gheții. Este prima dată când joc pe o astfel de vreme. Acum sunt ok, 100%. Acum nu cred că voi mai avea probleme pentru că mi-am cumpărat din Italia tot felul de creme care să-mi încălzească piciorul și ceva să-mi protejeze glezna. Dar este foarte greu să joci fotbal pe zăpadă sau gheață. Când am jucat la Hermanstadt terenul era înghețat. Era imposibil să joci. Tu alergai dar mingea era prea rapidă. Chiar dacă ești concentrat 100% să joci bine.

-Iubita ta cum se descurcă cu frigul din România?

Ea suportă orice temperaturi, important este să stea cu mine.

Citește și:

Liviu Antal vorbește despre ultimul transfer al lui Dinamo

-->
Previous Declarație ieșită din comun a lui Pintilii despre Dinamo. Și răspuns imprevizibil dacă-l vrea sau nu pe Salomao lângă el
Next EXCLUSIV Montini: ”Poate m-aș duce la Steaua dacă...Doar Dinamo”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *