--> -->

INTERVIU PREMIUM Ei vor salva Dinamo: ”La AC Milan devii Ninja. Mie-mi place Iron Man”


-->
Riccardo Piscitelli a semnat ieri un contract pe doi ani cu Dinamo și a ajuns deja aseară în cantonamentul din Spania, unde s-a reîntâlnit cu fostul său coleg, Mattia Montini. Portarul italian care a fost crescut la juniorii lui AC Milan a oferit un interviu în exclusivitate pentru doardinamo.ro, la care a asistat și golgheterul din ultimul an al echipei din Ștefan cel Mare.

-Prima întrebare, ești Spiderman?

(n.r. râde) După mine, nu, pentru că nu am un idol din desene animate, dar mi-a plăcut foarte mult că Mattia a spus asta despre mine, am citit pe internet, așa că mi-ar plăcea să fiu Spiderman la Dinamo. Dar nu cred că un portar este doar despre salvări miraculoase, un portar trebuie să fie inteligent, concentrat, evident că-mi place comparația cu Spiderman, dar regula la un goalkeeper este să facă mai mult decât asta.

-Cum ești tu ca portar?

Asta mi-am dorit întotdeauna să fiu. Când eram mic mereu mi-am dorit să ajung portar, mă uitam la Buffon, mă uitam la cei mai buni portari din Italia, noi avem o reală tradiție în ceea ce privește goalkeeperii. Îmi trăiesc visul, vreau să dau tot ce e mai bun din mine și responsabilitatea mea este să am grijă de mine, să fiu puternic, concentrat.

”Mi-ar plăcea să fac mental coach”

-Dacă nu ai fi reușit în fotbal ce ți-ar fi plăcut să faci?

Mereu mi-a plăcut psihologia, motivul din spatele lucrurilor, așa că dacă n-aș fi fost portar, mi-ar fi plăcut să fiu mental coach, psiholog. Îmi place foarte mult. Am citit multe cărți despre asta. Idolul meu este Anthony Robbins. Poate o să fac asta când voi termina cu fotbalul. Dar cred că este mai important ceea ce faci în momentul de față, să trăiești în prezent.

-Cum ești tu ca persoană?

Cred că putem mereu să ne îmbunătățim. Când mă gândesc că sunt o persoană bună, atunci realizez că asta n-am făcut bine. Și cred că este important ca atunci când ceva merge prost să continui și să încerci să schimbi ceva la tine. Atunci când ne oprim pierdem sigur.

”La AC Milan devii un fel de Ninja”

-Cum a fost pentru tine perioada petrecută la AC Milan?

A fost minunat, foarte frumos. A fost ca la universitate, când eram tânăr, să joc acolo a fost ca și cum aș fi mers la o universitate. A fost un vis împlinit. Dar este greu, pentru că trebuie să sacrifici fiecare zi în timp ce prietenii tăi fac ceva o oră și se opresc. În timp ce tu toată ziua faci antrenamente, mănânci sănătos, stai concentrat, devii un fel de Ninja.

Dar am iubit să fiu acolo și atunci când îți place ceea ce faci nu mai contează sacrificiile. Mă simt norocos pentru că mereu mi-a plăcut mișcarea, mi-au plăcut antrenamentele, când sunt obosit fizic, niciodată nu sunt obosit mental. Cât timp am asta, sunt ok.

-Ce muzică îți place să asculți?

Îmi place muzica comercială, reggaeton și dance.

-Ai un film preferat?

Am multe pentru că-mi place mult să stau să mă uit la filme. Incepcion, I am legend, Pirații din Caraibe. Îmi plac foarte mult Will Smith și Leonardo di Caprio.

”Mi-ar plăcea să fiu Thor sau Iron Man”

-Dacă ai fi un actor, ce rol ți-ar plăcea să interpretezi?

Thor sau poate Iron Man, deoarece este foarte inteligent.

Un idol ai ca portar?

Primul este Buffon. Apoi mi-a plăcut Manuel Neuer, Ederson.

-Dar portarul de la care ai învățat cel mai mult și pe care l-ai văzut tu la antrenamente?

M-am antrenat cu Buffon la echipa națională. Bineînțeles că de la el.

-Ce știi despre România?

Nu știu prea multe. Că Bucureștiul este cel mai mare oraș, că e o metropolă așa cum este Milano. Am auzit de castelul lui Dracula. Mi-ar plăcea să-l văd anul acesta. Poate merg cu Mattia dacă nici el nu a fost. (n.r. intervine Mattia Montini: ”Eu sunt Dracula!”)

-Ce ți-a spus Mattia despre Dinamo?

Numai lucruri bune. Dar știi, atunci când suni un fost coleg mereu îți spune că totul e minunat. Dar asta mi-a spus: sunt colegi buni, un antrenor bun, oraș în care găsești totul aproape. În Italia trebuie să mergi câteva ore să găsești tot ce-ți trebuie. În București totul este aproape.

”O să folosesc o trotinetă electrică dacă traficul va fi aglomerat în București”

-Nu este totul chiar atât de aproape…pentru că traficul este teribil, vei vedea…

Nu-i nimic. O să folosesc o trotinetă electrică, o bicicletă, găsesc eu o soluție. 🙂

-Mattia ți-a spus și că aici poți deveni repede o vedetă dacă te impui în echipă?

Da. Am văzut înainte să vin aici, am citit pe internet în Italia cât de bine este văzut Mattia aici. Și i-am spus: ”WOW Matti, ai făcut lucrurile așa cum trebuie”. Este greu pentru jucătorii italieni să plece din țara lor. Noi nu prea vorbim engleză, nu ne place să mergem afară pentru lucrurile tradiționale, este o provocare pentru fiecare. Dar când eram tânăr mereu mi-am dorit să plec afară, să-mi testez capacitățile. Pentru mine a fost oportunitatea perfectă acum să fac asta.

-Ce ai auzit despre Dinamo înainte?

Știu numele datorită istoriei acestei echipe. Dinamo, Steaua, Cluj, Craiova, astea sunt cele mai importante cluburi de la voi din țară. Știu că Dinamo nu este în acest moment într-o situație bună, că nu s-a bătut la titlul în ultimii doi ani, dar sper ca în acest an să facem asta. Nu știu româna, dar voi învăța cele mai importante lucruri ca să pot să comunic cu jucătorii. Mattia mă va ajuta.

-Care este obiectivul tău cu Dinamo?

Sincer, mi-am schimbat perspectiva în ultimul timp. Dacă înainte îmi doream să reușesc ceva, acum cred că este mai bine să faci ceea ce ai de făcut pas cu pas, în fiecare zi. Dacă te focusezi pe asta și o iei pas cu pas, cred că vei reuși mai mult decât te-ai fi gândit la începutul sezonului. Acum mă gândesc la primele trei meciuri pe care le avem și atât.

-Ce te-a convins să vii aici?

Așa cum ți-am spus înainte, visul meu a fost mereu să găsesc o provocare în afara Italiei. Am vorbit cu agentul meu, mi-a spus despre această ofertă, iar eu i-am spus imediat: ”Vreau să merg, vorbește mai repede cu directorul!”
Nu a fost nevoie să mă convingă nimeni. Am vorbit cu Mattia, dar eram deja hotărât să vin.

”Acum i-ar fi greu lui Mattia să marcheze într-o poartă apărată de mine”

-Spune-mi, dacă tot e Mattia aici cu noi, cum este el pentru tine ca și coleg?

Hahaha…toată lumea spune despre Mattia că este un băiat bun, eu nu știu dacă așa este, dar este un jucător foarte bun. Am jucat împreună acum șase ani, a fost bine că am jucat împreună și nu unul împotriva celuilalt.

-Mi-a povestit că și-a înscris un gol când era la primavera AS Roma și tu erai la AC Milan…

Îmi amintesc, dar acum sunt mai bun. Acum i-ar fi greu să mai marcheze într-o poartă apărată de mine. (n.r. râd amândoi)

-O primă impresie despre Eugen Neagoe?

Cred că este foarte inteligent. S-a uitat la mine, apoi la celălalt jucător, ca un psiholog. Abia aștept să fac primul antrenament.

”Când am văzut atmosfera făcută de fanii lui Dinamo am spus: WOW, este impresionant”

-Ce știi despre suporterii ”câinilor”?

Știu că suporterii sunt foarte călduroși aici, am văzut video-uri pe internet de la meciurile Dinamo-Steaua, cu suporteri mulți în tribune, am spus WOW. Este impresionant. Asta îți dă alt entuziasm. Te simți ca un luptător. Dar trebuie să câștigi. Altfel nu este bine.

-Ai un mesaj pentru fanii lui Dinamo?

Da. Vreau să văd cât mai mulți fani la stadion în acest sezon. Pentru mine ar fi foarte important pentru că îmi place când văd mulți fani. Am văzut că sunt foarte călduroși. Știu că ei spun Forța Dinamo (n.r. spune în română), am văzut că nickname-ul lor sunt câinii roșii. Îmi doresc să văd cum o să mă simt în timpul meciului.

Citește și:

Mattia Montini știe unde va fi Dinamo la finalul campionatului: ”Chiar dacă”

-->
Previous Mattia Montini știe unde va fi Dinamo la finalul campionatului: ”Chiar dacă”
Next Dinamo face rost nesperat de 600.000 de euro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.